Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η CIA ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ…


Γυμνός, αλυσοδεμένος σε τοίχο από μπετόν με θερμοκρασία κοντά στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ξεψύχησε ο κρατούμενος της CIA Γκιουλ Ραχμάν το 2002, σε μια φυλακή του Αφγανιστάν που ονομάζεται Αλατωρυχείο. Εκεί τον βασάνιζαν οι πράκτορές της για να ομολογήσει ότι είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Πακεταρισμένο σε πάγο και τυλιγμένο σε πλαστικό φωτογραφήθηκε το πτώμα ενός άλλου κρατουμένου της CIA, του Μαναντέλ αλ Τζαμαντί, αυτή τη φορά στο κάτεργο του Αμπού Γκράιμπ στο Ιράκ, το 2003.

Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πριν από τις εκλογές του 2008 είχε υποσχεθεί τιμωρία όσων Αμερικανών είχαν εγκληματήσει με πρόσχημα τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που χρησιμοποίησε η ακροδεξιά κυβέρνηση Μπους αφενός για να διαπράξει τερατώδη εγκλήματα και πολεμικές εκστρατείες στο εξωτερικό και αφετέρου για να συρρικνώσει δραματικά τις ατομικές ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών στο εσωτερικό, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άρχισε έρευνα για τις δύο προαναφερθείσες δολοφονίες κρατουμένων της CIA.

Την Πέμπτη, το σοκ ήταν μεγάλο για όσους είχαν πιστέψει τον Ομπάμα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόουλντερ ανακοίνωσε ότι παύει κάθε έρευνα και δεν θα ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον των υπευθύνων της CIA γι΄αυτές τις εκτελέσεις κρατουμένων!

Το μήνυμα είναι σαφές: οι πράκτορες της CIA μπορούν και με επίσημη άδεια πλέον να βασανίζουν μέχρι θανάτου και να δολοφονούν όποιον θέλουν σε ολό­κληρο τον κόσμο, όντας βέβαιοι ότι δεν πρόκειται ποτέ να διωχθούν για τα εγκλή­ματα τους, όσο ειδεχθή κι αν είναι.

Αυτή είναι η γραμμή Ομπάμα και φυ­σικά ουδέποτε είχαν ταλαντευτεί επ' αυτού του θέματος οι Ρεπουμπλικάνοι.

Και ενώ κανένας της CIA δεν θα δικαστεί για τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες, θα δικαστεί αντιθέτως με βαριές κατηγόριες κακουργηματικού χαρακτήρα ο τέως πράκτορας της CIA Τζον Κυριακού, επειδή αποκάλυψε τα... βασανιστήρια στα οποία η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ υποβάλλει όσους πέ­σουν στα νύχια της!

Ο Κυριακού είχε λάβει μέρος στο αν­θρωποκυνηγητό μελών της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, αλλά αργότερα μίλησε για το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού που υπέβαλλε η CIA όσους συνελάμβανε. Έτσι η κυβέρνηση Ομπάμα θέλει να τον βάλει φυλακή για πολλά χρόνια, ώστε να μη διανοηθεί ξανά πράκτορας της CIA να δημοσιοποιήσει εγκλήματα που αυτή δι­απράττει.

Στροφή 180 μοιρών έκανε και ο διευθυντής της CΙΑ, ο Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος ως στρατηγός και γενικός διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή είχε αναφανδόν ταχθεί κατά των βασανιστηρίων κρατουμένων.

Τώρα... ευχαρίστησε τους αξιωματούχους της CΙΑ που «διευκόλυναν με τη συνεργασία τους την έρευνα του υπουρ­γείου Δικαιοσύνης»! Μια «έρευνα» που κατέληξε στην πλήρη ασυδοσία της CIΑ.

«Αυτή η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήταν ακόμη πιο σημαντική επειδή θα μπορούσε να καταλήξει στο άνοιγμα νομικών διαδικασιών όχι μόνο για τους ενόχους των δύο εν λόγω περιπτώσεων, αλλά και για άλλες 101 (!) παρόμοιες υποθέσεις» σημειώνει η γαλ­λική εφημερίδα «Μοντ», συνεχίζοντας εμφανώς αποκαρδιωμένη: «Τα συμπερά­σματα της έρευνας όμως απαλλάσσουν ευρύτατα από τον κίνδυνο διώξεων το αμερικανικό πολιτικό ή στρατιωτικό προ­σωπικό που έχει συμμετάσχει σε αυτά τα βασανιστήρια».

Φυσικά, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστος στα θέματα αυτά. «Θα κλείσω το Γκουαντάναμο (σ.σ. όχι φυσικά τη στρα­τιωτική βάση των ΗΠΑ, αλλά το επαίσχυ­ντο στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά το πρότυπο του Νταχάου που έχουν φτιάξει εκεί οι Αμερικανοί) σε 100 ημέρες» είχε υποσχεθεί πριν εκλεγεί.

Είπε ψέματα. Πέρασαν όχι εκατό, αλ­λά χίλιες μέρες, πέρασαν τα τέσσερα χρόνια της θητείας του και το αμερικα­νικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Γκουαντάναμο ζει και βασιλεύει ίδια και χειρότερα αποτρόπαιο από όσο ήταν επί Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Ράμσφελντ και Ντικ Τσένι.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ

Απόλυτο δίκιο έχει η γαλλική εφημερίδα «Μοντ» όταν γράφει απογοητευμένη ότι με αυτήν την επονείδιστη απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό: «Από τη στιγμή που τα βασανιστήρια μπορούσαν να θεωρηθούν δικαστικά επικυρωμένα στην ανώτατη πολιτική βαθμίδα, ούτε οι ανακριτές ούτε αυτοί που δίνουν τις εντολές (για βασανιστήρια) θα μπορούσαν πλέον να διωχθούν δικαστικά» υπογραμμίζει. 

Πέρα από τα άλλα, η απόφαση να μη δικαστούν οι πράκτορες της CIA που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες κρατουμένων που βασάνιζαν, αποκαλύπτει πόσο έντονη είναι η αντιδραστικοποίηση του πολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: