Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ντου στο υπουργείο οικονομικών και την βουλή από τους ωρομίσθιους του δημοσίου

Η λαίλαπα του μνημονίου ήδη άρχισε να σαρώνει τα εργατικά δικαιώματα καθώς 992 χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, που εργάζονταν 6-8 μήνες τον χρόνο στο δημόσιο, δεν θα επαναπροσληφθούν μετά την συμφωνία Κυβέρνησης - Τρόικας.

Οι εργαζόμενοι/ες πραγματοποίησαν σήμερα μαζική και δυναμική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο οικονομικών και την βουλή. Παρ όλη την προσπάθεια αστυνομικών να τους εμποδίσουν και να τους κτυπήσουν, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας και να εισέλθουν στο ισόγειο του Υπουργείου Οικονομικών απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών.
 Επιχείρησαν μάλιστα ν’ ανέβουν στο γραφείο του Υπουργού από το κλιμακοστάσιο όμως η προσπάθεια τους ανακόπηκε από τους ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αργότερα εισήλθαν μέσα στην βουλή στην αίθουσα όπου συσκέπτονταν βουλευτές οι οποίοι προφανώς αδιαφορούσαν για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Εμείς εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και στεκόμαστε στο πλευρό τους στις κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις τους. Ελπίζουμε η σημερινή δυναμική διαμαρτυρία να είναι η αρχή για ακόμα πιο μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, για ένα παλλαικό ποτάμι οργής που θα πνίξει τρόικα, τραπεζίτες και πολιτικούς υπηρέτες και προστάτες τους. Εμπρός λαέ στην πρώτη την γραμμή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους και συ. Να καταργήσουμε το μνημόνιο στην πράξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: