Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

έγιναν τα σχολεία εκπαιδευτικές φυλακές με τη βούλα και των γονιών!Μαθητές αντισταθείτε!



«Face control» σε δημόσιο σχολείο



Λευκωσία: Τέσσερις φρουροί ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας, περιφέρονται το τελευταίο 15νθημερο στη σχολική αυλή του Γυμνασίου Αρχαγγέλου της Λακατάμειας, για να ελέγχουν ποιοι εισέρχονται στο σχολείο, ποιοι μπαίνουν στις τάξεις και ποιοι μένουν εκτός. 

Τους σεκιουριτάδες προσέλαβε ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου σε μια προσπάθεια, όπως υποστηρίζει, να περιορίσει τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας που σημειώνονται από ομάδα μαθητών του σχολείου. 

Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι πως ούτε ο Σύνδεσμος ούτε η διεύθυνση του Γυμνασίου ζήτησαν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ γονείς από την πλευρά τους διαμαρτύρονται ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν για τη σχετική απόφαση.

Στο μεταξύ, χθες Παρασκευή, με αφορμή και τη λήξη των μαθημάτων, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας που είχαν ως αποτέλεσμα να ζητηθεί η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γονέων, η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη φορά που ορισμένοι μαθητές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Πριν από δέκα περίπου μέρες, είπε, έκαψαν θρανία και καρέκλες σε μια λυόμενη τάξη. 

Χθες Παρασκευή, συνέχισε, έσπασαν τζάμια, έβαψαν τοίχους και μετέτρεψαν το σχολείο σε «Βατερλό» όπως χαρακτηριστικά είπε. Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι πρόσφατα ένας γονιός πήγε στο Γυμνάσιο και έδειρε καθηγητή, επειδή ο τελευταίος έκανε παρατήρηση στο γιο του. 

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου ισχυρίστηκε ότι ο εκπαιδευτικός επιχείρησε να πάρει μια κάμερα από την τσάντα μαθήτριας, διότι τον έβγαλε φωτογραφία την ώρα του μαθήματος, προκαλώντας την αντίδραση ενός συμμαθητή της, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τον πατέρα του.

Αναφερόμενος στους φρουρούς είπε ότι εργοδοτούνται από τον Σύνδεσμο Γονέων και πως «στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ». Στο ερώτημα ποιες ώρες βρίσκονται στο σχολείο και ποια τα καθήκοντά τους, απάντησε ότι δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και ότι το πρωί είναι στις εισόδους για να ελέγχουν εάν μπαίνουν εξωσχολικοί. 

«Μετά περιπολούν και παρακολουθούν ποιοι δεν είναι μέσα στις τάξεις», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι «δεν μπορούν να παρέμβουν σε περίπτωση που συμβεί κάτι, αλλά να καλέσουν την Αστυνομία».

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, αρμόδια λειτουργός του ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος δεν πήρε άδεια για την τοποθέτηση φρουρών κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου, υποδεικνύοντας ότι η πρακτική δεν συνηθίζεται καθώς μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Είπε πως ούτε η διευθύντρια ενημέρωσε το Υπουργείο , σημειώνοντας παράλληλα ότι «τώρα οι γονείς ζητούν να τους δώσουμε λεφτά για να πληρώσουν τους φρουρούς». 

Σε σχέση με το νέο περιστατικό παραβατικότητας την Παρασκευή, έκανε λόγο για «μικρές ζημιές», ενώ παράλληλα είπε ότι μόλις ενημερώθηκε το Υπουργείο, στάληκαν λειτουργοί του γραφείου Ασφάλειας, της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης και των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι μετά τα επεισόδια, οι περισσότεροι γονείς ειδοποιήθηκαν για να παραλάβουν νωρίτερα τα παιδιά τους. Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία.
(αναδημοσίευση από φιλελεύθερο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: