Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο υπουργείο οικονομικών για τις περικοπές στην παιδεία

Κάλεσμα από την ΟΕΛΜΕΚ

Συνάδελφοι,

Μετά την προκλητική πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών να καταθέσει εισήγηση για αύξηση των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών από το Σεπτέμβρη του 2013, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, αποφάσισαν, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 του Δεκέμβρη και ώρα 3.30μ.μ., έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη πρόταση πλήττει σοβαρά την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ θα αφήσει άνεργους στους δρόμους εκατοντάδες συναδέλφους που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες στους στο δημόσιο σχολείο.

Καλούμε τους συμβασιούχους / έκτακτους και όλους τους συναδέλφους όπως δώσουν μαζικά το παρόν τους στην εκδήλωση της Τετάρτης για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στους μισθούς τους και την αυθαίρετη αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος.


Κάλεσμα από την ΠΟΕΔ

Η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της, συμβασιούχους, αντικαταστάτες, αδιόριστους και λοιπούς εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης σε κοινή με τους εκπαιδευτικούς των άλλων βαθμίδων της Εκπαίδευσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, 2012, στις 3.30 μετά το μεσημέρι.

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη, ώστε να δοθεί το καθολικό μήνυμα αντίδρασης στην κατ’ αρχήν συμφωνία για την υπογραφή Μνημονίου για την οικονομία και τις συγκεκριμένες πρόνοιες της που πλήττουν την Παιδεία και οδηγούν στην αύξηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: