Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιά στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)


Μαζική και ελπιδοφόρα η χτεσινή πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κύπρο, η πρώτη δικοινοτική μετά από 56 χρόνια!! Πολύ καιρό είχαμε να δούμε αρκετό κόσμο στον δρόμο και φυσικά δεν είχαμε ξαναδεί χιλιάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να διαδηλώνουν μαζί για το δίκιο της εργατιάς και για μια Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη και ανεξάρτητη. Ήταν μεγάλη η συμμετοχή από όλο το φάσμα της Αριστεράς και τα συνδικάτα και στις δύο κοινότητες.

Πέραν από την παρουσία της ΠΕΟ και των υπολοίπων οργανώσεων του ΑΚΕΛ που κινητοποιήθηκαν παγκύπρια για την χτεσινή πορεία στην Λευκωσία ( και δυστυχώς με τις ομιλίες και τα συνθήματα στο υπουργείο οικονομικών πριν την πορεία και συγκέντρωση στην νεκρή ζώνη που ακολούθησε, σε αρκετά μεγάλο βαθμό την μετάτρεψαν σε προεκλογική τους εκστρατεία) είδαμε να συμμετέχουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως το Γρανάζι και η ΕΡΑΣ, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στην Κύπρο με δικό της μπλοκ, οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας, Θ9, σε μια δυναμική παρουσία, καθώς και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ηττηθεί ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και να προωθηθεί η αυτοοργάνωση των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα έχουμε ένα ταξικό εργατικό κίνημα που θα συγκρούεται με τις πολιτικές του κεφαλαίου, αντί να περιορίζεται σε διαπραγμάτευση για το πόσο θα χειροτερέψει η θέση των εργαζομένων.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: