Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση από ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ - ΑΝΤ.Α.Μ.Α - αλληλέγγυοι σύντροφοι/φισες


Τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεχόμαστε μια ανυπόστατη και πισώπλατη επίθεση γεμάτη ανακρίβειες ψέματα και λασπολογία, σχετικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν στο antifa league, και γι αυτό οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας.  

Ως γνωστό το Antifa League οργανώθηκε από τις ομάδες ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ, Μαθητική ομάδα ΑΝΤ.Α.Μ.Α και από αλληλέγγυους συντρόφους και συντρόφισσες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου για την αποπληρωμή της εγγύησης αποφυλάκισης του αναρχικού Κώστα Σακκά στην Ελλάδα. 

Διάφοροι «καλοθελητές» που ήθελαν να υποσκάψουν την παρ’ όλα αυτά επιτυχημένη εκδήλωση, εξαπέλυσαν έναν βρώμικο πόλεμο εναντίων των διοργανώτριών ομάδων και τους αλληλέγγυους που συνέβαλαν στο όλο εγχείρημα .

Για να ξεκαθαρίσουμε τα δεδομένα με σαφήνεια: Tα χρήματα όπως προαναφέραμε θα στέλλονταν στο ταμείο για τον Κ. Σακκά. Όμως  πέντε μέρες μετά, ανακοινώθηκε ότι το ταμείο είχε κλείσει λόγω συγκέντρωσης του ποσού των 30 χιλιάδων ευρώ που είχε οριστεί σαν εγγύηση για την αποφυλάκιση. Δυστυχώς μέσα σε εκείνο το μικρό χρονικό περιθώριο των 5 ημερών δεν μπορέσαμε να στείλουμε τα χρήματα λόγω δυσκολιών στην επικοινωνία με τους χώρους όπου μαζεύονταν το ποσό στην Ελλάδα, αλλά και στην μεταφορά των χρημάτων (θυμίζουμε ότι ο σύντροφος Σακκάς αποφάσισε να μην χρησιμοποιηθούν τραπεζικοί λογαριασμοί  και το ταχυδρομείο δεν στέλνει χρήματα σε μετρητά).

Παρ’ όλα αυτά όμως αποφασίσαμε άμεσα, την ίδια κιόλας μέρα που βγήκε η ανακοίνωση για το κλείσιμο του ταμείου, NA MHN ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ αλλά να σταλούν στο ταμείο οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα. Αυτό αναγνωρίζουμε ότι έπρεπε να ανακοινωθεί επίσημα και δημόσια εκ μέρους μας χωρίς καμιά χρονοτριβή. Ενημερώθηκαν όμως γι αυτό πρωτίστως όσοι/ες συνεισφέραν στο ταμείο που βάλαμε γι αυτό τον σκοπό και γενικότερα όσοι/ες στήριξαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Να προσθέσουμε ακόμα ότι στην συνέλευση όπου είχε γίνει μετά το κλείσιμο του ταμείου για τον Κ. Σακκά διευθετήθηκε η μεταφορά των χρημάτων μέσω ενός συντρόφου όπου θα πήγαινε Αθήνα τέλη του Αυγούστου, ακριβώς λόγω των δυσκολιών που προαναφέραμε.

Ξεκαθαρίζουμε ότι κανένα μέρος τον εσόδων της εκδήλωσης δεν κρατήθηκαν για χρήση σε οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Τα έσοδα από τις φανέλες δεν αναφέραμε ποτέ ότι θα δοθούν στη εγγύηση του Κ. Σακκά, κι όμως τελικά ακόμα και μέρος αυτών στάληκαν από μας στην Ελλάδα στο ταμείο πολιτικών κρατουμένων.

Εμείς σαν πολιτικές ομάδες δεν οφείλουμε σε κανένα επιτήδειο εξηγήσεις και υπογραμμίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση βγαίνει μόνο σαν απάντηση στην ψιθυρολογία την οποία εντέχνως κάποια άτομα καλλιεργούν. 

Ξεκαθαρίζουμε ακόμα ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμιά συλλογικότητα του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου ούτε επιρρίπτουμε ευθύνες σε καμιά από αυτές για την διασπορά ψευδών γεγονότων. Όμως ορισμένα άτομα που δραστηριοποιούνται εντός κάποιων ομάδων και ευρύτερα στον χώρο (και γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι είναι) πρωτοστατούν και ενορχηστρώνουν τις συκοφαντίες εναντίον μας.  

Όποιος/α αναπαράγει και ενισχύει αυτά τα ψέματα επιχειρώντας να στοχοποιήσει συντρόφους/φισες και πολιτικές ομάδες θα μας βρει μπροστά του. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα και δεν θα ανεχτούμε από οποιονδήποτε να αμφισβητεί τις προθέσεις και την εντιμότητα μας. 

Τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία λασπολόγησαν να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φόρα που επιδίδονται στο αγαπημένο  τους άθλημα της συκοφαντικής δυσφήμησης ομάδων και ατόμων του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, κι αν συνεχίσουν τις προκλήσεις θα επανέλθουμε για να τους ξεσκεπάσουμε εντελώς. Είναι επιτακτική ανάγκη να απομονωθούν από τον κόσμο του κινήματος γιατί μεθοδευμένα στοχεύουν στον κατακερματισμό και την αποδυνάμωση των επαναστατικών ρευμάτων.

Δεν θέλουμε να δώσουμε οποιαδήποτε υπόσταση σε άτομα που αντί να προσπαθούν να συμβάλουν στην ενδυνάμωση του χώρου και την αλληλεγγύη μεταξύ μας, τρέφονται με το να υποσκάπτουν συνεχώς κινηματικές πρωτοβουλίες λόγω προσωπικής εμπάθειας και εγωπάθειας που τους διακατέχει. Από την άλλη όμως το να κατηγορούμαστε ότι αποσπάσαμε χρήματα με δόλο εξαπατώντας κόσμο που μας στήριξε, είναι ότι χειρότερο έχουμε ακούσει και δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα αναπάντητο.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες του χώρου αλλά και τον κάθε ανυπότακτο άνθρωπο στην Κύπρο και αλλού, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την συντονισμένη επίθεση λασπολογίας. Τους καλούμε επίσης να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στη κυρίαρχη πολιτική ενισχύοντας τους αγώνες ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: