Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ BAΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Άλλο ένα βήμα κλιμάκωσης του επικίνδυνου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στην περιοχή της Ανατολής Μεσογείου καταγράφεται. Πιο συγκεκριμένα, η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» δημοσίευσε ένα άρθρο που υπογράφει ο Γιάακοβ Κατζ, εκ των διακεκριμένων σε θέματα εθνικής ασφαλείας αναλυτής του ισραηλινού Τύπου. 


Η εφημερίδα και ο συντάκτης επιλέγουν έναν έμμεσο τρόπο παρουσίασης του θέματος, αφού είναι φανερό ότι η δημοσίευσης της επίσης, προφανώς μετά από «διαρροή» από υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο στο Ισραήλ, στόχο έχει να μετρήσει αντιδράσεις. Η ακριβής διατύπωση στην πρώτη κιόλας παράγραφο του κειμένου είναι, ότι «ο Νετανιάχου θα μπορούσε να καταθέσει αίτημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Φεβρουαρίου στην Κύπρο», ενώ αποκαλύπτεται ότι εξελίσσονται συζητήσεις ανάμεσα στις δυο χώρες οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε «προκαταρκτικό στάδιο». Ο συντάκτης αναφέρει στη συνέχεια, ότι «το Ισραήλ θα μπορούσε να θέλει τη βάση για να προστατεύσει "τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, τα οποία συνεχώς αυξάνονται". 


Μέσα Ενημέρωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρουν ότι οι Ισραηλινοί επιθυμούν μετασταθμεύσεις αεροσκαφών τους σε αεροπορική βάση στη νήσο. Οι Ισραηλινοί θα χρησιμοποιήσουν όπως όλα δείχνουν την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, που είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίζει ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο του Eνιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας-Κύπρου. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ζητηθεί η μόνιμη στάθμευση ισραηλινών μαχητικών στη βάση, ή το να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν λογιστική υποστήριξη κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή.


Οι διαπραγματεύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των συμφωνιών που υπέγραψαν οι υπουργοί Άμυνας των δυο χωρών, Δημήτρης Ηλιάδης και Εχούντ Μπάρακ στο Τελ Αβίβ, οι οποίοι φέρονται να συζήτησαν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους. Το επίπεδο της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στη νήσο θα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογο με την ευρύτερη εμπλοκή της στην άμυνα της νήσου υποστηρίζουν οι στρατιωτικοί και πολιτικοί παράγοντες του κράτους Τρομοκράτη. Η Κύπρος έχει υπογράψει σημαντικές στρατιωτικές συμφωνίες, ενώ βρίσκεται και σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την προμήθεια πολεμικού υλικού. Η συνεργασία πλέον επεκτείνεται από τις μυστικές υπηρεσίες μέχρι την επί της ουσίας αναπλήρωση του κενού Κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας από τα ισραηλινά γεράκια.


Όλοι κατανοούν ότι η Ανατολική Μεσόγειο τείνει να αποκτήσει τεράστια γεωστρατηγική σημασία. Δεν είναι καθόλου τυχαία η έντονη στρατιωτική παρουσία όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η υπογραφή συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά  και ενεργειακής. Είναι δεδομένο ότι ο καθορισμός ΑΟΖ, η ανακάλυψη και η μοιρασιά των ενεργειακών κοιτασμάτων θα μετατρέψουν σύντομα την περιοχή σε μια από τις πιο επικίνδυνες, θα επιβάλλει νέα κούρσα των εξοπλισμών, ενώ ο φόβος ενός θερμού πολεμικού επεισοδίου θα ρίχνει βαριά την σκιά του. Θεωρείται σίγουρο ότι ο ελληνικός αστικός κόσμος θα επιχειρήσει να οξύνει από τη μεριά του τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, στηριζόμενος και στην στρατιωτική του συνεργασία με το Ισραήλ.


Στεκόμαστε απέναντι στον καλλιεργούμενο εθνικισμό και ρατσισμό που προωθεί την «εθνική ενότητα» και σπέρνει την ταξική διχόνοια. Στεκόμαστε απέναντι στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, αναγνωρίζουμε την επιθετικότητα και των δύο αστικών συστημάτων εξουσίας, πρώτα από όλα, ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας τους, η άγρια εκμετάλλευση των οποίων τους παρέχει την οικονομική-πολιτική υπεραξία για να βγουν νικητές στον άγριο αγώνα που διεξάγουν μεταξύ τους. 


Πρώτιστο καθήκον μας είναι η αμφισβήτηση των «εθνικών στρατηγικών»-τους σχεδιασμούς ανάπτυξης των κερδών δηλαδή του κόσμου του πλούτου και της απαίτησης του αστικού καθεστώτος εξουσίας για «εθνική συνεννόηση», της υποταγής μας δηλαδή στα σχέδια των αστών εναντίον του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός συνόρων.  
Είναι η ανάπτυξη μαζικών, μαχητικών κινημάτων για την ανατροπή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ της αντεργατικής λαίλαπας, του ακραίου κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ-Τουρκία, την προβολή ενός σύγχρονου εργατικού διεθνισμού, την πάλη Ελλήνων-Κυπρίων-Τούρκων-Κούρδων εργαζόμενων για τα κοινά μας συμφέροντα. 
Απαιτείται τώρα η δημιουργία ενός μαζικού Αντιπολεμικού-Αντιμιλιταριστικού-Αντιεθνικιστικού Συντονισμού, αντίπαλο δέος στην εθνικιστική και ρατσιστική έξαρση, που θα βάλει Φραγμό στον ανταγωνισμό και στην πολεμική εμπλοκή Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, που θα μπλοκάρει την συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, τους εξοπλισμούς  και την αύξηση της θητείας, διατρανώνοντας την ανάγκη των εργαζόμενων και της νεολαίας να μείνει μακριά από τον Στρατό και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: