Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Nομικός σύμβουλος του ομίλου Σιακόλα ο Νικόλας Παπαδόπουλος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ


Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΙΑΚΟΛΑ Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχίζοντας χθές Τρίτη 10/7/2012 στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, τη συζήτηση του νέου τροποποιητικού Νόμου για τα ξεπουλήματα, που κατάθεσε το Υπουργείο Εμπορίου, περιμέναμε είναι γεγονός, τις γνωστές αρνητικές τοποθετήσεις από τα γνωστά οργανωμένα σύνολο.

Ποτέ όμως δεν περιμέναμε ότι ο πιο ένθερμός υποστηρικτής αυτών των θέσεων να ήταν ένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος του λαού, ένας υποστηρικτής ΔΗΘΕΝ του απλού λαού…  Μιλάμε για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε με τέτοιο αλαζονικό και προκλητικό τρόπο υπέρ των θέσεων του Ομίλου Σιακόλα, Όμιλος ο οποίος είναι γνωστός για την περιφρόνηση της υπάρχουσας νομοθεσίας των ξεπουλημάτων, όπως μαρτυρούν οι πάρα πολλές καταγγελίες του για παραβίαση της ,με τρόπο που ειλικρινά μας σόκαρε.

Παραδεχόμενος ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ότι ομιλεί ως νομικός σύμβουλος του Συγκροτήματος Σιακόλα, τάχθηκε υπέρ της απόρριψης του νομοσχεδίου συντασσόμενος πλήρως με τις θέσεις του εκπροσώπου του Ομίλου.

Με βάση τα πιο πάνω γεγονότα, καταγγέλλουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, σε όλον τον Κυπριακό Λαό, σε όλους τους μικρούς και μεσαίους καταστηματάρχες και εμπορευόμενους, σε όλους αυτούς που οι επιχειρήσεις τους κρέμονται από μια κλωστή, σε όλους αυτούς τους μικρούς και μεσαίους που τον στήριξαν και τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές διότι:

1. Όφειλε να γνωρίζει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι ως νομικός σύμβουλος του Ομίλου Σιακόλα, ΕΠΡΕΠΕ να απέχει από την συζήτηση μιας και υπάρχει έκδηλη σχέση οικονομικής φύσης μεταξύ τους.

2. Πιστεύουμε ότι με την ενέργεια του αυτή, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος μας δίνει το δικαίωμα να θέσουμε σε αμφισβήτηση το αμερόληπτο της κρίσης του σε σχέση με το υπό μελέτη νομοσχέδιο.

3. Επειδή η ως άνω περιγραφόμενη σχέσης με τον γνωστό Όμιλο, κατά δήλωση του μάλιστα, μόνο ως διαπλοκή μπορεί να θεωρηθεί, καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής και τα άλλα αρμόδια όργανα του κράτους να ερευνήσουν σε βάθος την παραπάνω περίπτωση.

4. Καταγγέλλουμε στις χιλιάδες των μελών μας, την συμπεριφορά του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, συμπεριφορά εχθρική, άδικη και προκλητική, διότι ενώ μπήκε στην βουλή με τις ψήφους αυτών των πολλών, και όχι του ενός, όσο «λεόντεια» και αν είναι αυτή η μία ψήφος, έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έπρεπε να πράξει.

5. Καταγγέλλουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος όπως δήλωσε είναι νομικός σύμβουλος του Ομίλου Σιακόλα, για το θέμα των ξεπουλημάτων ,και λόγω του ότι τυγχάνει και είναι και νομικός σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας και επενδυτικής εταιρίας ημικρατικού οργανισμού, ότι παρέλειψε να πράξει κατά τον τρόπο που ενέργησε ο Δικαστής στην γνωστή υπόθεση για το Μαρί ,όπου εξαίρεσε τον εαυτό του λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με τον κ. Μάρκο Κυπριανού.  Αυτό σε όλες τις γλώσσες του κόσμου λέγεται ευθιξία κ. Νικόλα Παπαδόπουλε, αν έχετε ακουστά την λέξη.

6. Ζητάμε την εξαίρεση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου από την εξέταση του ως άνω νομοσχεδίου.  Δεν μπορεί πιστεύουμε να κρίνει ανεπηρέαστα. Δεν εμπιστευόμαστε σε αυτόν τις τύχες μας.  Αν τον εμπιστεύονται άλλοι, σίγουρα μιλάμε για άλλα συμφέροντα.

7. Τέλος ερωτούμε κάθε υπεύθυνο, μέχρι που επιτέλους θα φτάσει η εξάρτηση και η διείσδυση των μεγάλων συμφερόντων εντός του κοινοβουλίου;  Πως διασφαλίζεται ο απλός πολίτης και τα συμφέροντα του;  Δεν τίθεται εν αμφιβόλο η γενικότερη δυνατότητα ορθής και δίκαιης αντιμετώπισης των θεμάτων του απλού πολίτη από τις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές;  Εν κατακλείδι, η οικονομική δυνατότητα κάποιων να προσεγγίζουν μέλη του Κοινοβουλίου δεν συνιστά σκάνδαλο;  

Και επιτέλους ο κάθε κ. Νικόλας Παπαδόπουλος θα πρέπει να διαλέξει ή θα είναι αντιπρόσωπος του λαού στην βουλή ή θα εκπροσωπεί τα μεγάλα συμφέροντα. Διότι και παπάς και ζευγάς δεν γίνεται…..

Εμείς οι χιλιάδες απλοί πολίτες περιμένουμε τα αυτονόητα και να είναι όλοι σίγουροι, ότι και
κρίση έχουμε και μνήμη έχουμε για όλους και για όλα.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΔΥΣΗΣ – ΥΠΟΔΗΣΗΣ Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: