Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρός Ρουμάνος εργάτης από εγκληματική εργοδοτική αμέλεια


Τραγικό θάνατο βρήκε 29χρονος Ρουμάνος εργάτης, ο οποίος έπεσε στο κενό από την ταράτσα υπό ανέγερση πολυκατοικίας στη Λεμεσό, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης, η αστυνομία ενημερώθηκε για το εργατικό ατύχημα γύρω στις 9:30 και αμέσως στην περιοχή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ και άρχισαν εξετάσεις.

"Από τις εξετάσεις φαίνεται ότι νεαρός αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος εργαζόταν στην υπό ανέγερση οικοδομή, έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό και να τραυματιστεί θανάσιμα" συμπλήρωσε

Ο επιθεωρητής εργασίας του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας Σωκράτης Σωκράτους ανέφερε ότι από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως "είναι παντελής η έλλειψη μέτρων ασφαλείας".

"Το πρώτο βήμα είναι να εκδοθεί ειδοποίηση απαγόρευσης εργασιών μέχρι να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να προχωρήσουμε με την ακριβή διερεύνηση του ατυχήματος", είπε ο κ. Σωκράτους, σημειώνοντας ότι οι εργοδότες πρέπει να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, κάτι που δεν εφαρμόστηκε στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτοψία διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις εξετάζεις, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να προβεί σε συλλήψεις των υπευθύνων του έργου.

Ο 29χρονος Ιονέλ Παμπαλάου είχε έρθει στην Κύπρο με τη σύζυγο του πριν από 6 μήνες και σήμερα ήταν η πρώτη του μέρα στη συγκεκριμένη οικοδομή.