Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Αυτό που αποδεικνύει ολόκληρος ο κόσμος καθημερινά, από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές μέχρι τις σκοπιές και τις αποστολές της απελπισμένης νεολαίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, είναι ότι τη μισεί… Οι συνεχείς ανθρωποθυσίες της τούρκικης νεολαίας στο όνομα του ακραίου επεκτατισμού και εθνικισμού του τουρκικού κράτους, οι διαρκείς θυσίες της νεολαίας στην Ελλάδα μέσα κι έξω από το στρατό, στο όνομα της κρίσης και της «εθνικής εξόδου» από αυτή, οι ακραίες συνθήκες που βιώνουν έλληνες φαντάροι στην ΕΛΔΥΚ και οι κύπριοι φαντάροι στην εθνοφρουρά, οι διώξεις και οι τραμπουκισμοί στο όνομα της διεκδίκησης «ανάπτυξης και κυριαρχίας» από την κυβέρνηση Χριστόφια χάριν της διαρκούς προετοιμασίας πολέμου για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους, είναι ένα συνεχές βαρβαρότητας πάντα για εμάς – πάντα στην πλάτη μας.

Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε ένα ακόμα έγκλημα του κυπριακού στρατού (της εθνοφρουράς) σε έναν άτυχο νέο, τον 19χρονο Κυριάκο Χειμώνα, που αυτοκτόνησε στη σκοπιά. Όλοι, όπως μαθαίνουμε, στην Κύπρο αναρωτιούνται τί «όπλισε το χέρι» ενός «από τα καλύτερα παιδιά».

Δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του και τη βαθιά λύπη μας, για ένα συνάδελφο της εθνικής φρουράς (ΕΦ) που έφυγε πολύ νέος, δεν μπορούμε να κρύψουμε την οργή μας για τις αιτίες που κάνουν κάθε στρατό «μολώχ της θητείας» για τη νεολαία.

Απαιτούν από εμάς να γίνουμε αναλώσιμο υλικό στους διακρατικούς καυγάδες τους για πετρέλαια, δολάρια και περιφερειακή επιρροή. Μας στερούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια για την «εθνική τους ανάπτυξη», από την οποία προκύπτουν κέρδη ανάμεσα σε Κύπριους, Έλληνες, Τούρκους, Ευρωπαίους, Ρώσους, Ισραηλινούς, Αμερικάνους - ή ό,τι άλλο - επιχειρηματίες και ποτέ ούτ’ ένα κομμάτι ψωμί για μας, τους φίλους μας, τις οικογενειές μας.

Μας πουλάνε «εθνική υπερηφάνεια» και μας τυλίγουν σε εθνικές σημαίες, όταν μετατρεπόμαστε σε «προβλεπόμενα» μεγέθη θυμάτων της πολεμικής τους προετοιμασίας και των πολεμικών τους σχεδίων. Η αυτοκτονία του 19χρονου συναδέλφου είναι η πιο πικρή απάντηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του κυπριακού κράτους (για τη βόρεια και νότια κύπρο), στο παιχνίδι των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, στα σχέδια του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που έχουν πάντα θύματα εμάς.

Είναι η πιο πικρή απάντηση στις διώξεις της ΕΦ στη νεολαία, σχετικά με την ανυποταξία, τη θητεία και τις συνθήκες της. Είναι η πιο πικρή απάντηση σε όσους «εδώ» μας παραμυθιάζουν με πολεμοκάπηλο εθνικισμό και λένε «κάντο όπως ο Χριστόφιας», όξυνε τις αντιθέσεις διεκδίκησε επιθετικά τσάκισμα για το λαό και κέρδη για τους επιχειρηματίες. Σε όσους εθνοπατριώτες κάφρους επιθυμούν αύξηση της θητείας, διαρκή πολεμική προετοιμασία, στράτευση στα 18.

Εμείς τους απαντάμε: ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: