Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Αδελφέ Ελληνικέ λαέ»: Μηνύματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική


Οι δύσκολες ώρες που περνά η Eλλάδα λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, της συνεχούς, εξαντλητικής λιτότητας και των απειλών περί χρεωκοπίας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας των μέσων ενημέρωσης και στη Λατινική Αμερική. Εργατικά συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς, ομάδες πολιτών και κομματικές οργανώσεις από την Αργεντινή, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό και τη Βολιβία εκφράζουν τις τελευταίες ώρες την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό. Με δημόσιες ανακοινώσεις και επιστολές τους καλούν τους Ελληνες να αντισταθούν στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων μνημονίων εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο μαζικός λαϊκός αγώνας μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να βγει νικηφόρος από αυτήν την περιπέτεια.

Μήνυμα προς την Ελλάδα από την οργάνωση "Μητέρες της Πλατείας του Μάη" (βραβείο Νόμπελ Ειρήνης), Μπουένος Άιρες:

"Προς τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό.. Παιδιά μας, εγγόνια μας, τα λίγα αυτά λόγια που θα ακούσετε είναι από τις μανάδες που χάσαμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας στα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή. Εκείνα τα χρόνια, το Δ.Ν.Τ. βρισκόταν για πολλοστή φορά στη χώρα μας σπέρνοντας την μιζέρια, τη πείνα και την υποδούλωση του λάου μας. Το μόνο που έκαναν τα παιδιά μας ήταν να υπερασπίσουν το λαό μας. Αυτό ήταν το «έγκλημα» τους. Για τους λόγους αυτούς, έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή. Ο ηρωικός αγώνας σας σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες αλλά με τους ίδιους εχθρούς των λαών, δεν είναι διαφορετικός, κάνετε το αυτονόητο για να σώσετε τις επόμενες γενιές από την υποδούλωση. Σήμερα, αύριο και μεθαύριο, μη τα βάλετε κάτω, όσο και δύσκολο και ανυπέρβλητο να φαίνετε, θα τα καταφέρετε. Συνεχίστε έως τη τελική νίκη. Τώρα τούτες τις ώρες είμαστε και δικές σας μάνες, η σκέψη μας και τα λόγια μας είναι μαζί σας. Ξαναβλέπουμε, τα δικά μας παιδιά στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας, στους δρόμους του Καίρου, στους δρόμους της Λισσαβόνας και της Μαδρίτης να αγωνίζονται και να νικούν! Hasta la Victoria siempre!"


Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Γενική Σοσιαλιστική Συνομοσπονδία Εργατών της Βενεζουέλας.

"Αδελφέ Ελληνικέ Λαέ Συνάδελφοι, Σύντροφοι, companeros Από το Καράκας της Βενεζουέλας σας απευθύνουμε θερμό συντροφικό και επαναστατικό χαιρετισμό. Τούτες τις ώρες ο Βολιβαριανός λαός της Βενεζουέλας είναι μαζί σας! Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες σας είναι δύσκολοι και άνισοι, αλλά ξέρουμε ότι οι λαοί πάντα έχουν την ακατανίκητη δύναμη να νικούν στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ο δικός σας λαός έχει γράψει ιστορία. Θα γράψει και τώρα. Έχουμε καταφέρει μέσα από συνεχείς αγώνες να στείλουμε το νεοφιλελεύθερο εργαστήριο και την κρεατομηχανή που καταστρέφει τις κοινωνίες και τις παραδίδει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες και στον ιμπεριαλισμό στο αποχωρητήριο της ιστορίας! Εμείς στην χώρα μας και στη Λατινική Αμερική ανοίγουμε νέους δρόμους που βασίζονται στην αλληλεγγύη, στη αλληλοκατανόηση των λαών μας, στην ανάγκη, η παιδεία, η υγεία, η δημοκρατία να μην είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικά αγαθά για το λαό, ώστε να έχουν πραγματικό περιεχόμενο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένα παιδι που να διψά για να κατακτήσει τη γνώση, τη τέχνη τον αθλητισμό και την ανθρωπιά και να μπορεί να το κάνει. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε αλλά μέχρι τέλους θα αγωνιζόμαστε για αυτά τα πανανθρώπινα ιδανικά! Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα σας, την νικηφόρα σας ορμή, το απαράμιλλο θάρρος σας! Ζητήστε όποτε το κρίνετε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε και θα το κάνουμε! Το έχετε ξανακάνει, δώστε στους λαούς του κόσμου την ελπίδα του αγώνα ξανά! Ταράξτε τα λιμνάζοντα νερά της Ευρωπης του άγριου καπιταλισμού και τη βαρβαρότητας ώστε να ξαναβρεί τη ψυχή της και τα όνειρα της! Δίωξε αυτούς που σας θέλουν προσκυνημένους! Μπορείτε! Ηasta la Victoria siempre!"

Μήνυμα αλληλεγγύης από το αργεντίνικο κίνημα "Ελεύθεροι του Νότου", μέσω του βουλευτή Χόρχε Σεμπάγιος.
"Αδέλφια Έλληνες, Σύντροφοι και Φίλοι,

Ο λαός μας παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα σας. Ο λαός της Αργεντινής ξαναζεί το δράμα, την τραγωδία της λεηλασίας και της ακραίας φτώχειας, βλέποντας και διαβάζοντας για αυτά που συμβαίνουν στη Ελλάδα. Νιώσαμε αυτό που νιώθετε. Πονέσαμε όπως και εσείς. Κύλησαν τα δάκρια των μανάδων μας όταν τα παιδιά τους έφυγαν μετανάστες στα πέτρινα χρόνια του Δ.Ν.Τ. Είδαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας και τα παιδιά μας να βρίσκονται στην μακροχρόνια ανεργία.

Μας λοιδόρησαν ως τεμπέληδες όπως τώρα χλευάζουν εσάς. Αγωνιστήκαμε όπως εσείς τώρα ! Νικήσαμε όπως εσείς θα νικήσετε! VENCEREMOS!"

Μήνυμα αλληλεγγύης από τα εργατικά συνδικάτα του Μεξικού. Υπογράφει ο Μάνουελ Παζ, πρόεδρος του συνδικάτου ηλεκτρολόγων που διάγει το δεύτερο μήνα απεργειακών κινητοποιήσεων.
"Προς τον Ελληνικό Λαό,

Το Δ.Ν.Τ. είναι μια γάγγραινα που δεκαετίες τώρα έχει οδηγήσει το Μέξικο στην μαζική εξαθλίωση των κάτοικων του, ιδιαίτερα υμείς οι εργαζόμενοι, είδαμε τις συλλογικές μας συμβάσεις να μην υπάρχουν πια, τις μαζικές απολύσεις να είναι καθημερινές, το οκτάωρο να είναι «κάτι που θυμόμαστε από τα παλιά χρόνια». Θέλουμε να ξέρετε ότι η καταστολή και η βία που έχει εξαπολυθεί εναντίων μας, οι συλλήψεις την συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων είναι επιταγή του Δ.Ν.Τ., γιατί δεν θέλουν να έχουν απέναντι τους τις φωνές των ταπεινών και των αδικημένων.

Εσείς δίνετε μια μεγαλειώδη και ιστορική μάχη, σήμερα. Έχει παγκόσμιες διαστάσεις και έχουμε όλοι ευθύνη να νικήσετε. Μπορείτε να τους διώξετε από τη χώρα σας.

Μπορείτε να ονειρευτείτε μια άλλη κοινωνία.

Μπορούμε μαζί να είμαστε , στο ίδιο χαράκωμα σήμερα, αν και τόσο μακριά, οι αγώνες μας σήμερα πάνε δίπλα, δίπλα, στην ίδια αλυσίδα στην ίδια πορεία, στην ίδια συγκέντρωση. Θα νικήσουμε!

VENCEREMOS!"

Πηγή:Sierra maestra

Δεν υπάρχουν σχόλια: