Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Επίθεση της Χρυσής Αυγής στο μαθητικό κίνημα εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Η Νεοναζιστική Χρυσή Αυγή κλιμακώνει τις επιθέσεις εναντίον των κοινωνικών κινημάτων. Ενώ το ρατσιστικό-φασιστικό πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα συνεχίζεται για δεύτερο βράδυ, όπου με την ανοχή της Αστυνομίας του Ν.Δένδια καταστρέφονται οι κόποι των μεταναστών, δέρνονται ανηλεώς και πολλοί εξ αυτών καταλήγουν στα νοσοκομεία μαχαιρωμένοι, η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι θα στραφεί κατά του μαθητικού κινήματος. Μάλιστα, οι νοσταλγοί της Χούντας των Συνταγματαρχών, ενημερώνουν ότι τα Τάγματα Εφόδου τους θα επισκεφτούν τα σχολεία εν όψει των εκδηλώσεων τιμής της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η Ναζιστική οργάνωση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και παρατάσσει τα τάγματα των τραμπούκων δίπλα στις κρατικές κατασταλτικές δυνάμεις, την Αστυνομία και τον Στρατό, στοχεύοντας στο τσάκισμα των εργατικών και νεολαιίστικων αντιστάσεων, στην επιβολή της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των Μμημονίων Ε.Ε. και ΔΝΤ, τραπεζιτών και τοκογλύφων.

Οι φασίστες τραμπούκοι-τσάτσοι του άθλιου αστικού συστήματος εξουσίας, θέλουν να συντρίψουν το μαθητικό κίνημα και διαλέγουν για να το πράξουν αυτό την ημέρα που έχει οριοθετηθεί στην συλλογική μνήμη ως Σύμβολο Εξέγερσης, φάρος νεολαιίστικης αμφισβήτησης και παρακαταθήκη των μεγάλων αγώνων που απαιτεί η εποχή μας.

Ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στις αγωνίες των μαθητών, τους πιο σκληρά εργαζόμενους της εποχής μας;

Διαβάζουμε στην σχετική αρθρογραφία: «Να παταχθούν οι «παραβατικές συμπεριφορές» μαθητών ενόψει του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, σε ερώτησή του στη Βουλή προς το υπουργείο Παιδείας. Ο Γρέγος «απείλησε» μάλιστα ότι η Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα σχολεία»!

Ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στους μαθητές που τσουβαλιάζονται σωρηδόν στις τάξεις, σε σχολεία με άθλια υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς πετρέλαιο για τα καλοριφέρ, σε παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, σε μαθητές που κόβουν τα κονδύλια μετακινήσεων και βλέπουν να διαλύονται τα πανεπιστήμια, ενώ προωθείται η ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας;

 «Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη, και όπως ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν» τόνισε.

Ποια είναι η απάντηση της Χρυσής Αυγής στα νέα παιδιά που είναι γεμάτα όνειρα και ελπίδες, αλλά το αστικό κατεστημένο, ο κόσμος του πλούτου και τα κόμματα εξουσίας, τoυς έκλεψαν το παρόν και τους επιβάλλουν ένα μέλλον δουλείας;

"Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συμπλήρωσε ότι «ο ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς -Θρησκεία - Οικογένεια»".

Εμείς τους λέμε ότι είναι Υποκριτές, Τραμπούκοι και Δολοφόνοι. Τα ιδανικά τους είναι σκοταδισμός και αντίδραση. Είναι ο ρατσισμός και ο φυλετισμός. Είναι το Αουσβιτς και τα Καλάβρυτα. Είναι οι δικτάτορες Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης, οι πράκτορες της CIA, τα σκουλήκια του Ωνάσση και των εφοπλιστών, οι βιαστές του Κυπριακού λαού.

Δεν θα μας κάνετε ποτέ εσείς σαν τα μούτρα σας: λοβοτομημένους οπαδούς του Χίτλερ, στρατιωτάκια ακούνητα και αγέλαστα του κάθε στρατοκράτη, ανθρωπάκια πειθήνια του κάθε εργοδότη, Ματατζήδες που δέρνουν εργάτες και συνταξιούχους, γλύφτες-βύσματα του Μιχαλολιάκου για μια θέση Ιδιωτικού μπάτσου ή μπράβου.

Η νεολαία ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την Πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Οι νεολαιίστικοι αγώνες της εποχής θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και τα Μνημόνια, θα συντρίψουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και τους φασίστες προστάτες του.

Καλείται το σύνολο του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, όλες οι τάσεις του κινήματος, οι Κινήσεις Πόλεις και οι Λαϊκές συνελεύσεις να σταθούν μαχητικά στο πλευρό των αγωνιστών μαθητών και να απαντήσουν μαχητικά, αποφασιστικά στο σχέδιο καταστολής κυβέρνησης και ναζιστικών συμμοριών.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

1 σχόλιο:

mariosthr είπε...

Εγώ θα πρότεινα κάτι, που νομίζω είναι μέσα στη σκέψη πολλών στην Ελλάδα και στην Κύπρο.Η φετεινή καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αντί να πάει στην Αμερικανική πρεσβεία, να κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας και να πάρει μορφή, αντιφασιστική μεν, αλλά με συγκεκριμένη στόχευση:ενάντια στην Χρυσή Αυγή! Ο άμεσος κίνδυνος είναι τα καθάρματα αυτά που πάνε να επιβληθούν, όχι απλά πάνω στους μετανάστες, το εργατικό κίνημα, στο αριστερό κίνημα, αλλά και ενάντια στην "αστική νομιμότητα" ακόμα. Πιστεύω πρέπει να βάζουμε προτεραιότητες και αυτή τη στιγμή, ο άμεσος και πιο επικίνδυνος εχθρός είναι η Χ.Α.