Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις μαζί με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων αποφάσισαν όπως υλοποιήσουν απεργιακά μέτρα σήμερα Τρίτη 27/09/2011 και συνακόλουθη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με πορεία προς την Βουλή στις 11.00 π.μ.

Διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για:

-Tην προσπάθεια αποδυνάμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και χειραγώγησης των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων.
-Την συστηματική προσπάθεια διασυρμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με επιτηδευμένη προσβλητική παραπληροφόρηση.
-Την άνιση επιβολή εισφορών και περικοπών σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, σε σχέση με τον πλούτο.
-Τη συγκαλυμμένη προστασία του μεγάλου κεφαλαίου από οποιαδήποτε φορολόγηση
-Την αθέτηση της υπόσχεσης για εξαίρεση των εργαζομένων από το Β΄ πακέτο μέτρων και την επικέντρωση του σε αποφάσεις για τον πλούτο και το μεγάλο κέρδος.
-Τη μεθοδευμένη φθορά του εργασιακού μέλλοντος της νέας γενιάς και την υποτίμηση της αξίας της εργασίας των νέων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
-Την επιδίωξη συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας και κατάργησης  των κοινωνικών παροχών, όπως το επίδομα τέκνου και τη φοιτητική χορηγία, καθώς και της διασφάλισης της εργασίας.
-Τη συρρίκνωση της ΑΤΑ.        

Με το πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων της 26ης Αυγούστου 2011 επιβλήθηκε στους εκπαιδευτικούς:
-Έκτακτη εισφορά για αντιμετώπιση της κρίση της τάξεως του 3%
-Εισφορά για την επαγγελματική σύνταξη 3%
-Αύξηση της συνεισφοράς στο Ταμείο για Χήρες και Ορφανά κατά 1,25%
Στους νεοεισερχόμενους επιβλήθηκε διαχρονικά εισφορά για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της τάξεως των 6,8% και θα υπάρξει επιπλέον εισφορά για Ταμείο Προνοίας.

Με το δεύτερο πακέτο Οικονομικών Μέτρων προβλέπεται:
 -Μη καταβολή της ΑΤΑ του Ιανουάριο του 2012 της τάξης του 3%, με αμφίβολη την καταβολή της τον Ιανουάριο του 2014, γιατί θα δεσμεύει μια άλλη κυβέρνηση και θα εξαρτάται από την τότε κατάσταση των δημοσιονομικών του κράτους.
 -Μείωση της κλίμακας των νεοεισερχομένων συναδέλφων κατά 10%.
 -Καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων για τις κοινωνικές παροχές (φοιτητική χορηγία, επίδομα τέκνου).

Έτσι οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι η προσπάθεια για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών έχει ουσιαστικά επικεντρωθεί στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων/εκπαιδευτικών και όπως λένε αρνούνται να αποτελέσουν για μια ακόμα φορά την εύκολη πηγή δανειοδότησης του κράτους, γι’ αυτό και αντιδρούν με την αποφασιστικότητα για κλιμάκωση των μέτρων τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: