Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Εισβολή ΜΑΤ στη Χαλυβουργία.Η απεργία των Χαλυβουργών να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης


Το κράτος των αφεντικών έδειξε για μια ακόμα φορά το βάρβαρο ταξικό πρόσωπο του βάζοντας αυτή την φορά στο στόχαστρο του τους ηρωικούς απεργούς Χαλυβουργούς.
Εστειλε τους μηχανισμούς καταστολής οι οποίοι με χημικά και γκλοπ προσπάθησαν να καταστείλουν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών. Η μεθόδευση γνωστή.


Χτες το μεσημέρι κάποιοι απεργοσπάστες, υποτακτικοί του Μάνεση και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών, καταγγέλλοντας ότι εμποδίστηκαν να εργαστούν. Μετά απ’ αυτό διατάχτηκε προκαταρτική εξέταση από την εισαγγελία της Αθήνας, και με βάση τις καταθέσεις των απεργοσπαστών και των στελεχών της εταιρείας αποφασίστηκε η σύλληψη όσων περιφρουρούσαν την απεργία με την κατηγορία της άσκησης παράνομης βίας και παρεμπόδισης της εργασίας.

Από κει και πέρα τα περαιτέρω ανέλαβαν τα ένστολα όργανα προστασίας του καθεστώτος, χρησιμοποιώντας τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Την βία. Οι ορδές των πραιτοριανών του καθεστώτος της κοινωνικής λεηλασίας,μάτωσαν στην κυριολεξία την πύλη του εργοστασίου με τρομοκρατία ,συλλήψεις και χημικά. Περίπου 10 εργαζομενοι που είχαν βάρδια στην περιφρούρηση της απεργίας έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ. 6 κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την πύλη του εργοστασίου.


Αυτοί οι εργάτες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι «πώς δένεται το ατσάλι», απεργούν από τις 31 Οκτωβρίου 2011 διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων συναδέλφων τους καθώς και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια: Να γυρίσουν όλοι στη δουλειά χωρίς μείωση μισθών και ωραρίου.

 Για σχεδόν 9 ολόκληρους μήνες έδωσαν και δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα, έχοντας απέναντι τους την εργοδοσία, την κυβέρνηση και όλους τους καθεστωτικούς μηχανισμούς. Δεν ήταν όμως μόνοι τους. Κανένας άλλος αγώνας διαρκείας στην εποχή του Μνημονίου δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει, να γεννήσει ελπίδα, να εμπνεύσει τόση αλληλεγγύη. Και αυτό ήταν κάτι που ατσάλωνε τους απεργούς, τους έδινε κουράγιο, τους βοήθησε και υλικά να αντέξουν αυτό το μακροχρόνιο αγώνα.

Οι εργάτες γνωρίζουν ότι μια ήττα των χαλυβουργών θα είναι ήττα για όλη την εργατική τάξη. Και αυτό το έδειξαν και σήμερα στην μεγαλειώδη πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε. Τίποτα όμως δεν πρέπει να τελειώσει. (Σήμερα υπάρχει γενική συνέλευση των χαλυβουργών για να καθορίσουν από δω και πέρα την στάση τους).

 Οι δικαστικές αποφάσεις είναι αναγκαίο να μείνουν στα χαρτιά, η δικαστική τήβεννος και το γκλομπ του μπάτσου πρέπει να μην μπορέσουν να καθυποτάξουν αυτό το μεγαλειώδη ταξικό αγώνα των Χαλυβουργών.

Το απόγευμα έγινε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη της Χαλυβουργίας από σωματεία βάσης,εργατικές συλλογικότητες,κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ. Αυτό το σύνθημα πρέπει να υλοποιηθεί και εδώ μπαίνει ο κόσμος της εργατιάς, όπως και οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς μπροστά στις ευθύνες τους. Είναι απαραίτητο να υπάρξει κάλεσμα -πολύ θα θέλαμε να είναι κοινό. Να υπογράφεται δηλαδή από το ΚΚΕ, τον Σύριζα, την Ανταρσύα κ.α- που να καλεί από αύριο το πρωί σε περιφρούρηση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο ώστε να μην μπορέσει να λειτουργήσει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση. Και αυτό το εργατικό κίνημα και οι συμπαραστάτες του, πρέπει να το κάνει δυναμικά μην διστάζοντας να συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο. Αρκετά πια ο σεβασμός στην αστική νομιμότητα. Μια νομιμότητα που βγάζει παράνομους τους εργατικούς αγώνες αλλά σφυράει αδιάφορα όταν η εργοδοσία εγκληματεί σε βάρος ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

("Εν τω μεταξύ, η είδηση ότι το πλοίο «Eilsum», το οποίο ξεκίνησε από τη Χαλυβουργία Βόλου με επικίνδυνο φορτίο αποβλήτων με προορισμό εταιρεία της Σαρδηνίας, για περαιτέρω επεξεργασία και διαχείριση, αποκάλυψε κι ένα άλλο πρόσωπο της εργοδοσίας. Κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης και του ελέγχου χτύπησε τρεις φορές ο συναγερμός ραδιενέργειας και το Ινστιτούτο Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι επιβεβαίωσε την ύπαρξη του ραδιενεργού στοιχείου Καίσιο -137. Η είδηση θάφτηκε από μίντια με περιβαλλοντικές κατά τα άλλα ευαισθησίες (βλ ,Σκάι κ.α) και αποκάλυψε την τυχοδιωκτική και ληστρική εργοδοτική πρακτική που μπροστά στο κέρδος δεν σέβεται ούτε τις ζωές των εργατών ούτε το περιβάλλον...". Από την εφημερίδα "Πριν" 15/7/2012»)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: