Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται οι προτεραιότητες του αστικού κατεστημένου που συχνά αποδεικνύονται εξίσου δολοφονικές για τους λαούς. Την ίδια περίοδο που το Υπουργείο Άμυνας επιδίδεται σε ένα πρωτόγνωρο κυνήγι μαγισσών κατά των Ανυπότακτων, τονίζοντας ότι θα πατάξει το φαινόμενο της φυγοστρατίας, χρησιμοποιώντας ακραία αυταρχική ορολογία. Που στρέφεται μαζί με την ελληνική κυβέρνηση εναντίον του στόλου για την Ελευθερία, καταδικάζοντας την έμπρακτη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στον καταπιεσμένο και φυλακισμένο λαό της Παλαιστίνης, προβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε εμπόδιο. Την ίδια στιγμή παρουσιάζει Εγκληματική Αμέλεια, οδηγώντας στο θάνατο νέους ανθρώπους. 

Το κυπριακό κράτος φέρει την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί σε 2 κιβώτια με εκρηκτικά από τα 98 που είχαν κατασχεθεί από πλοίο που κατευθυνόταν στη Συρία.

Οι Κυπριακές αρχές προβάλλουν την αγαστή συνεργασία τους με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Στο πλαίσιο πρόσδεσης της χώρας με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και της κατοχύρωσης ρόλου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι κυπριακές κατασταλτικές δυνάμεις στρέφονται κατά των κινημάτων, αλλά και των χωρών που θεωρούνται ότι ανήκουν στον «Άξονα του Κακού». Το κράτος λοιπόν νοιάστηκε να κατάσχει πυρομαχικά που ανήκουν στη Συρία, μετά από εντολή των ΗΠΑ, αλλά αδιαφόρησε για τους κινδύνους που προέκυπταν για το ένστολο προσωπικό και την τοπική κοινωνία.

Τα συγκεκριμένα κοντέινερ τα οποία εδώ και 2,5 χρόνια βρίσκονταν κάτω από τον ήλιο, παρουσίαζαν εικόνα διόγκωσης εδώ και τρεις μήνες και για το γεγονός αυτό ήταν ενήμερο το ΓΕΕΦ.
Τα χατίρια τελικά στους Αμερικανούς έφεραν τον όλεθρο. Οικογένειες βούτηξαν στο πένθος για να γίνει η κυβέρνηση αρεστή σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Βλέπεις το αντίτιμο της πρόσδεσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι το αίμα. Συχνά το δικό σου…

Όλα πλέον αποκαλύπτουν την ενοχή των 98 κατασχεμένων κιβωτίων, σε συνδυασμό με την Εγκληματική Αμέλεια της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.

Για μια ακόμη φορά ο λαός μας ζει μια τραγωδία, μόνο που ο εχθρός ήταν εντός των πυλών! Είναι ο εσωτερικός εχθρός, το αστικό κατεστημένο που μπροστά στο κέρδος και τις στρατηγικές συμμαχίες με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα ,με απόρρητα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα από το wikileaks, αυτά ζητήθηκε να δεσμευτούν από τις ΗΠΑ. Οι κυπριακές αρχές τα δέσμευσαν πριν από δυόμιση χρόνια όμως κανείς δεν είχε σχέδιο για το τι θα γίνουν αυτά τα κιβώτια. Για δυόμιση χρόνια παρέμεναν στη Ναυτική Βάση. Ήταν δηλαδή δημόσιος κίνδυνος. Και το γνώριζαν.

Το Κυπριακό πολιτικό κατεστημένο επέλεξε μέσω των παραιτήσεων του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς να εκτονώσει την  λαϊκή οργή για το τεράστιο έγκλημα που φέρει ακέραιη την ευθύνη, την οποία φυσικά κανείς δεν ανέλαβε!

Από τη άλλη η Ισραηλινή κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου όχι μόνο εξέφρασε την οδύνη της αλλά θέλησε να σταθεί έμπρακτα στο κυπριακό κράτος, αποστέλλοντας αεροπλάνο-γεννήτρια στην Κύπρο για παροχή βοήθειας. Βλέπεις, η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει τόσα για το κράτος τρομοκράτη της Μέσης Ανατολής.

Ότι και να πράξει η κυπριακή κυβέρνηση, όποιος και να παραιτηθεί, όποιος και να βγει στη εξουσία στις επόμενες εκλογές, θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα αν δεν πάρει ο λαός τη κατάσταση στα χέρια του. Η αντιπολίτευση υποκριτικά κι αυτή φωνάζει ενώ κάνει τα πάντα για να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, τον συνεταιρισμό για τη ειρήνη(πρόγραμμα πρακτικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, στο οποίο οι χώρες αυτές μπορούν να χτίσουν ξεχωριστή σχέση με το ΝΑΤΟ, ανάλογα με τις προτεραιότητές τους όπως λέει το ίδιο το ΝΑΤΟ!)και τον ευρωστρατό που μαζί δολοφονούν λαούς.

Ειδικά τώρα που ο καπιταλισμός περνά κρίση, θέλει να κάνει περισσότερους πολέμους, για να ελέγξει κι άλλο τα πετρέλαια και τους αγωγούς, για να καταπιέσει τους λαούς σε κάθε γωνιά της γης και να αυξήσουν οι εκμεταλλευτές τα κέρδη τους. Ποιος άραγε πληρώνει τους εξοπλισμούς τους; Οι εργαζόμενοι βέβαια των χωρών του ΝΑΤΟ, που αντί να δίνουν τα λεφτά για παιδεία, υγεία και πρόνοια, τα δίνουν στα όπλα.

Ο λαός της Κύπρου έχει ήδη υποφέρει πολλά από τους πολέμους και τους στρατούς. Μόνη λύση είναι να αγωνιστεί ενάντια στη κατοχή του νησιού απ όλους τους στρατούς, για μια Κύπρο ελεύθερη, ανεξάρτητη χωρίς ξένους στρατούς, εγγυητές και βάσεις, με τη προώθηση κοινών ταξικών αγώνων ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό τον εθνικισμό και τον καπιταλισμό. Μόνο τότε ο λαός μας θα είναι πραγματικά ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: