Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όχι στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης.Συγκέντρωση την Πέμπτη 22/3 15:30 έξω από την βουλή


Οι κατεξοχήν πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου στη βουλή Αβέρωφ - Παπαδόπουλος, κατάθεσαν εκ μέρους των κομμάτων τους ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, μαζί με τον Κουλία, πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των εργαζομένων του δημοσίου στα 64. Μια πρόταση που κτυπά για άλλη μια φορά την νεολαία και που μεταξύ άλλων αυξάνει περαιτέρω την ήδη ψηλή ανεργία. Να θυμίσουμε ότι το όριο αφυπηρέτησης στο δημόσιο βρίσκεται ήδη στο 63ο έτος με ομόφωνη απόφαση όλων των κομμάτων, με παράλληλη επέκταση του στο ίδιο έτος  και για τη μέση εκπαίδευση και στο 65ο στον ιδιωτικό τομέα. 

Είναι προφανές ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα για τα επόμενα στάδια της επίθεσης ενάντια στη εργατική τάξη  συνολικά, αλλά και από την άλλη να προετοιμάσουν το έδαφος για την μεγάλη επίθεση που σχεδιάζουν στα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων. 

 Από πλευράς των εργαζομένων ήδη ΠΑΣΥΔΥ και ΟΕΛΜΕΚ διαφώνησαν με την πρόταση όπως επίσης οργανώσεις νεολαίας και φοιτητικές παρατάξεις. Έχει επανασυσταθεί ο φορέας ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, την Πέμπτη 22/3, ώρα 15:30. Καλούμε και μεις τον λαό, εργαζόμενους και νεολαία να δώσουν δυναμικά το παρόν τους για να μην περάσουν οι νόμοι και τα μέτρα που προωθούν. 

Για να αποτραπούν όμως τα σχέδια τους και να είναι νικηφόροι οι κοινωνικοί αγώνες, είναι επιτακτική ανάγκη, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανωθούν και να συντονιστούν κάτω από κοινά αιτήματα, μακριά από τις γραφειοκρατικές και συμβιβασμένες ηγεσίες των συντεχνιών και των παρατάξεων.

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: