Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μεγάλη μαθητική διαδήλωση έγινε σήμερα στην Λευκωσία

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώθηκε σήμερα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και φοιτητών, κατά του Μνημονίου και της Τρόικας. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Λευκωσίας, στη οδό Λεωνίδου και πορεύτηκαν στη βουλή, όπου πραγματοποίησαν στάση έξω από το κτήριο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ευρώπη - Ευρώπη - Ευρώπη των λαών και όχι των αφεντικών», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά», «Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα» και «Δικά τους τα κέρδη, δικές τους και οι ζημιές».

Στην συνέχεια έγινε πορεία προς το προεδρικό. Υπήρχαν πανό στα ελληνικά και τα αγγλικά που έγράφαν «Κάθαρση στο διαβρωμένο σύστημα», «Καταστρέψατε το μέλλον και τα όνειρά μας», «Your mistake our future» και «Troika go home», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Έξω η Τρόικα από την Κύπρο», « καθώς και συνθήματα εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.


Ένταση σημειώθηκε όταν μαθητές πέταξαν πορτοκάλια και πλαστικά μπουκάλια εναντίων αστυνομικών. Στην είσοδο του προεδρικού και μπροστά από τους διαδηλωτές σε βουλή και προεδρικό έιχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη και ΜΜΑΔ. 

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα γεγονότα, τα οποία καλύπτουν πολλά διεθνή ΜΜΕ.

Από το λύκειο στροβόλου όπως μας ενημέρωσαν μαθητές έγινε πορεία 300 μαθητών προς το υπουργείο οικονομικών και στο προεδρικό με πανό ΟΧΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: