Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα στις 21.00 μέλος μας σε συζήτηση στο διαδυκτιακό ραδιοσταθμό βαθύ κόκκινο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Αρχικά, η δημόσια συζήτηση για την επεξεργασία των θέσεων της αριστεράς και – συνολικά – του εργατικού κινήματος ξεκίνησε στις 11/11 με την, εξαιρετικά πετυχημένη, διεθνιστική εκδήλωση για τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής αλλά και των Βαλκανίων, με πυροδότη το μοίρασμα των ΑΟΖ και τη σκληρή γεωπολιτική μάχη ανάμεσα σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία-Ισραήλ, αλλά και τη συνολική ιμπεριαλιστική διαμάχη στην οποία εμπλέκονται οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτή η πρωτοβουλία για έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο ανάμεσα σε συνιστώσες του εργατικού κινήματος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (μια πρωτοβουλία που θέλει να αγκαλιάσει τις πολύμορφες εκφράσεις των κοινωνικών κινημάτων που ριζοσπαστικοποιούνται από τη μια άκρη στην άλλη σε όλη την περιοχή), βρίσκεται φυσικά στην αρχή της και όχι στο τέλος της.

Για την εμβάθυνση, λοιπόν, της συζήτησης αυτής, παρουσιάζουμε σήμερα στις 21.00 μια αρχική συζήτηση ανάμεσα σε ένα μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, ένα μέλος της οργάνωσης ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. στην Κύπρο, και ένα μέλος της Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Κίνησης. Οι σύντομες τοποθετήσεις των συντρόφων και της συντρόφισσας βασίζονται σε μια πεντάδα ερωτημάτων, που αφορούν στην συγκυρία των κοινωνικών συγκρούσεων σε κάθε κράτος ή περιφερειακή ολοκλήρωση που εμπλέκεται στις τρέχουσες εξελίξεις και στην συνολική γεωπολιτική αντιπαράθεση και τον ιδιαίτερο ρόλο τους.

Γίνεται προσπάθεια να ψηλαφηθούν απαντήσεις στο ζήτημα τη έντασης των πολεμικών εξοπλισμών, στην άνοδο του μιλιταρισμού αλλά και του εθνικισμού στο πλαίσιο των κρατικών πολιτικών, στο φλέγον ζήτημα των μεταναστών. Τέλος, αναδεικνύεται η ανάγκη για μια διεθνιστική εργατική απάντησης στην κρίση και την επέλαση της βαρβαρότητας του καπιταλισμού και των πολεμικών του αναμετρήσεων, με τη ματιά στραμμένη στον αρχικό γύρο των ταξικών συγκρούσεων στην περιοχή αλλά και παγκόσμια.

Φιλοδοξία μας είναι αυτή η πλούσια κουβέντα να συνεχιστεί, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο θεωρητικής αναζήτησης αλλά και κινηματικής πρακτικής και κοινής διεθνιστικής, αντιπολεμικής και εργατικής δράσης.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/11/blog-post_6720.html

1 σχόλιο:

osr είπε...

μπράβο σύντροφοι τε και φίλοι!!!