Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα


Η κατοχή της Παλαιστίνης συνεχίζεται, ο αποκλεισμός της Γάζας ράγισε αλλά δεν έσπασε ακόμη...

Τιμάμε τους νεκρούς συντρόφους μας και συνεχίζουμε...


Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια, τα ξημερώματα της 31ης Μάη 2010, ο «Στόλος της Ελευθερίας» έπλεε στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου κατευθυνόμενος προς το αποκλεισμένο από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ λιμάνι της Παλαιστινιακής Γάζας. Ο στολίσκος αυτός αποτελούμενος από 3 εμπορικά και 3 επιβατηγά πλοία και με 700 διεθνείς ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων 38 Έλληνες και 2 ελληνικά πλοία, φορτωμένος με εκατοντάδες τόνους ανθρωπιστική βοήθεια και απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για τους πολιορκημένους από στεριά, θάλασσα και αέρα Παλαιστίνιους, δέχθηκε, μες την νύχτα, απρόκλητη δολοφονική επίθεση από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό και τους κομάντος του.      

Στην στρατιωτική αυτή επιχείρηση των Ισραηλινών ενάντια στους άοπλους ακτιβιστές δολοφονήθηκαν με πυροβολισμούς 9 Τούρκοι αλληλέγγυοι σύντροφοί μας και τραυματίστηκαν πάνω από 120 άλλοι διεθνείς ακτιβιστές, οι περισσότεροι από πραγματικά πυρά, από τους οποίους είκοσι τρείς πολύ βαριά. Επίσης ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν άγρια Έλληνες σύντροφοί μας από τους κατοχικούς ισραηλινούς στρατιώτες στα πλοία και στην ανάκριση στο Ισραήλ.

Τα πλοία και το φορτίο κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν δια της βίας στο ισραηλινό λιμάνι του Άσντοντ ενώ οι ακτιβιστες φυλακίστηκαν στις φυλακές της Μπερ Σεέβα. Η παγκόσμια κατακραυγή που ξεσηκώθηκε κάλυψε τα πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, ανάγκασε το Ισραήλ να απελευθερώσει και να απελάσει τους ακτιβιστές μετά από δύο μέρες. Ανάγκασε ακόμα και τους δυτικούς συμμάχους του Ισραήλ και τους διεθνείς οργανισμούς να το καταδικάσουν δημόσια.

Τα γεγονότα αυτά είχαν σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις στην περιοχή και ανάγκασαν την Αίγυπτο του Μουμπάρακ να χαλαρώσει λίγο έστω τους ελέγχους στο μεθοριακό σταθμο της Ράφας, όπως και το Ισραήλ να επιτρέψει για ένα διάστημα την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που περνούσε από τα δικά του περάσματα προς την Γάζα. Οι δυτικές χώρες όμως μετά από λίγο διάστημα επανήλθαν στην πρότερη στάση τους σιωπώντας και επιτρέποντας στο κατοχικό Ισραήλ να συνεχίζει να αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας, φυλακίζοντας ή ξεριζώνοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους από την πατρογονική τους γή.     

Πέρισυ το καλοκαίρι του 2011 ο «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ» αποτελούμενος από 7 πλοία και 400 περίπου διεθνείς ακτιβιστές και προσωπικότητες προσπάθησε να αποπλεύσει από λιμάνια της Ελλάδας και να επαναλάβει το εγχείρημα του σπασίματος του αποκλεισμού της Γάζας, όμως η εθελοδουλεία της συμμάχου του κατοχικού Ισραήλ κυβέρνησης Παπανδρέου εμπόδισε με όλους τους τρόπους τον απόπλου του δεύτερου αυτού στολίσκου. Το Ισραήλ είχε πετύχει να επεκτείνει και να μεταφέρει το αποκλεισμό της Γάζας στην Ελλάδα. Μόνον το γαλλικό πλοίο Dignite με 16μελή διεθνή και ελληνική συμμετοχή κατάφερε να αποπλεύσει από το Καστελλόριζο και να κατευθυνθεί στην Γάζα, όπου και συνελήφθει μετά από επιχείρηση του μισού ισραηλινού στόλου.

Φέτος πάλι, η Διεθνής Συμμαχία για την Ελευθερία θα δοκιμάσει να φτάσει στην Γάζα. Περιμένετε νέα μας…           

Δεν ξεχνάμε.. Καμιά τρομοκρατία δεν πρόκειται να μας φοβίσει ή να μας σταματήσει.

Τιμούμε τους νεκρούς αδελφούς μας, συνεχίζοντας τον ίδιο τον αγώνα.

Θα σαλπάρουμε ακόμα μια φορά για να σπάσουμε τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας  μεταφέροντας εκεί το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας...


Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα

www.shiptogaza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: