Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Χούντα! Πιο εύκολα πια θα μπορούν να πυροβολούν οι αστυνομικοί!


Αναδημοσιεύουμε τη είδηση από τη ιστοσελίδα του φιλελεύθερου. Πρόκειται ασφαλώς για διατάξεις που θέλουν να ενισχύσουν τη καταστολή και τη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία, επιχειρώντας με πρόσχημα τη πάταξη δήθεν της εγκληματικότητας, να τρομοκρατήσουν και να υποτάξουν τις κοινωνικές αντιστάσεις που άρχισαν να εκδηλώνονται και θα αναπτυχθούν ενάντια στα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές και απολύσεις. Πολιτικές που θα ενταθούν τώρα με τις κινδυνολογίες και εκβιασμούς για το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της Κύπρου στο ΔΝΤ. 

Και βεβαίως η ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων σχετίζεται άμεσα και με τη επερχόμενη κυπριακή προεδρία της ευρωπαικής ένωσης για έξι μήνες, που ξεκινά τον Ιούλιο και θα κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Όσο πλησιάζουμε στη έναρξη της κυπριακής προεδρίας και καθόλη τη διάρκεια της, η αστυνομοκρατία θα γίνει ολοκληρωτική, αφού στόχος του κράτους είναι η τρομοκράτηση και καταστολή, όσων τολμήσουν να αμφισβητήσουν και να εναντιωθούν στις πολιτικές που υλοποιούν και προωθούν η άρχουσα τάξη και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου σε Κύπρο και Ευρώπη. Και δυστυχώς όλα αυτά γίνονται κάτω από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση που για ακόμα μια φορά μας δείχνει ότι αποτελεί το αριστερό άλλοθι στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τον λαό όπως επιβάλλονται από τους ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τις κυρίαρχες ελίτ της ευρωζώνης.

Ακολουθεί η είδηση από τη ιστοσελίδα της εφημερίδας φιλελεύθερος:


Νέες διατάξεις από τον Αρχηγό Aστυνομίας

Πιο εύκολα πια θα μπορούν να πυροβολούν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί τώρα θα έχουν το δικαίωμα να τραυματίζουν πολίτες εκεί και όπου χρειάζεται.

Πιο εύκολα θα μπορούν να πυροβολούν οι αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν παράνομους, ενώ τους δίνεται το δικαίωμα να τραυματίζουν πολίτες εκεί και όπου χρειάζεται. Με νέες αστυνομικές διατάξεις, που απέστειλε πριν από περίπου ένα μήνα, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, άλλαξε αυτές που ίσχυαν για δεκαετίες και που απαγόρευαν στους αστυνομικούς να κάνουν χρήση του υπηρεσιακού τους πιστολιού, εκτός εκεί που θα απέτρεπαν την απώλεια ζωών, δηλαδή να πυροβολούσαν για να σκοτώσουν.

Με τις νέες οδηγίες, αναφέρεται σαφώς ότι η χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού θα πρέπει πάντοτε να είναι δικαιολογημένη και να μπορεί να σταθεί στο Δικαστήριο ως μαρτυρία.

Οι νέες αλλαγές έγιναν αφού μελετήθηκαν πρόσφατα περιστατικά όπου μέλη της ΥΚΑΝ ή του ΟΠΕ βρέθηκαν αντιμέτωπα με επικίνδυνους πολίτες, που έστρεψαν τα οχήματά τους εναντίον τους, χωρίς να μπορούν να ρίξουν έστω κι έναν πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό.

Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις, μέλη του πληρώματος περιπολικού που καταδιώκει ύποπτο όχημα και δεν σταματά, θα δικαιούνται να πυροβολούν προκειμένου να πετύχουν την ακινητοποίησή του, όχι όμως να σκοτώσουν και τον οδηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: