Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΜΑΤ και διαδηλωτές μαζί στους δρόμους; Ποτέ, Ποτέ, Ποτέ!


Πραγματικά δεν έχει πάτο το θράσος και η αναξιοπιστία των μιλιταριστικών περιοδικών και μπλογκ. Δε φτάνει που αποτελούν τους καλύτερους διαφημιστές των δολοφόνων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που θέλουν να πλασάρουν στρατηγικά-όπως ισχυρίζονται όπλα-που βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά, τώρα ήρθαν να πουλήσουν και εκδούλευση στα ΜΑΤ, και μάλιστα στα Γερμανικά, περιβόητα για την σκληρότητα τους και εχθρότητα για κάθε έναν που αγωνίζεται .

Με το σλόγκαν να κυριαρχεί «οι Μπάτσοι είναι του λαού παιδιά», παρουσιάστηκε σε γνωστό μιλιταριστικό μπλογκ κείμενο με τίτλο  «Συνέβη στη Φρανκφούρτη: Αστυνομικοί πλάι στους διαδηλωτές, κόντρα στους τραπεζίτες» που συνόδευε η εξής φωτογραφία:
«Το κίνημα Occupy ανασυντάχθηκε τις τελευταίες ημέρες και δραστηριοποιήθηκε στο Μέριλαντ λόγω της συνόδου των G8 αλλά και στην Φρανκφούρτη, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs. Στην πόλη της Γερμανίας και συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο, ημέρα που κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις, συνέβη και το εν λόγω περιστατικό που κοινοποιήθηκε σήμερα και από τη Wall Street Journal.

Το Σάββατο, πάνω από 20.000 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά στη Φρανκφούρτη κάτω από δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας. Παρόλα αυτά, μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, αποφάσισε να σταματήσει την περιφρούρηση της πορείας και να λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις κατά των G8. Άλλωστε τον τελευταίο καιρό, η δημοτικότητα της Άγκελα Μέρκελ και της δημοσιονομικής πολιτικής της βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, με αρκετές δημοσκοπήσεις να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Η πραγματικότητα δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα παραπλανητικά και λαθεμένα καταγράφονται στο άρθρο, που προπαγανδίζει μια ωραιοποιημένη εικόνα μελών των κατασταλτικών μηχανισμών. Όπως μας ενημέρωσαν συναγωνιστές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αυτό που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ωστόσο, είναι τα ακόλουθα: Οι αστυνομικοί έβγαζαν κατά διαστήματα τα κράνη γιατί είχε πολύ ζέστη. Προχωρούσαν στο πλάι των διαδηλωτών και η συμπεριφορά τους ήταν όλη την ώρα επιθετική και προβοκατόρικη. Η πόλη θύμιζε εμφύλιο πόλεμο, Αστυνομικοί υπήρχαν σε κάθε γωνία και υπολογίζονται ότι κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 5000. Υπήρξαν εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις, καθώς όποιος θεωρούνταν αριστερός συλλαμβάνονταν. Οι δυνάμεις καταστολής ουσιαστικά απαγόρεψαν αυθαίρετα και παράνομα, σε εκατοντάδες διαδηλωτές, κατοίκους και ανεξάρτητους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το χώρο της κινητοποίησης. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica περισσότεροι από 100 Ιταλοί αγωνιστές συνελήφθησαν, σε μια κινητοποίηση που συμμετείχαν Γερμανοί, Έλληνες, Γάλλοι και διεθνιστές από πολλές άλλες χώρες. Όλα αυτά απουσιάζουν από τα αναληθή και προπαγανδιστικά δημοσιεύματα του καθεστωτικού τύπου.


Hundreds arrested in massive crackdown on #Blockupy

Photos: Protesters and Police Prepare to Clash at Occupy Frankfurt

Οι διαδηλωτές


Τα γερμανικά ΜΑΤ διαδηλώνουν αδελφωμένα με τους πολίτες…

Τώρα μπορούμε να ισχυριστούμε; «Είναι Ψέμα, το άκουσα στις τηλεοράσεις τους, το διάβασα στις εφημερίδες και τα μπλογκ τους».

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

promitheas είπε...

Δεν γνωριζω τι εγινε στην Φρανκουφρτη ομως κατω απο καποιες συνθηκες, οταν η δυναμη του εργατικου κινηματος ειναι μεγαλη και οταν η κριση ειναι πολη βαθια τοτε ναι δεν αποκλειεται να μπορεσει το κινημα να αδρανοποιησει τους κατασταλτικους μιχανισμους. Να αναφερω το κλασσικο παραδειγμα της οκτωβριανης επαναστασης. η επανασταση εγινε αναιμακτα γιατι η κυβερνηση δεν βρηκε ενοπλα σωματα διαθεσιμα να κτυπησουν το κινημα.
αλλα ακομα και προσφατα σε καποια χωρα της Λατινικης Αμερικης η κυβερνιση αναγκαστηκε να χρισημοποιηση τον στρατο εναντια στην αστυνομια. Τα ενοπλα σωματα δεν βρισκονται στο κενο αλλα ειναι μεσα στην κοινωνια. Οι Μπατσοι εχουν αδελφους και αδελφες γονεις και παιδια αυτοι τους επηρεαζουν.Οι οργανωσεις της Αριστερας πρεπει να Εχουν κατα νουν αυτη την πιθανοτητα και να μελετησουν πως μπορουν να την αξιοποιησουν