Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τιμούμε τον Παύλο Φύσσα - Οργανώνουμε τον αγώνα

Εκεί θα είμαστε και μεις, σύντροφοι από ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ.

Αναδημοσιεύουμε από την Εργατική Αλληλεγγύη:

Στη μνήμη του δολοφονημένου από τη Ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής Π. Φύσσα θα είναι αφιερωμένη η Διήμερη Αντιφασιστική Συνάντηση που διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις 5 και 6 Οκτώβρη στο Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ (Πειραιώς και Π. Ράλλη).

Μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική έκρηξη των τελευταίων ημερών η συζήτηση για το πώς σταματάμε τους φασίστες και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες έχει ανάψει.

Η πρώτη μέρα της Αντιφασιστικής Συνάντησης αποχτά ιδιαίτερη σημασία καθώς θα βρεθούν μαζί ακτιβιστές, συνδικαλιστές, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κόσμος που μάχεται για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητές και μαθητές, για να συζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν τις επόμενες δράσεις του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, μετά την μεγάλη αντιφασιστική απεργία στις 25 Σεπτέμβρη.

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε το πρόγραμμα της Πανελλαδικής και Διεθνούς Συνάντησης. Την πρώτη μέρα Σάββατο 5 Οκτώβρη θα γίνουν δύο συζητήσεις. Στις 3μμ συζήτηση με θέμα «Πώς παλεύουμε ενάντια στο φασισμό;» με ομιλητές τους: Προκόπη Παπαστράτη, πανεπιστημιακό, Δημήτρη Κουσουρή, ιστορικό, Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο, Ειρήνη Φωτέλλη, εργαζόμενη ΕΡΤ, Ζαχαρία Τριγάζη, ΔΣ Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ, Κατερίνα Θωΐδου, ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας.

Η δεύτερη συζήτηση το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 5.30μμ, έχει θέμα «Να σταματήσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης» και ομιλητές τους: Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρος, ΚΕΔΔΕ, Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητα Ελλάδος, Θανάση Διαβολάκη, δημοτικό σύμβουλο Πειραιά, Νικόδημο Κίνουα, ASANTE, δεύτερη γενιά μεταναστών, Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ.

Θα ακολουθήσει συναυλία στις 8μμ στη μνημη του Παύλου Φύσσα από τους Βασίλη Λέκκα, Encardia, Nαταλία Ρασούλη, Νατάσα Παπαδοπούλου, Radio Sol, Περικλή Λορίδα και Εραστές του ονείρου.

Το ίδιο σημαντική είναι η Διεθνής Συνάντηση κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού της δευτερης μέρας, την Κυριακή 6 Οκτώβρη. Θα συμμετέχουν αντιπροσωπέιες από αντιφασιστικές κινήσεις του εξωτερικού που οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά της Χρυσής Αυγής στις χώρες τους μετά τη δολοφονία του Π. Φυσσα, για να συζητήσουν τις επόμενες συντονισμένες διεθνείς πρωτοβουλίες, για να ηττηθεί η φασιστική απειλή και να δυναμώσει το αντιφασιστικό κίνημα στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Η Διεθνής Συνάντηση ξεκινά στις 11πμ, με εισήγηση από την ΚΕΕΡΦΑ και παρεμβάσεις από εκπροσώπους αντιφασιστικών κινημάτων όπως : Βρετανία, Weyman Bennet, United Against Fascism, Αυστραλία, Αλέξης Κακαφίκας, Όχι στη Χρυσή Αυγή Μελβούρνης, Δανία, Anderes Simundsen, Πολωνία, Andy Zebrowski, Καταλονία-Quim Arrufat βουλευτής CUP-AE, και από Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ.

Η Συνάντηση θα κλείσει με εκδήλωση στη οδό Τσαλδάρη στο Κερατσίνι στις 3μμ, όπου οι διεθνείς αντιπροσωπείες θα τιμήσουν το δολοφονημένο από τη Χρυσή Αυγή Παύλο Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: