Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τι σημαίνει σήμερα η εργατική πρωτομαγιά?

Σήμερα τιμούμε την Πρωτομαγιά 2012. Τι άραγε να σημαίνει αυτό? Έχουν λιγοστεύσει καθόλου οι εργατικές αδικιές μετά από τόσα χρόνια?

Έχουμε διερωτηθεί για ποιόν δουλεύουμε?

Αισθανόμαστε ασφαλείς σ’ αυτό το «καλοπροαίρετο» σύστημα? Αν όχι τότε τι κάνουμε?
Οι κυβερνήσεις των λαών όντως εξυπηρετούν το λαό?

Στην Κύπρο τι συμβαίνει? Ποια ασφάλεια έχουμε στο καπιταλιστικό σύστημα, όπου μέχρι και «αριστερή- λαική» κυβέρνηση τον στηρίζει?

 Εγώ,εσύ και πολλοί άλλοι μένουμε άνεργοι από μέρα σε μέρα. Ολόκληρες οικογένειες μένουν χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες. Απλά, σου λένε: Φεύγεις! Πολύ φτηνή λέξη σ’αυτή τη φτηνιάρα ζωή.  

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη
 του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών
στον Καναδά το 1872. 

Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης .Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν (μέχρι και σήμερα η αστυνομική δύναμη βρίσκεται ενάντια των πολιτών).

Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε κοντά στους αστυνομικούς οι οποίοι άρχισαν πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων.

 Η Εργατική Πρωτομαγιά ανήκει στον εργάτη! Σε καμία κυβέρνηση! Τα εργατικά μας δικαιώματα αγνοούνται μέχρι και σήμερα. Οι κεφαλαιοκράτες είναι πολύ καλά προστατευμένοι από το σύστημα και τις κυβερνήσεις. Εμείς οι απλοί εργαζόμενοι, είμαστε εντελώς απροστάτευτοι... απλά τους δίνουμε το αίμα μας και το εμπόριό τους, το χρήμα. 

Οι ξένοι εργάτες που έρχονται στην Κύπρο, είναι το ίδιο με εμάς. Ψάχνουν κι εκείνοι να βρουν μια εργασία για να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Όπως και εμείς μεταναστεύουμε σε άλλες χώρες για μια καλύτερη εργασία, έτσι κάνουν κι αυτοί. Οι κεφαλαιοκράτες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι προέρχονται από άλλη χώρα, τους εκμεταλλεύονται, μας εκμεταλλεύονται. Διαχωρίζουν τους εργάτες σε ξένους και μη, προκαλώντας μεταξύ των εργάτων μίσος. Αυτό είναι λάθος! Ο αντίπαλος των εργατών είναι κοινός.  Είναι ο κεφαλαιοκράτης, είναι το σύστημα!

Πώς μπορούμε να τ’αλλάξουμε αυτό? Πώς μπορούμε να ανατρέψουμε τη νομιμοποιημένη αδικία?
Πρέπει να ενωθούμε! Πρέπει να οργανωθούμε όλοι οι εργάτες!
 Πρέπει να επαναστατήσουμε όλοι μαζί!
Ζήτω η επανάσταση! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Χ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: