Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αύριο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στην Λευκωσία



Στηρίζουμε και συμμετέχουμε με δικό μας χώρο και έντυπο υλικό στο αντιφασιστικό φεστιβάλ που διοργανώνει η νεολαία ενάντια στον εθνικισμό.Το φεστιβάλ θα γίνει αύριο Πέμπτη 28 Ιουνίου στην Λευκωσία στη τάφρο κωστάνζα (κάτω από το ΟΧΙ) .Θα αρχίσει γύρω στις 6 το απόγευμα και θα κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από τοπικές οργανώσεις της Αριστεράς, οργανώσεις Τουρκοκυπρίων, Σύριων, Κούρδων και Παλαιστινίων. Ακολουθεί το κείμενο για το φεστιβάλ από την νεολαία ενάντια στον εθνικισμό:


Παρακολουθούμε όλοι την έξαρση του φασισμού μετά τις εκλογές στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή με το που πήρε 21 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο έχει εξαπολύσει μια απίστευτη επίθεση σε όλους, μετανάστες, αριστερούς, εργαζόμενους δείχνοντας το πραγματικό τηςπρόσωπο.

Από την μέρα των ελληνικών εκλογών το ΕΛΑΜ ταυτίστηκε πλέον και επίσημα με την Χρυσή Αυγή. Οι ΕΛΑΜίτες βγήκαν και πανηγύρισαν για τα αποτελέσματα με σημαίες, σβάστικες και μαιάνδρους στην Μακαρίου και μιμούμενοι τους ομοϊδεάτες τους Χρυσαυγήτες, τρομοκρατούσαν απομονωμένους και ταλαίπωρους μετανάστες που τύχαινε να είναι στο δρόμο τους.

Συμμερίζονται πλήρως την δολοφονική δράση της φασιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, στηρίζοντας τα εγκλήματα του Χίτλερ, μέχρι και τον ξυλοδαρμό της Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ και την επίθεση στη Δούρου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 2010 και μετά έχουμε καθαρές επιθέσεις από το ΕΛΑΜ. Επιτέθηκαν σε Νιγηριανό φοιτητή στις 20 Ιουλίου του 2010, επιτέθηκαν σε ελληνοκύπριους αντιρατσιστές και μετανάστες, μαχαίρωσαν έναν τουρκοκύπριο στο φεστιβάλ Rainbow το Νοέμβρη του 2010, χτυπούν κύπριους που μοιάζουν με μετανάστες έξω από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ τον Νοέμβρη του 2010 και τον λαχειοπώλη της Λήδρας τον Μάρτη του 2011. 

Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν επιθέσεις κατά ενός Αιγυπτίου και Βούλγαρων μεταναστών, στην περιοχή της Λάρνακας οι οποίες από τον τρόπο που έχουν οργανωθεί φωτογραφίζουν την δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες επιθέσεις που έχει κάνει το ΕΛΑΜ στην Κύπρο.

Όσο χειροτερεύει η κρίση τόσο και οι φασίστες/εθνικιστές θα βρίσκουν δικαιολογίες για να προπαγανδίζουν το μίσος τους. Χρησιμοποιούν προβλήματα που το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η παγκόσμια οικονομική κρίση του κεφαλαίου δημιουργούν, όπως η ανεργία, η μετανάστευση, η φτώχεια, και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες.
Χρησιμοποιούν τις ίδιες φασιστικές – ναζιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ μιλώντας για τους εβραίους.

Τα ΜΜΕ προσπαθούν να “κρατήσουν ισορροπίες” καλώντας στα πάνελ τους το ΕΛΑΜ σαν να αποτελεί απλά μια άλλη άποψη, δίνοντας όμως έτσι βήμα να διαδώσουν το δηλητήριο τους.

Την ίδια στιγμή τους καλούν στα ίδια πάνελ μαζί με “προοδευτικούς πολιτικούς” από την ΕΔΕΚ, ακόμη και από το ΕΥΡΩΚΟ! Κόμματα που την προηγούμενη περίοδο, συμμετείχαν στο ρατσιστικό παραλήρημα για τους δήθεν “λαθρομετανάστες” για να κερδίσουν ψήφους ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο στην αγκαλιά του ΕΛΑΜ!.

Η προπαγάνδα και η χειραγώγηση από τα δεξιά νεοφιλελεύθερα κόμματα συνοδεύεται με την παράλληλη επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, στα επιδόματα, στους μισθούς, χαμηλώνοντας έτσι το βιοτικό μας επίπεδο και δημιουργώντας ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες ώστε τα ριψοκίνδυνα μηνύματα που χρησιμοποιούν για να πάρουν την εξουσία, εύκολα να μπορούν να μετατραπούν σε ρατσιστικές και εθνικιστικές μέγαιρες κτυπώντας τους εργαζομένους ξένους και ντόπιους και όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.

Ο φασισμός και ο εθνικισμός έχει πλήξει το νησί μας ανεπανόρθωτα και τα αποτελέσματά τα βλέπουμε καθημερινά, αφού έφερε τον πόλεμο και την κατοχή.

Οι φασίστες δεν πρέπει να αναβιώσουν, η ανάπτυξη τους θα επιφέρει τραγικές συνέπειες στον τόπο μας για ακόμα μια φορά, όπως και σε όλη την Ευρώπη.

Κάθε χρόνο η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό οργανώνει ένα αντιφασιστικό φεστιβάλ όπου συγκεντρώνονται αντιφασιστικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου όλοι μαζί να φωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Έτσι και φέτος, την Πέμπτη 28 του Ιούνη, από τις 6 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ οργανώνουμε το 5ο αντιφασιστικό φεστιβάλ και σας καλούμε να συμμετάσχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: