Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Όπου δε φτάνει το γκλομπ του μπάτσου, φτάνει το λεπίδι του φασίστα


Δεν έχει υποχωρήσει ακόμη η ανατριχίλα από το φριχτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Για μία ακόμη φορά σκορπούν στα τυφλά το θάνατο με νέο θύμα ένα άτυχο Ιρακινό. Το τάγμα θανάτου συγκροτούσαν 5 φασίστες σε μηχανές οπλισμένοι με μαχαίρια. Όπως αποδείχτηκε έψαχναν απλώς για κάποιο ξένο να χτυπήσουν και να στείλουν τα ρατσιστικά τους μηνύματα. Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη η οργή μας από τις υποκριτικές δηλώσεις του υπουργού δημοσίας τάξης κ. Δένδια ότι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Τα ΜΜΕ από την άλλη ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι υπάρχει ρατσιστικό έγκλημα στη χώρα.

Είναι όλοι τους ένοχοι συγκυβέρνηση, ΜΜΕ,  φασίστες. Η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» συνεχίζεται. Καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες συλλαμβάνονται, οδηγούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή απελαύνονται για να «ξεβρομίσει» το κέντρο της Αθήνας. Ταλαιπωρούν ανθρώπους, καταστρέφουν ζωές, χτυπούν και βασανίζουν. Επίσημα και με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας η Ελληνική Αστυνομία δείχνει καθημερινά πως αντιλαμβάνεται την έννοια της «φιλοξενίας». Παράλληλα ταυτίζουν τους μετανάστες με την εγκληματικότητα και κάθε παραβατική συμπεριφορά.

Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στην πραγματικότητα. Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας. Όπου υπάρχει φτώχια και διαταραγμένες κοινωνικές σχέσεις υπάρχει και εγκληματικότητα. Πότε όμως έγινε αυτό κριτήριο για την επέμβαση της αστυνομίας; 

Πότε αντίστοιχα, αντιμετωπίστηκε η ελληνική Μαφία, το Λαθρεμπόριο κάθε είδους στο οποίο είναι αναμεμιγμένοι ανώτεροι αστυνομικοί, δικηγόροι, μεγάλα ονόματα που επιχειρηματικού κόσμου, το παραδικαστικό κύκλωμα και αστοί πολιτικοί; Πόσο πρόστυχο είναι να μιλά για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας το αστικό σύστημα εξουσίας, αυτοί που προκάλεσαν και συγκάλυψαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού καπιταλισμού, αυτοί που καθημερινά οδηγούν στην αυτοκτονία συμπολίτες  μας και δολοφονούν καθημερινά εργάτες;

Απεναντίας, χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται σιδηροδέσμιοι με μοναδική κατηγορία το ό,τι είναι μετανάστες, γιατί το ελληνικό κράτος αρνείται να τους δώσει χαρτιά και Άσυλο. Όσοι γλιτώνουν από τα δίκτυα της αστυνομίας, κρύβονται τρομαγμένοι. Το άδειο κέντρο δίνει ευκαιρία στους φασίστες παλικαράδες να ολοκληρώσουν το συνολικό σχέδιο κατατρομοκράτησης των μεταναστών. Άλλες μέρες ούτε που θα πλησίαζαν. Η σκούπα της αστυνομίας τους δίνει την κάλυψη να δράσουν και να σκοτώσουν όποιον έχει ξεμείνει στους δρόμους της Ομόνοιας. Όπου δε φτάνει το γκλομπ του μπάτσου, φτάνει το λεπίδι του φασίστα. Μία ακόμη επιχείρηση άψογα συντονισμένη. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, έχουμε χάσει στα αλήθεια το μέτρημα.

Για πρώτη φορά στις ειδήσεις ψελλίζουν κάτι για ρατσιστική βία. Βία που συντεταγμένα υποκινούν τα ίδια τα ΜΜΕ. Προπαγανδίζουν με συνεχή ρεπορτάζ την επιχείρηση «Ξένιος Δίας». Πιέζουν για την καθιέρωσή της σε μόνιμη βάση. Παρουσιάζουν κάθε έγκλημα που γίνεται από μετανάστη σε Έλληνα ως φυσικό αποτέλεσμα της εγκληματικής τους φύσης, με αποκορύφωμα την πολυήμερη κάλυψη του βιασμού της δεκαπεντάχρονης στην Πάρο. 

Παράλληλα, συγκαλύπτουν τον ταξικό βιασμό και εξανδραποδισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις περικοπές, τους φόρους, την κατάργηση των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων, την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού για να καταβληθούν τα 11,5 δις ευρώ σε εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους, για να σωθούν οι τράπεζες.

Όλοι συγκλονιστήκαμε από το αποτρόπαιο έγκλημα στην Πάρο, αλλά κουραστήκαμε να ακούμε ότι πίσω από κάθε «δήθεν φιλήσυχο Πακιστανό» κρύβεται εν δυνάμει ένας βιαστής-δολοφόνος. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο. Ένας βιαστής-δολοφόνος δικάστηκε από τα ΜΜΕ ως Πακιστανός. Παράλληλα, για να μας χειραγωγήσουν και κατευθύνουν, υποβαθμίζουν τα αντίστοιχα εγκλήματα με Έλληνες πρωταγωνιστές ή τις καταγγελίες για τον Λυκειάρχη Παιδεραστή στέλεχος της Χρυσής Αυγής!

Αυτό όμως που μας εξοργίζει περισσότερο, είναι η κάλυψη που δίνουν στη Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός και το ρατσιστικό έγκλημα στην Ελλάδα έχουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Όλοι ξέρουν και με λεπτομέρειες ποιοι οργανώνουν και εκτελούν τέτοιες επιχειρήσεις. Η κόντρα των δημοσιογράφων με τη Χρυσή Αυγή είναι μόνο επιφανειακή γιατί ουσιαστικά η πολιτική ατζέντα κυβέρνησης-Χρυσής Αυγής-μεγαλοεκδοτών, καναλαρχών είναι κοινή. 

Παράλληλα, στήνουν Πόλεμο Πολιτισμών, εφαρμόζουν τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας και μιλούν για ασύμμετρες απειλές, παρουσιάζοντας τον κάθε μουσουλμάνο μετανάστη ως τρομοκράτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πολλαπλασιασμός των ρατσιστικών επιθέσεων συντελείται κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών εορτών, ενώ η Εκκλησία αναδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος των Ναζιστών.  Το Χουντικό θέσφατο «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια» εκσυγχρονίζεται.

Ταυτόχρονα, εκδηλώνεται πανελλαδική ρατσιστική εκστρατεία κατά των ΡΟΜΑ, με την κάλυψη της Αστυνομίας και των τοπικών παραγόντων. Αποκαλύπτεται επομένως ότι η Ναζιστική Χρυσή Αυγή εφαρμόζει σχέδιο σε πλήρη συμπόρευση με την κυβέρνηση που επιδιώκει την συνολική τρομοκράτηση και πειθάρχηση του εργαζόμενου λαού: η επίθεση σε μετανάστες και ΡΟΜΑ είναι η αρχή καθώς ακολουθούν οι επιθέσεις σε αγωνιστές και κινήματα (διακηρυγμένοι στόχοι των φασιστικών Πολιτοφυλακών, ενώ σημειώνονται οι πρώτες επιθέσεις) και η συντριβή των εργατικών αντιστάσεων στα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τραπεζών και στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής. 

Είναι ενδεικτική η στήριξη της Χρυσής Αυγής στο ξεπούλημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Σάλλα, η υπεράσπιση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών και η στήριξη των ιδιωτικοποιήσεων που και πάλι θα καταλήξουν με χαριστικούς όρους σε εφοπλιστές και Έλληνες επιχειρηματίες. 

Η αντίθεσή μας στα ρατσιστικά πογκρόμ είναι πολιτική και όχι ψευτοανθρωπιστική, αν και δεν είναι κακό να θυμόμαστε αξίες όπως η συμπόνια και η αλληλεγγύη. Η Ελλάδα δεν αποτελεί τον επίγειο παράδεισο για τους μετανάστες, αλλά λόγω της θέσης της αποτελεί πέρασμα από την Ανατολή στη Δύση. Πριν αρχίσουν κάποιοι τις γνωστές εθνικιστικές κορώνες (δεν χωράνε, δεν αντέχουμε άλλους κτλ) θα πρέπει να σκεφτούν καλά ότι αντικειμενικά η μεταναστευτική ροή είναι αδύνατο να σταματήσει γιατί συνεχίζουν να την προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (πολεμικές, οικονομικές) και η έκρυθμη κοινωνική κατάσταση σε μια σειρά από χώρες όπως η Συρία.

Όσους και αν σκοτώσουν στα σύνορα ή στο εσωτερικό της χώρας θα συνεχίσουν να έρχονται γιατί ο τελικός τους προορισμός είναι η Ευρώπη. Ποιος όμως δεν τους αφήνει να φύγουν; Ποιος υπέγραψε συνθήκες όπως το Δουβλίνο ΙΙ και έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης;

Αυτός επομένως είναι και ο δεύτερος στόχος της επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ». Να στείλει τρομοκρατικό μήνυμα στα επόμενα κύματα μετανάστευσης: Το μήνυμα που στέλνει η «φιλάνθρωπη και πολιτισμένη Ευρώπη» και «η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία» είναι ότι «σας σκοτώνουμε με τις επεμβάσεις μας, διαλύουμε τις χώρες σας, συνεργαζόμαστε με τους δικτάτορες σας, αλλά μην τυχόν σκεφτείτε να μας ζητήσετε άσυλο-θα σας τσακίσουμε με τα ΜΑΤ και τους Χρυσαυγίτες»! Συνέχεια του πνιγμού χιλιάδων Λίβυων προσφύγων από τους ανθρωπιστικούς στόλους του ΝΑΤΟ!

Καταλαβαίνουμε επίσης κάποια πρώτα φοβικά αντανακλαστικά που δημιουργούνται στους Έλληνες εργαζόμενους. Τα πιο φτηνά εργατικά χέρια αυξάνουν τον ανταγωνισμό και την ανεργία και ρίχνουν τα μεροκάματα. Όσο όμως πιο κυνηγημένοι και φοβισμένοι νιώθουν οι μετανάστες τόσο περισσότερο θα ρίχνουν τις απαιτήσεις τους και θα υποτάσσονται στα αφεντικά. Θα γίνονται πιο ευάλωτοι στους δουλεμπόρους και στους κάθε είδους Προστάτες και Εκβιαστές! 

Μόνο η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη μπορεί να υπερβεί πλαστούς διαχωρισμούς, να οδηγήσει σε κοινούς εργατικούς αγώνες και να φέρει κατακτήσεις σε όλους.  Μόνο η συνολική αντικαπιταλιστική αμφισβήτηση και ανατροπή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού μπορεί να εξασφαλίσει ένα ανθρώπινο παρόν και μέλλον σε όλους.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: