Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Να στείλουμε τους Νεοναζί πίσω στους υπονόμους (Βίντεο)




Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή είναι μια ανατριχιστική εξέλιξη. Για πρώτη φορά νεοναζιστική συμμορία εκλέγεται στο κοινοβούλιο παίρνοντας μάλιστα ποσοστό 7%.

Οι Χρυσαυγίτες βουλευτές δεν είναι τίποτε άλλο από ναζιστικά σκουπίδια και αποβράσματα, κατηγορούμενοι για δολοφονικές επιθέσεις, με διασυνδέσεις με την ΚΥΠ, μπράβους της νύχτας και κάθε λογής κυκλώματα. Για παράδειγμα ο Ηλίας Κασιδιάρης υπεύθυνος τύπου της Χρυσής Αυγής που εκλέχθηκε στο υπόλοιπο Αττικής, είναι κατηγορούμενος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και δικάζεται στις 14 Μαΐου 2012. Κατηγορείται γιατί παρείχε συνδρομή σε 5 δράστες οι οποίοι επιτέθηκαν με γκλοπ και μαχαίρια σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Ένα δείγμα για το τι μπορεί να σημάνει η κοινοβουλευτική ενίσχυση αυτής της ακροδεξιάς συμμορίας δολοφόνων ήταν η πρώτη συνέντευξη τύπου του Μιχαλολιάκου το βράδυ των εκλογών. 

Όπως περιέγραψε η δημοσιογράφος Νάντια Αλεξίου “Η εντολή να σηκωθούμε όρθιοι ΟΛΟΙ, σε σεβασμό στο πρόσωπο του ΓΓ της ΧΑ, προκάλεσε τη δυσφορία όλων όσων ήταν στην αίθουσα. 

Απευθύνθηκα στον νεαρό που έδωσε την εντολή, γιατί με προσέβαλε ως άνθρωπο και επαγγελματία. Όλοι οι συνάδελφοι Έλληνες δημοσιογράφοι, που ήμασταν εκεί, αντιδράσαμε. Στην επιλογή κάποιων συναδέλφων να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα, άρχισε να τους τραβάει «σηκωτούς» για να σηκωθούν όρθιοι”.

Είναι εντυπωσιακό αλλά το βράδυ των εκλογών οι καλεσμένοι στα πάνελ (εκτός από τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ που τους έγλυφαν) αναγκάζονταν να τους αποκαλούν ως αυτό που πραγματικά είναι, μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων. Ακόμα και ο Βενιζέλος με το Σαμαρά αναγκάστηκαν να κρατήσουν αποστάσεις, δηλώνοντας ότι θα απευθυνθούν σε όλους για το σχηματισμό κυβέρνησης εκτός από τους φασίστες.

Όμως οι όψιμες αποστασιοποιήσεις του Βενιζέλου και του Σαμαρά είναι υποκριτικές. Η αλήθεια είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους στρώσανε το δρόμο. Από τη μία παίζοντας ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού και από την άλλη βάζοντας στο κέντρο της προεκλογικής τους καμπάνιας την επίθεση στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου είναι οι πολιτικοί υπεύθυνοι για αυτή την άκρως επικίνδυνη εξέλιξη. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 ακόμα, χρησιμοποίησαν το χαρτί του ρατσισμού, για να στρέψουν την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου κατά των μεταναστών. Στην ουσία η Χρυσή Αυγή πριμοδοτήθηκε από τα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια με στόχο να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν την επόμενη μέρα για να χτυπήσουν την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα.

Όσοι απορούν πώς μία συμμορία εκτινάχτηκε από το 0,50% στο 7% μέσα σε τρία χρόνια, αρκεί μόνο να ανατρέξουν στην πρακτική βοήθεια που είχαν σαν παρακρατικοί από τους επίσημους κρατικούς μηχανισμούς. Οι Χρυσαυγίτες όχι μόνο είχαν το ελεύθερο να κλειδώνουν την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και να μαχαιρώνουν, να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις απολαμβάνοντας ασυλία ή συνεργαζόμενοι με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ειδικά μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10 Μαΐου 2011, η συνεργασία Χρυσής Αυγής με αστυνομία επισημοποιήθηκε, όταν παρέα με τα ΜΑΤ και την ΕΛΑΣ οργάνωσαν για πρώτη φορά στα χρονικά φασιστικές συγκεντρώσεις και επέλαση στο κέντρο της Αθήνας με ταυτόχρονα πογκρόμ κατά περαστικών μεταναστών, εργαζόμενων και ιδιοκτητών μαγαζιών.

Ακόμα και τη μέρα των εκλογών είχαν την ανοχή και τη στήριξη της αστυνομίας. Στο Περιστέρι ομάδα 30 μελών της ναζιστικής οργάνωσης με το πρόσχημα της εποπτείας «περιόδευσε» στα εκλογικά τμήματα εκτοξεύοντας απειλές και προπηλακισμούς ενάντια στα κόμματα της Αριστεράς καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν. Το ίδιο έγινε και στην Πετρούπολη, σε σχολεία της Γκράβας, στα Λιόσια, στο Ν. Ψυχικό, ενώ στην πλατεία Αττικής φωτογράφισαν μέλη αριστερών παρατάξεων. Όπως κατήγγειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ “ακόμα και ο διευθυντής του Β΄ Α.Τ. Περιστερίου το μόνο που απάντησε σε καταγγελία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν μια αδιάφορη δήλωση ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι”, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη που είχε ενημερωθεί αδιαφόρησε πλήρως.

Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. όλο αυτό το διάστημα δεν έβλεπε και δεν άκουγε. Αντίθετα συνομιλούσε με τη Χρυσή Αυγή, όπως είχε δηλώσει ο Χρίστος Παπουτσής, ο προηγούμενος υπουργός. Το ίδιο και ο Καμίνης που όχι μόνο ζήτησε από την αστυνομία να απαγορεύσει την προγραμματισμένη συναυλία στον Άγιο Πανελεήμονα στις 17 Μάρτη, αλλά έδωσε γραφεία στη Χρυσή Αυγή στο Παγκράτι και έβαλε το Μιχαλολιάκο στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής(!) στο Δήμο της Αθήνας.

Ρατσιστική εκστρατεία

Με το που ξεκίνησε η σύντομη προεκλογική περίοδος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεκίνησαν νέα ακόμα πιο εντατική ρατσιστική εκστρατεία κατά των μεταναστών. Από τη μία ο Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε την ίδρυση 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης, από την άλλη ο Σαμαράς δήλωσε ότι θα καταργήσει το νόμο για την ιθαγένεια και ότι θα προχωρήσει σε απελάσεις και μιλούσε για ανακατάληψη των πόλεων, ο Λοβέρδος μιλούσε για υγειονομικές βόμβες, που τις ανακάλυψε στο πρόσωπο της μετανάστριας οροθετικής η οποία έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία μάζευε καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες σε επιχειρήσεις σκούπα και εισβολές σε σπίτια μεταναστών.

Αυτοί που νομιμοποίησαν στην ουσία τη Χρυσή Αυγή, αυτοί που συγκυβέρνησαν με τους φασίστες του ΛΑΟΣ, είναι γελοία ομολογία της πολιτικής τους κατάντιας, να κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για το ποσοστό του 7%.

Ωστόσο θα ήταν λάθος να ταυτίσουμε την πλειοψηφία του κόσμου που έριξε την Κυριακή στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής με φασίστες. Το μεγαλύτερο κομμάτι έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει τον ψήφο στη Χρυσή Αυγή σαν ψήφο τιμωρίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι παραπλανημένοι ψηφοφόροι που θεώρησαν ότι έτσι τιμωρούν το πολιτικό σύστημα, χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται ότι ο στόχος της ναζιστικής αυτής συμμορίας είναι να τσακίσει τις διεκδικήσεις του κόσμου και την εργατική αντίσταση.

Έστω και τώρα τα κόμματα της αριστεράς που κατέγραψαν την πιο εντυπωσιακή άνοδο στην μεταπολεμική ιστορία, μπορούν και πρέπει να τους απομονώσουν και πολιτικά και όπου προσπαθήσουν να εμφανιστούν. Έστω και την τελευταία στιγμή είναι θετικό ότι οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ αναγκάστηκαν να καταγγείλουν την Χρυσή Αυγή και να αποκαλύψουν το πραγματικό της πρόσωπο, εγκαταλείποντας την λαθεμένη άποψη που είχαν υιοθετήσει μία προηγούμενη περίοδο ότι το αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στη Χρυσή Αυγή λειτουργεί υπέρ τους ως διαφήμιση.

Το ίδιο λάθος είναι και η θεωρία ότι η είσοδος των φασιστών στη βουλή θα έχει σαν πρακτικό αποτέλεσμα να δημοσιοποιούν τις ναζιστικές τους θέσεις και έτσι ο κόσμος θα καταλάβει το ρόλο τους. Μέσα σε μια περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης και τεράστιας ανόδου της αριστεράς, η κυρίαρχη τάξη που βλέπει ότι τα παραδοσιακά της στηρίγματα διαλύονται, θα χρησιμοποιήσει τους ναζί σαν φόβητρο για να βάλει πίεση και στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα.

Γι αυτό χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες και δυνάμωμα του αντιφασιστικού μετώπου δράσης. Ήδη μέσα στην προεκλογική περίοδο, όταν έρχονταν τα μηνύματα της εκλογικής ανόδου της Χρυσής Αυγής, σε δεκάδες σημεία της χώρας λειτούργησαν έντονα τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου. Από τα χωριά του Ηρακλείου Κρήτης μέχρι τη Σκόπελο και το Βόλο, όπου τόλμησαν να κάνουν προεκλογικές περιοδείες ή συγκεντρώσεις, κυνηγήθηκαν από τους ίδιους τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Τα εκατομμύρια του κόσμου που κινήθηκε αριστερά, δείχνουν ότι έχουμε τη δύναμη να τους φράξουμε το δρόμο και να μην τους αφήσουμε να αξιοποιήσουν την κοινοβουλευτική τους παρουσία για να χτυπήσουν το κίνημα. Είναι πλέον πλατειά διαδεδομένη πεποίθηση σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, ότι χρειάζεται δράση και πολιτικό ξεσκέπασμα του ρόλου τους. Με κοινό αντιφασιστικό μέτωπο δράσης σε κάθε πόλη χωριό, γειτονιά και σχολείο έχουμε τη δύναμη να τους πετάξουμε έξω από τη Βουλή και τις γειτονιές μας και να τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: