Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανός βουλευτής: «Δηλώνω αλληλέγγυος με τον αγώνα των Κύπριων εργαζομένων»

Aκολουθεί η δήλωση του:

Η γερμανική κυβέρνηση και οι νεοφιλελέυθερες ελίτ της ΕΕ διεκπεραιώνουν την εξαθλίωση των εργαζομένων στη Νότια Ευρώπη. Φέτος επέβαλαν στην Κύπρο ένα κούρεμα των καταθέσεων το οποίο κατέστρεψε την οικονομία του νησιού.Μόνο για το 2013 υπολογίζεται μια ύφεση της τάξης του 7,7%. Κάθε μέρα ο κόσμος χάνει τις δουλειές του, ενώ οι μισθοί περικόπτονται και οικίες εκποιούνται.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι ο καλύτερος φίλος της Μέρκελ στην Κύπρο. Παραβίασε της προεκλογικές τις δεσμεύσεις και έχει αναδείξει την ιδιωτικοποιήση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών όπως τις τηλεπικοινωνίεςκαι την ηλεκτροδότηση σε ύψιστη προτεραιότητα. Είναι μια κυβέρνηση που επιπλέον ενέχεται σε διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς.

Η κυπριακή κοινωνία όμως αντιστέκεται. Στις 14. Δεκεμβρίου διάφορα σύνολα όπως συντεχνίες, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, συνταξιούχοι, συντεχνίες εκπαιδευτικών και αγροτικές οργανώσεις καλούν σε μια μαζική κινητοποίηση στη Λευκωσία κάτω από το σύνθημα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί». Η κινητοποίηση στρέφεται μεταξύ άλλων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές της λιτότητας. Είναι η πρώτη οργανωμένη μαζική κινητοποίηση από το κούρεμα του Μαρτίου.

Δηλώνω αλληλέγγυος με τον αγώνα των Κύπριων εργαζομένων και στηρίζω την κινητοποιήση. Μόνο με διεθνή αλληλεγγύη μπορούν οι εργαζόμενοι να αντιστρέψουν την λιτότητα και αναδείξουν μια αλληλέγγυα προοπτική. Χρειαζόμαστε μια ριζική αναθεώρηση των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης, μια πανευρωπαϊκή φορολόγηση του πλούτου καθώς και πολιτικές ανάπτυξης με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο.

Στηρίζω επίσης τις προγραμματισμένες μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «Blockupy»στην Φρανκφούρτη το 2014, μπροστά από την έδρα της αντιδημοκρατικής Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που σαν κεντρική συνιστώσα της Τροίκα φέρει σημαντικό μερίδιο της ευθύνης για το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της ΕΕ σήμερα. Η σημερινή πορεία της ΕΕ θέτει σε κίνδυνο την ειρηνική συμβίωση στην ήπειρο. Ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αντεπίθεσης είναι η καλύτερη απάντηση στις αυταρχικές και αντιλαϊκές δομές της ΕΕ.


Άντρει Χούνκο, βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου για το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke)

Δεν υπάρχουν σχόλια: