Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Οι έφεδροι στη Κύπρο θα φυλάνε σκοπιά!

Σύντομα έφτασε ο λογαριασμός στον λαό της Κύπρου για τις ακραίες και επικίνδυνες πολιτικές επιλογές του κυπριακού κατεστημένου σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, την συμμαχία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ και τη μετατροπή του νησιού σε βάση εφόρμησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.  

Σύμφωνα με την αρθρογραφία το νέο σύστημα Εφεδρείας που αρχίζει από τον Ιούλιο του 2013 θα καλύπτει όλες τις μονάδες στην Εθνική Φρουρά.  Όπως εξήγησε στην εφημερίδα «Αλήθεια» ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Γεώργιος Βαρνάβας, με βάση την ενημέρωση που έτυχαν ως επιτροπή από το ΓΕΕΦ, η υπηρεσία των εφέδρων θα διαρκεί για δύο συνεχόμενα 24ωρα, συμπεριλαμβανομένων και των διανυκτερεύσεων. 

Οι έφεδροι θα εντάσσονται κανονικά στη δύναμη της μονάδας τους για τις 48 αυτές ώρες και θα εκτελούν υπηρεσία όπως τους κληρωτούς, συμπεριλαμβανομένης και της σκοπιάς. Έφεδροι θα είναι σκοποί και σε φυλάκια της γραμμής αντιπαράταξης. Παράλληλα θα μετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της μονάδας. 

Ο κ. Γεώργιος Βαρνάβας ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Άμυνας δεν έχει ρόλο στις αποφάσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Εθνικής Φρουράς. Η απόφαση, πρόσθεσε, για το νέο σύστημα εφεδρείας ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, το οποίο έχει ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας σημείωσε ότι ζούμε σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα και η διατήρηση μιας αξιόμαχης Εθνικής Φρουράς είναι αναγκαιότητα 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έφεδροι πέραν του συνεχόμενου 48ωρου θα έχουν άλλη μια παρουσίαση στη μονάδα τους, η οποία ωστόσο θα έχει αρκετό χρονικό διάστημα από την πρώτη παρουσίαση Τη σίτιση των εφέδρων σε όλη την διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους θα την αναλαμβάνει η Εθνική Φρουρά. Με τις νέες διευθετήσεις οι έφεδροι, δεν θα συμμετάσχουν στην άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος», η οποία ούτος ή άλλως δεν πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Εθνοφύλακες και έφεδροι οι οποίοι είναι στα πρόθυρα να ενταχθούν στην Εθνοφυλακή δε θα περιλαμβάνονται στο νέο σύστημα που θα εφαρμοστεί στην Εθνική Φρουρά από τον επόμενο χρόνο. Ήδη οι έφεδροι που θα υπηρετήσουν  με βάση το νέο σύστημα άρχισαν να
ειδοποιούνται με Φύλλο Ατομικής Προσκλήσεως (ΦΑΠ) από τώρα, έχοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους ή ακόμη και την καλοκαιρινή τους άδεια. Την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου δεν θα εκτελούν υπηρεσία οι έφεδροι.

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Για μια ακόμη φορά ως αιτία της αντιδραστικής αυτής αλλαγής, που επιχειρεί να δώσει στην Εθνική Φρουρά στοιχεία από την συγκρότηση του Ισραηλινού Στρατού ήταν η μείωση της θητείας. Σύμφωνα με την επίσημη προπαγάνδα «σκοπός του νέου συστήματος είναι να καλυφθούν τα κενά, ιδιαίτερα τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όπου η δύναμη των μονάδων μειώνεται λόγω των απολύσεων. Ο κ. Βαρνάβα παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, κάτι που χαρακτήρισε φυσιολογικό, ωστόσο είπε ότι οι νέες ρυθμίσεις έγιναν για τον λόγο ότι υπάρχουν ανάγκες το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού μειώθηκε η θητεία των στρατιωτών από τους 26 μήνες στους 24. 
Επίσης, επιχειρείται να παρουσιαστεί ως πανάκεια ο σχεδιασμός της Εθνικής Φρουράς, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η απόφαση είναι πολιτική και εξυπηρετεί νέες ανάγκες και συμμαχίες! Το μέτρο αυτό ουσιαστικά αποτελεί ψηφίδα στην ακόμη μεγαλύτερη πολεμική-στρατιωτική εμπλοκή του κυπριακού λαού, τμήμα μιας μιλιταριστικής αναβάθμισης που επιχειρεί με συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση ΑΚΕΛ και το σύνολο του αστικού συστήματος εξουσίας.  

Φυσικά, ήδη έχουν καταγραφεί μεγάλες αντιδράσεις καθώς αριθμός εφέδρων έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με το νέο σύστημα υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά, προτάσσοντας τις οικονομικές επιπτώσεις ειδικά στους αυτοτελώς εργαζόμενους. Στην Κύπρο όπως και στην Ελλάδα έχει υπάρξει μεγάλο ρεύμα στην νεολαία άρνησης του Στρατού με κάθε μέσο, που κατεστάλη όμως επίσης από την αριστερή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ με την συμφωνία όλου του αστικού πολιτικού κατεστημένου διαμέσου των τεράστιων προστίμων ανυποταξίας. Μέθοδο που αντέγραψε αργότερα και ο πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλος.

Αποκαλύπτεται επομένως ότι ένας αριστερός κυβερνητικός διαχειριστής όπως το ΑΚΕΛ μπορεί να λαμβάνει τα απαραίτητα αντεργατικά, αυταρχικά και φιλοπόλεμα μέτρα που απαιτεί ο αστικός κόσμος ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Το ίδιο μήνυμα εκπέμπει στην Ελλάδα η ΔΗΜΑΡ από το σύνολο του κυβερνητικού αντιδραστικού έργου που έχει στηρίξει αλλά και από το κάλεσμα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο, στην τελευταία επίσκεψη κλιμακίου της στο Πεντάγωνο, να χρησιμοποιήσει ως πρότυπο για την νέα συντηρητική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων τον Ισραηλινό Στρατό!

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η άλλη αριστερή εκδοχή του Κυβερνητισμού, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Ο ηγέτης του Α.Τσίπρας όχι μόνο παρουσιάζει ως πρότυπο διακυβέρνησης το ΑΚΕΛ (π.χ. ζήτημα ΑΟΖ), αλλά με έντεχνο τρόπο δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια στο αστικό σύστημα εξουσίας. Ουσιαστικά δεν αναθεωρεί σε τίποτε την σχέση της Ελλάδας με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά αναθεωρεί την αρχική αρνητική θέση τους έναντι της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ (χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στην καλοκαιρινή επίσκεψη Πέρες στην Ελλάδα) προβάλλοντας την υπευθυνότητα και το ρεαλισμό του κόμματος του!  Κανείς βεβαίως δεν ξεχνά ότι προεκλογικά, ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν συμφωνήσει στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, μέτρο που εμπόδισε η αντίδραση της νεολαίας.

Εμείς θεωρούμε ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από κανέναν αριστερό και δεξιό διαχειριστή της καπιταλιστικής κρίσης και της αστικής πολιτικής. Πρέπει τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.
Αναπτύσσοντας ένα μαχητικό κα μαζικό αντιπολεμικό-αντιμιλιταρσιτικό κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: