Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σπρέι ευφορίας» για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση των αυτοκτονιών στον Αμερικάνικο στρατό!


Όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας που βασίστηκε σε δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου διαπιστώνεται «"Επιδημία" αυτοκτονιών στον Αμερικάνικο στρατό! Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα USA Today γράφει ότι τον μήνα Ιούλιο επιβεβαιώθηκαν 38 αυτοκτονίες στον στρατό των ΗΠΑ, δηλαδή περισσότερες από μια αυτοκτονία την ημέρα. 

Σύμφωνα με στοιχεία του στρατού το ποσοστό αυτοκτονίας φέτος ξεπέρασε αυτό της προηγούμενης χρονιάς, ιδιαίτερα μεταξύ των ενεργών στρατιωτών- με μια αύξηση 22%. Το τρέχον ποσοστό αυτοκτονιών στον στρατό των ΗΠΑ τους πρώτους επτά μήνες του 2012 είναι 29 θάνατοι ανά-100, 000, ξεπερνώντας το ποσοστό της προηγούμενης χρονιάς δήλωσε ο Bruce Shahbaz, αναλυτής του Στρατού.

Σύμφωνα με τον Shahbaz, φέτος έχει προκύψει ένα νέο φαινόμενο με τις περισσότερες αυτοκτονίες να είναι μεταξύ των βετεράνων στρατιωτών. Ο στρατός θεωρεί τους νεότερους στρατιώτες ως πιο ευάλωτους αλλά αυτό μάλλον έχει αρχίσει να αλλάζει. Ο Shahbaz λέει ότι μια θεωρία για το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών είναι ότι αφού γυρίσουν από το πεδίο της μάχης οι στρατιώτες περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστούν στις συναισθηματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λέον Πανέτα αναγνώρισε ότι "Κάτι δεν πάει καλά" και παρομοίωσε την αύξηση στο ποσοστό των αυτοκτονιών με "επιδημία".

Εντύπωση όμως προκαλεί επίσης ο τρόπος που η αμερικανική κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο. Πρόκειται για έρευνα που αποσκοπεί στη  παραγωγή ενός αντικαταθλιπτικού ρινικού σπρέι για τους στρατιώτες που παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα και την οποία χρηματοδοτεί ο στρατός των ΗΠΑ. 

Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρονται στη παραγωγή του αντικαταθλιπτικού ρινικού σπρέι που έχει ανατεθεί σε επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής της Indiana με το ερευνητικό κόστος να ανέρχεται, σύμφωνα με το RT στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Η χρήση του στοχεύει στην αποτροπή αυτοκτονιών των στρατιωτών που παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο καθηγητής Michael Kubek και η επιστημονική του ομάδα έχουν τρία χρόνια για να διαπιστώσου την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εν λόγω φαρμάκου.

Το ρινικό σπρέι, που περιέχει θυρεοτροπίνη (TRH), θα μπορούσε να περιορίσει τις αυτοκτονίες καθώς έχει ηρεμιστική και αντικαταθλιπτική δράση προκαλώντας ευφορία. Η TRH έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις τάσεις για αυτοκτονία, την κατάθλιψη και τις ψυχολογικές διαταραχές. «Είναι γνωστό από το 1970 ότι η TRH έχει αντικαταθλιπτική και ταχεία δράση», ανέφερε ο Michael Kubek στην Daily. «Το βασικό πρόβλημα είναι πως θα χορηγηθεί απευθείας στον εγκέφαλο», πρόσθεσε. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η TRH χορηγείται με ένεση στο νωτιαίο μυελό, καθώς η χορήγησή της ενδοφλέβια ή με χάπια δεν έχει αποτέλεσμα. 

Η ομάδα του Kubek εκτιμά πως μέσω της ρινικής κοιλότητας η ουσία μπορεί να μεταφερθεί απευθείας στον εγκέφαλο και να είναι αποτελεσματική. «Αν αυτό ισχύει και είναι ασφαλές τότε η εφαρμογή του νέου φαρμάκου δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τους στρατιώτες, αλλά θα μπορούμε να μιλάμε για ένα νέο είδος αντικαταθλιπτικού φαρμάκου», σημείωσε. Αν αποδειχτεί αποτελεσματικό, το ρινικό σπρέι θα μπορεί να χορηγείται σε συνδυασμό με αντικαταθλιπτικά. 

«Η φάση μεταξύ χορήγησης και επίδρασης των αντικαταθλιπτικών είναι πολύ κρίσιμη» αναφέρει ο Ken Duckworth, επικεφαλής της «Εθνικής Συμμαχίας για την Ψυχική Υγεία», σημειώνοντας πως «θα μπορούσε παράλληλα να χορηγηθεί το ρινικό σπρέι που θα σταθεροποιεί άμεσα την ψυχολογική διάθεση του ατόμου μέχρι να δράσουν τα αντικαταθλιπτικά». Σημειώνεται, όπως αναφέρει το RT, πως οι αυτοκτονίες δεν αυξάνονται μόνο στο στρατό αλλά και στις ΗΠΑ, και πλέον αποτελούν την τέταρτη αιτία θανάτου μεταξύ των ηλικιών 18 έως 65 ετών.

Άρα, το πρόβλημα λύθηκε! Οι Μισθοφόροι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων θα μπορούν να διαπράττουν όποιο έγκλημα απαιτηθεί για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Έπειτα, καθώς θα βουλιάζουν στις τύψεις τους, κατεστραμμένοι ψυχολογικά και συναισθηματικά, μόνοι και έρημοι αφού είναι αδύνατον να επανασυνδεθούν με την ειρηνική ζωή, θα τραβούν μια τζούρα από το σπρέι και θα συνεχίζουν τον απελπισμένο τους βίο..

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: όμορφος αστικός κόσμος, αγγελικά πλασμένος και με νόμιμη ντόπα ποτισμένος..

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: