Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Κύπρο


Η κάθοδος στην Κύπρο της Μέρκελ και του Μπαρόζο για την σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που διοργανώνει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αποτελεί πρόκληση για τον λαό. Είναι ανεπιθύμητοι. 

Επικεφαλής μιας ΕΕ που με πρόσχημα τα χρέη και εργαλείο τα μνημόνια θέλουν να καταδικάσουν τους λαούς στην φτώχεια και την εξαθλίωση μετατρέποντας τους σε δούλους του κεφαλαίου. 

Οι ηγέτες του ΕΛΚ μεταξύ αυτών και ο Νίκος Αναστασιάδης εκπροσωπούν την Ευρώπη της πιο αντιλαικης καπιταλιστικης βαρβαρότητας, τις πολυεθνικές που καταληστεύουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Είναι αυτοί που επιβάλουν το τσάκισμα κάθε δικαιώματος και ελευθερίας των λαών, που προωθούν το ξεπούλημα των ιδιωτικοποιήσεων και την αφαίμαξη των εισοδημάτων της εργατικής τάξης προς όφελος των τραπεζών. 

Καλούμε τον λαό τους εργαζομένους και την νεολαία να αγωνιστούν ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου. Να παλέψουμε για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, με την εξουσία και τον πλούτο στα χέρια των εργαζομένων κι όχι των τραπεζιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: