Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Συμπλοκές στη Βουλή στη διαμαρτυρία των πολυτέκνωνΣοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την είσοδο της Βουλής μεταξύ πολυτέκνων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πολύτεκνοι οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της βουλής, επιχείρησαν να σπάσουν τη γυάλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιείται συνεδρία της ολομέλειας για ψήφιση μνημονιακών νομοσχεδίων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ακριβώς μετά που τριμελής αντιπροσωπεία των πολυτέκνων εξήλθε από τη βουλή, όπου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του σώματος Γιαννάκη Ομήρου.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο των πολυτέκνων, ο πρόεδρος της βουλής ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι θα μεταφέρει τις θέσεις της παγκύπριας οργάνωσης πολυτέκνων στους αρχηγούς των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Πολυτέκνων, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής όπως εξαιρεθεί από τα μέτρα τουλάχιστον το επίδομα μάνας, διότι όπως είπε για τα νομοσχέδια τα οποία σήμερα θα ψηφιστούν από τη βουλή «δεν υπάρχει επιστροφή».

Οι διαδηλωτές έσπασαν γλάστρες και πέταξαν αυγά στην πόρτα της κεντρικής εισόδου της βουλής. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες ενισχύθηκαν από το πρωί, όταν είχαν συγκεντρωθεί οι πολύτεκνοι έξω από τη Βουλή, κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Κατά τα επεισόδια λιποθύμησε μια γυναίκα διαδηλωτής. Κλήθηκε προσωπικό από τα εξωτερικά ιατρεία του παλιού νοσοκομείου για να της προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες.

Ομάδα των πολυτέκνων που διαδηλώνουν έξω από τη βουλή ξεκίνησε στο μεταξύ πορεία προς το υπουργείο εργασίας.

Έξω από το κτίριο της Βουλής έφθασαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας της κυπριακής συνομοσπονδίας οργανώσεων αναπήρων, που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από το υπουργείο οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: