Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Κινητοποίηση αύριο ενάντια στα μέτρα λιτότητας, συγκέντρωση 10:00 στο υπουργείο οικονομικών


Σε κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις καλούν αύριο εργατικές,αγροτικές,συνδικαλιστικές οργανώσεις καθώς και μαθητικές-φοιτητικές ενώσεις.
Θα γίνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο οικονομικών στις 10:00 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο προεδρικό.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, πιστή υπηρέτης της ΕΕ και του ΔΝΤ, των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, προωθώντας το μνημόνιο εφαρμόζει πολιτική σκληρής λιτότητας που βάζει στο στόχαστρο όλα τα εργατικά και λαικά δικαιώματα. Μετά την αρπαγή των λαικών εισοδημάτων στις τράπεζες για να σώσουν τους τραπεζίτες, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια στη υγεία και τα δίδακτρα στην παιδεία, επιχειρούν τώρα να ξεπουλήσουν τους ημικρατικούς οργανισμούς στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Για να υλοποιήσουν τις πολιτικές τους προς όφελος των αδηφάγων καπιταλιστών, παρουσιάζονται αδίστακτοι και ανελέητοι βάζοντας σε εφαρμογή τα πιο σκληρά μέτρα που μας μετατρέπουν σε δούλους στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα τους. Μόλις πριν λίγες μέρες η τρόικα έθεσε όρο για ποινικοποίηση των χρεών, που θα φυλακίζουν τους εργαζόμενους και ανέργους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και γίνονται έρμαιο στις ορέξεις των κυρίαρχων.

Σήμερα που εντείνεται η πολιτική λιτότητας και ο αυταρχισμός, που η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα (18% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) που μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, όχι για να σώσουμε ότι σώζεται, αλλά για να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους και να παλέψουμε για μια άλλη ζωή. Να βάλουμε φρένο στην επίθεση αυτών που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ζωές για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να περάσουμε στην αντεπίθεση! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει!

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ήπιο ή σκληρό μνημόνιο, ούτε εξαντλείται σε ένα πακέτο μέτρων ή μία δόση η εφαρμογή της ληστρικής δανειακής σύμβασης. Τρόικα ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν συνεχώς νέα μέτρα που εφαρμόζουν οι υποτακτικές κυβερνήσεις μέχρι να διαλύσουν τα πάντα και να μας γονατίσουν. Η ολομέτωπη επίθεση διαλύει και τις όποιες αυταπάτες για οποιοδήποτε όφελος των φτωχών λαικών στρωμάτων από αυτές τις πολιτικές έστω και μακροπρόθεσμα.

Eπίσης έχει αποδειχθεί και στη πράξη πλέον, ότι καμιά κυβέρνηση, παρά μόνο ένα ισχυρό κίνημα εργαζομένων και νεολαίας μπορεί να ανατρέψει τη επίθεση των καπιταλιστών. Για να γίνει αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η αυτοοργάνωση των εργαζομένων και η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. 

Να συγκρουστούν οι εργαζόμενοι με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές που έχουν υποταχθεί πλήρως στα συμφέροντα των αφεντικών. Να ανατραπεί ο πελατειακός και συμβιβασμένος διαχειριστικός συνδικαλισμός, που συνεχώς υποκύπτει στις απαιτήσεις και εκβιασμούς των εργοδοτών. Ενίοτε αυτός ο συνδικαλισμός παίρνει και χαρακτήρα κυβερνητικό, ταυτισμένος με την κρατική πολιτική, ανάλογα με το ποιο ή ποια κόμματα βρίσκονται στη κυβέρνηση. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συντεχνίες να χάσουν εντελώς τον αγωνιστικό χαρακτήρα που είχαν στο παρελθόν, να μην λειτουργούν καθόλου μαζικές διαδικασίες βάσης όπου να μπορεί να εκφράζεται πραγματικά η εργατική βούληση και να μη αναπτύσονται δυναμικές μορφές πάλης και κινητοποιήσεις ενάντια στη επίθεση του κεφαλαίου. Ακόμα και οι ελάχιστες απεργίες που γίνονται είναι ακίνδυνες και χωρίς καμιά νικηφόρα προοπτική αφού καταλήγουν συνήθως σε συνθηκολόγηση υπέρ των αφεντικών.

 Είναι ακόμα προβληματικό ότι δεν υπάρχει συντονισμός, αλληλεγγύη και κοινή δράση στις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι ανέξοδες διαμαρτυρίες και ατομικιστικές αντιλήψεις για ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων χωρίς να μπαίνει στο στόχαστρο το πολιτικό σύστημα και χωρίς να επιδιώκεται η ευρύτερη κοινωνική αντίσταση. Μόνο η ενιαία πάλη με στόχο την γενική απεργία μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να ανατρέψει την κυρίαρχη πολιτική. 

Το εργατικό κίνημα και ο λαός μπορούν να νικήσουν αν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και παλέψουν μακριά από αντιλήψεις ηττοπάθειας. Ο θεσμός του δήθεν κοινωνικού διαλόγου έχει ξεφτιλιστεί. Αυτό που χρειάζεται είναι σύγκρουση με τις πολιτικές του κεφαλαίου και όχι  διαπραγμάτευση για το πόσο θα χειροτερέψει η θέση των εργαζομένων.

       ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

- ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
- ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ!
- ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΛΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
- ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: