Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Βασανισμοί οπαδών της Ομόνοιας από αστυνομικούς! Καμιά ανοχή στην αστυνομική και κρατική τρομοκρατία!



Εκφράζουμε την οργή μας για τις τρομοκρατικές συλλήψεις και τους βασανισμούς 4 οπαδών της Ομόνοιας από αστυνομικούς της εαο (ειδικός αντιτρομοκρατικός ουλαμός).

Είναι γνωστό ότι τα γήπεδα με πρόσχημα την βία μεταξύ των οπαδών είναι χώρος άγριας καταστολής και γενικότερα κατασταλτικών πειραματισμών από το κράτος, την αστυνομία και τους ειδικούς της βίας.

Πολλές φορές έχουμε δει οπαδοί να είναι θύματα ξυλοδαρμών και κακοποιήσεων αλλά αυτό που έγινε τώρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Χωρίς καμιά αιτία και αφορμή οι αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο οπαδών της Ομόνοιας και ενώ δεν συνέβαινε το παραμικρό, τους συνέλαβαν με την κατηγορία εξύβρισης δήθεν των αστυνομικών και τους οδήγησαν στο τμήμα όπου τους βασάνιζαν για ώρες! Τους είχαν στα γόνατα με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη και τους κτυπούσαν ανελέητα, τους έπνιγαν μέχρι λιποθυμίας, ενώ έναν απ αυτούς τον έγδυσαν και τον φωτογράφιζαν ενώ τον κτυπούσαν! Έναν άλλον τον κτυπούσαν συνεχώς στο ακουστικό του τύμπανο ενώ τους είχε πει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα και τώρα χρειάζεται εγχείρηση!

Την φρικιαστική επιχείρηση παρακολουθούσε γελώντας ο υπεύθυνος αξιωματικός και οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στους βασανισμούς. Η μαρτυρία ενός από τους συλληφθέντες στην εφημερίδα Γνώμη, σοκάρει:

Ήμασταν στο αυτοκίνητο όπου κατευθυνόμασταν στην Λευκωσία μετά το ματς Ανόρθωσης-Ομόνοιας. Σε κάποια στιγμή μας σταμάτησε ένα περιπολικό μέσα στο οποίο βρίσκονταν μέλη της αστυνομικής δύναμης ΕΑΟ και μας ενημέρωσαν ότι βρισκόμαστε υπό σύλληψη γιατί τους βρίσαμε.

Από εκεί και πέρα το τι ζήσαμε δεν μπορεί να περιγραφεί απλά σε λέξεις. Μας οδήγησαν στον αστυνομικό σταθμό στις Φοινικούδες. Έπαιρναν έναν από μας και τον οδηγούσαν σε ένα δωματιάκι. Εκεί μας κτυπούσαν ανελέητα με τα γκλοπ.

Συγκλονιστικά τα όσα αναφέρει για αυτά που υπέστησαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες:
Έναν τον κτύπησαν στο τύμπανο του. Αυτός τους ζήτησε ευγενικά να μην τον κτυπούν εκεί γιατί είχε σοβαρό πρόβλημα. Αυτοί συνέχισαν να τον κτυπούν ανελέητα χωρίς να δείξουν κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Άλλον τον έγδυσαν, τον κτυπούσαν και έκαναν ένα διάλειμμα για να βγάλουν φωτογραφία μαζί του με τα κινητά τους!

Το πιο φρικτό από όλα ήταν ότι και των τεσσάρων μας έκοβαν την αναπνοή μας με τα γκλοπ. Μας έβαζαν τα γκλοπ στον λαιμό και μας έλεγαν όταν δούμε ότι δεν αναπνεύσουμε καθόλου να τους κλείνουμε το μάτι.

Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ότι οι δήθεν προστάτες του λαού όπως αυτοαποκαλούνται οι αστυνομικοί, δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι ίδιοι εγκληματίες και σαδιστές. Ιδιαίτερα κατασταλτικοί μηχανισμοί όπως ΜΜΑΔ και ΕΑΟ έχουν σαν μόνο σκοπό ύπαρξης τους την τρομοκράτηση του λαού και για μας πρέπει να διαλυθούν, καθώς δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Απαιτούμε να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των αστυνομικών που εμπλέκονται στα όσα έγιναν και άμεσα να διωχθούν από την αστυνομία. Φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από ένα κράτος που πάντα συγκαλύπτει και επιβραβεύει την αστυνομική βαρβαρότητα καθώς κανένας ποτέ δεν τιμωρήθηκε για τέτοια περιστατικά με αποκορύφωμα την αθώωση δέκα αστυνομικών στην γνωστή υπόθεση του ξυλοδαρμού 2 φοιτητών που υπήρχε μάλιστα και βίντεο ντοκουμέντο που όμως δεν μέτρησε ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο!  Στην συνέχεια όμως η οργή του κόσμου και οι μαζικές διαδηλώσεις ανάγκασαν τον ίδιο τον γενικό εισαγγελέα να ασκήσει έφεση και μετά από μια μακροχρόνια διαδικασία τελικά να τεθούν κάποιοι σε διαθεσιμότητα.

Η ολοκληρωτική καταστολή στα γήπεδα ολοένα και αυξάνεται και είναι χαρακτηριστικό οτι φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια μπήκαν στην φυλακή οπαδοί διαφόρων ομάδων με γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες! Οπωσδήποτε είναι προβληματική γενικότερα η κατάσταση στα γήπεδα και με την βία μεταξύ οπαδών όμως γι αυτό υπάρχουν πολλά κοινωνικά αίτια και λύσεις που πρέπει να βρουν πρώτα απ όλα οι ίδιοι οι οπαδοί και τα σωματεία και όχι το κράτος και η αστυνομία που εφαρμόζουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής που διογκώνει αντί να μειώνει την βία στα γήπεδα. 

Η καταστολή φυσικά εντείνεται και όσο μπορεί να υπάρχουν από οπαδούς μορφές αντίστασης ενάντια στον σύγχρονο αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο που σήμερα είναι ένα μεγάλο κερδοφόρο κεφάλαιο. Μέσω χορηγών, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, διαφημίσεων και στοιχήματος διακινούνται τεράστια ποσά που καταλήγουν στις τσέπες ελάχιστων ανθρώπων που κάνουν τα πάντα για να γεμίσουν το γήπεδο με άβουλα όντα, οπαδούς-πελάτες των ακριβών εισητηρίων. Έτσι όταν οι οπαδοί αναπτύξουν δράσεις ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό στοχοποιούνται.

Ο σημερινός υπουργός δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου έχει πρωτοστατήσει μέχρι σήμερα και ως πρόεδρος της επιτροπής νομικών της βουλής στην προώθηση και ψήφιση νόμων που προωθούν την ολοκληρωτική καταστολή στα γήπεδα, με εξοντωτικά και εξωφρενικά μέτρα όπως η φυλάκιση για εξύβριση, μέτρα που πέρασαν με τη συναίνεση όλων των κομμάτων.

Καλούμε κάθε ανυπότακτο άνθρωπο και οργανωμένο σύνολο στην κοινωνία να καταδικάσει το γεγονός και να ξεσηκωθούμε όλοι ενάντια στην γενικότερη κρατική τρομοκρατία που εντείνεται με πολλές μορφές και μέσα, ιδιαίτερα τώρα που επιβάλλονται οι σφαγιαστικές μνημονιακές πολιτικές.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: