Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σήμερα αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα



Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική κινητοποίηση που διοργανώνεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ως μια απάντηση της κοινωνίας στις ναζιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής και ενεργή καταδίκη των νοσταλγών του Χίτλερ, απευθύνουν αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και λαϊκές συνελεύσεις.

Τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν:

Στην Αθήνα στις 19:00 στην Ομόνοια
στη Θεσσαλονίκη στις 18:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου
στην Πάτρα στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου
στο Ηράκλειο στις 18:30 στα Λιοντάρια
στο Ρέθυμνο στις 19:00 στο δημαρχείο
στα Γιάννενα στις 18:00 στην Ακαδημία
στην Αλεξανδρούπολη στις 19:00 στο δημαρχείο

Η επίθεση του χρυσαυγίτη τραμπούκου Κασιδιάρη σε βάρος των βουλευτίνων του ΚΚΕ Λ.. Κανέλλη και του Συριζα Ρ.Δούρου στο ΑΝΤ-1 έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της συμμορίας της Χρυσής Αυγής: αδίστακτοι τραμπούκοι, δολοφόνοι, νεοναζί, καραμπινάτοι αντικομμουνιστές σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ του συστήματος, της ΕΕ και των αφεντικών. Είναι γερμανοτσολιάδες που το μίσος τους κατά της Aριστεράς δεν κρύβεται. Η πρακτική τους το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε ότι εκτός από ρατσιστές κυνηγοί των μεταναστών έχουν ξεκινήσει να  συγκροτούν τάγματα ασφαλείας με μηχανοκίνητες περιπολίες σε γειτονιές για να σπείρουν το τρόμο.

Με τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 8 Ιούνη δείχνουμε το δρόμο για να ξηλώσουμε και να ξεριζώσουμε τις φασιστικές συμμορίες όπου έχουν απλώσει τα δολοφονικά τους πλοκάμια και να βάλουμε τέλος στη συνεργασία με την Αστυνομία που τους καλύπτει σε κάθε επίθεση: στην ΑΣΟΕΕ, στην Χαλκίδα, στην Πάτρα, στην Καλλιθέα και βέβαια στον Άγιο Παντελεήμονα.. 

Η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής αποθράσυνε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της συμμορίας» και «με την κάλυψη της αστυνομίας. μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτίθενται σε φοιτητές που αγωνίζονται, επιβάτες που διαμαρτύρονται, απλούς ανθρώπoυς που δεν συνάδουν με τα άρια πρότυπά τους.

«Απαντάμε: Ως εδώ με την συγκάλυψη των παρακρατικών νεοναζί! Η μαζική απάντηση της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να παλεύουν για "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" είναι η δύναμη που θα απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Θα απαντήσει στη ρατσιστική υστερία του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου» υπογραμμίζεται.

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, τα ΜΜΕ, τις γειτονιές και τα σχολεία. Έξω οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες από τη Βουλή, τα τηλεοπτικά πάνελ, από κάθε γειτονιά, εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο: Ο φασισμός δεν θα περάσει. Ούτε με στιλέτο, ούτε με γραβάτα»

Μαζικά και μαχητικά χτίζουμε ασπίδα ενότητας των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, κοινής δράσης της αριστεράς και των κινημάτων για να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, για να νικήσουν οι αγώνες μας ενάντια στις επιθέσεις των ισχυρών του πλούτου που επιδιώκουν να βασιλεύουν τα μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας, τα κέρδη των καπιταλιστών και η χούντα της αστυνομίας  στους δρόμους.

Είναι ώρα αποφασιστικά και μια για πάντα να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους, να τους στείλουμε εκεί που ανήκουν, στους υπονόμους της ιστορίας!    

Δεν υπάρχουν σχόλια: