Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ – 8η μέρα Έξω από το Προεδρικό







Σήμερα είναι η 8η μέρα που βρίσκεται ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ έξω από το Προεδρικό ζητώντας το αυτονόητο: Το Κράτος να κάνει Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη και ίσως του κόσμου που δεν έχει Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό.

Να διευκρινίσουμε ότι εμείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήσαμε να καταργηθεί το ΟΚΤΚ. Αυτό που ζητάμε είναι το Κράτος να κάνει δικό του Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας, που είναι το μόνο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο στην Κύπρου, όπου θα λειτουργήσει η Κρατική Ιατρική Σχολή, όπως ορίζει η Εθνική Στρατηγική κατά του Καρκίνου, που ψήφισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής το 2009 και να υπάρχει μια αγαστή συνύπαρξη προς όφελος των Καρκινοπαθών.

Αυτές τις μέρες είναι χαλασμένο 1 Ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα στο ΟΚΤΚ και ακυρώνονται ακτινοθεραπείες και αναβάλλεται ο προγραμματισμός άλλων.

Ο δε ΥΠΥΓ πήγε στη Βουλή και τα ΜΜΕ και λέει ότι πήγε στο ΟΚΤΚ και διαπίστωσε ότι δεν έχει λίστες αναμονής κι όλα είναι μια χαρά, το δε ΟΚΤΚ δεν απαντά στις δημόσιες επώνυμες καταγγελίες μας.

Γιατί αμφότεροι, Υπουργός και ΟΚΤΚ, λένε ψέματα ή/και κρύβουν την αλήθεια. Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν; Πάντως όχι τα συμφέροντα των Καρκινοπαθών αλλά εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα μιας ομάδας ανθρώπων που μετέτρεψαν τον Καρκίνο σε πηγή χρυσού.
Αλήθεια, γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα το μισθολόγιο των γιατρών που εργάζονται στο ΟΚΤΚ αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι αμοιβές τους εκεί είναι 2-3 φορές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο κρατικό γιατρό, παρόλο που αμφότεροι πληρώνονται από το Δημόσιο.

Μάλιστα μόνο 6 εργαζόμενοι στο ΟΚΤΚ αμείβονται με 1.150.000 το χρόνο, μισθό δηλαδή σχεδόν διπλάσιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!

Μας λένε ότι οι προσφερόμενες από το ΟΚΤΚ υπηρεσίες προς τους Καρκινοπαθείς είναι δωρεάν. Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα αφού το Κράτος τους επιχορηγεί με 31 εκ. το χρόνο. Είναι από εμάς τους φορολογούμενους που ακριβοπληρώνονται οι υπηρεσίες τους.

Από την άλλη ο ΥΠΥΓ δηλώνει ότι τα λειτουργικά έξοδα στο ΟΚΤΚ είναι 16 εκ. το χρόνο και ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό, που τα επιπλέον έξοδα στο Κράτος θα είναι 2 ½ εκ. το χρόνο.

Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα, μπορούν να επιχορηγούν ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες με 16 εκ. παρά να κάνουν κρατικές με 2 ½ εκ.

Θαυμάστε τους!!!

Σήμερα στην εφημ. ΠΟΛΙΤΗΣ, σ. 18, γράφει για το Ογκολογικό που θέλει να ιδρύσει ο δρ Ζάμπογλου με τους συναίτερους του επιχειρηματίες και αραβικά κεφάλαια.

Θέτουν όμως προϋποθέσεις: 1. Το Κράτος να μην κάνει Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά και 2. Το Κράτος να υπογράψει δεκαετή συμφωνία μαζί τους, παρόμοια με αυτή του ΟΚΤΚ, δηλαδή το Κράτος να αγοράζει Ογκολογικές Υπηρεσίες από αυτούς για 10 ΧΡΟΝΙΑ χωρίς να δικαιούται το κράτος να κάνει δικές τους Ογκολογικές Υπηρεσίες!!!

Τελικά, αν όλα αυτά δεν είναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ τότε κάποιοι ψεύδονται.

Πρέπει ο ΛΑΟΣ να καταλάβει αυτά τα παιχνίδια και να ξεσηκωθεί, επαναστατικά πλέον. Φτάνει πια να ξεπουλούν περιουσίες οι Καρκινοπαθείς, φτάνει πια το Κράτος να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα σε golden boys και επιχειρηματίες υγείας.

Καλούμε τους φίλους να στείλουν αυτό το μήνυμα παντού, βάλτε το διαδίκτυο.
Ενεργοποιηθείτε τώρα φτάνει πια τα ξεπουλήματα.

Χρ. Ανδρέου

Πρόεδρος Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Τηλ: 99 660 221

E-mail: andreou2@cytanet.com.cy

Απεργός έξω από το Προεδρικό


Σύντομο ιστορικό γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν.

Υπενθυμίζουμε η Κύπρος είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη αλλά δυστυχώς και στον κόσμο που δεν έχει Πλήρεις Ογκολογικές Υπηρεσίες ενώ επιχορηγεί παράνομα και μονοπωλιακά το Ογκολογικός της Τράπεζας.

Για το Ακτινοθεραπευτικό της Λευκωσίας όλα είναι έτοιμα, εγκρίθηκαν οι μελέτες και τα αρχιτεκτονικά σχέδια, εγκρίθηκε το σχετικό κονδύλι από την Ολομέλεια της Βουλής, την πρώτη φορά στις 16/12/2011 με ψήφους 41 υπέρ, ακολούθως εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας στις 16/2/2012 και ο Πρόεδρος της Επιτροπής έκανε τις σχετικές δηλώσεις.

Ρωτήστε τον βουλευτή του ΔΗΣΥ και πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κώστα Κωνασταντίνου γιατί τώρα ξεχνά τι είπε δημόσια στα ΜΜΕ. Αφού αποδεσμεύτηκε το σχετικό κονδύλι νομότυπα τον Ιούνιο, προκηρυχτήκαν οι προσφορές στις 6/7/2012, στη συνέχεια μελέτησαν τις 7 προσφορές από τα Δημόσια Έργα εγκρίθηκε μία, το ίδιο έκανε και το Συμβούλιο Προσφορών, αλλά ο ΥΠΟΙΚ κ. Σιαρλής, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, αρνήθηκε να υπογράψει την κατακύρωση της προσφοράς.

Ύστερα από διαμαρτυρίες μας ο κ. Σιαρλής πήγε στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 6/12/2012 κατά τη συζήτηση των Προϋπολογισμών του Κράτους για το 2013, και δήλωσε ότι υπάρχει ένα κονδύλι για τα 2 Ακτινοθεραυτικά.

Ακολούθως με τροπολογία που έβαλαν ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ΕΥΡΩΚΟ εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής ένα κονδύλι 4,6 εκ. για το 2013 για τα Ακτινοθεραπευτικά με 51 ψήφους υπέρ (από το σύνολο των 56 βουλευτών) κι ένα κατά, της Στέλλας Κυριακίδου.

Στις 17/1/2013 πήγε αίτημα του ΥΠΥΓ στη Βουλή για αποδέσμευση του κονδυλίου, προς κατακύρωση της προφοράς για το Ακτινοθεραπευτικό της Λευκωσίας και το αρνήθηκαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚ0, δηλαδή οι ίδιοι βουλευτές που πριν από 1 μόνο μήνα ψήφισαν για να γίνει το Ακτινοθεραπευτικό της Λευκωσίας, τώρα, δηλαδή, έφτυσαν την ίδια τους τη ψήφο.

Την ίδια μέρα, στις 17/1/2013, η Βουλή έκλεισε για τις Προεδρικές Εκλογές και άνοιξε μετά τις εκλογές, με τη νέα Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Είναι περίεργο που ο νέος ΥΠΥΓ δρ Πετρίδης μας λέει ότι δεν υπάρχει το κονδύλι που είναι δεσμευμένο. Δεν μπορεί να το ξοδέψει για κανένα άλλο έργο πλην για το λόγο που εγκρίθηκε, δηλαδή για το Ακτινοθεραπευτικό. Άρα παραπλανούν τους πάντες και τη Βουλή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: