Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ


Λάβαμε μια επιστολή από ανώνυμο μαθητή και τη δημοσιεύουμε.


Σήμερα στο νησί μας βλέπουμε να διαδραματίζονται πολλά γεγονάτα που όλοι μας λυπούμαστε που τα βλέπουμε.
Δυστυχώς πριν λίγες μέρες μερικοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Mαρί. Δημιουργούνται πολλά ερωτήματα για το πως και γιατί έγινε αυτό.Δεν θέλω να ασχοληθώ όμως με αυτό διότι πολλά λέγονται και δεν θέλω να γίνω και εγώ κουραστικός.

Θέλω να ασχοληθώ με κάτι άλλο,με τον φασισμό που υπάρχει στις πορείες.Καταρχάς οι δρόμοι έπρεπε να ανήκουν σε εμάς και όχι σε φασίστες διότι δεν έχουν θέση σε δρόμους. Οι δρόμοι είναι για τους εξεγερμένους και όχι για τους προσκυνημένους.

Σήμερα στους 'αγανακτισμένους'' συμμετέχουν φασίστες όπως το ελαμ.Όλοι παραπονιόμαστε για το ελαμ πίσω από τους υπολογιστές μας χωρίς να κάνουμε τίποτε.Κανένας μα κανένας δεν τους πολεμά. Kάποτε λέγαμε είναι 10 άτομα τι θα κάνουν?
Σήμερα δεν είναι 10 είναι χίλιοι και βγαίνουν στους δρόμους και πολλαπλασιάζονται συνεχώς εξαιτίας τις αδιαφορίας μας και της ανοχής μας.Μην ελπίζετε πως κάποιο κόμμα θα τους αντικρούσει.

Οι δρόμοι ανήκουν σε εμάς και σε κανένα άλλο.Σε εμάς που πολεμάμε για την ζωή,για ένα καλύτερο αύριο,για ένα καλύτερο κόσμο που θέλουμε να υπάρχει ειρήνη δικαιοσύνη αγάπη και αλληλεγγύη. Σε εμάς που χτυπάμε το σύστημα και δεν ψάχνουμε εχθρούς στους δρόμους.

Στην Kύπρο όμως κοιμόμαστε. Σας ξαναλέω μην περιμένετε από κανένα να τους κόψει την φόρα.Πρέπει εμείς να δράσουμε να συσπειρωθούμε και να τους αντικρούσουμε.Nα ακουστεί και η δική μας φωνή.

Αυτά που γράφω όμως δεν πρέπει να τα διαβάσουμε μόνο αλλά να τα βάλουμε καλά μέσα στο μυαλό μας και να σηκωθούμε από την γαμημένη καρέκλα και να αυτοοργανωθούμε.
Είμαστε πάρα πολλοί αλλά μόνο στα λόγια μένουμε. Δεν πιστεύετε πως ήρθε η ώρα να τους χτυπήσουμε?Δεν νομίζετε πήραν αρκετό αέρα και τους δώσαμε πολλά δικαιώματα? Όλοι το θέλουμε γι αυτό να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κίνημα και να τους χτυπήσουμε.

Aς γίνουμε πραγματικοί ΑΝΤΑΡΤΕΣ. Όμως αυτό που θα χτίσουμε δεν θα είναι μονο εναντια στο φασισμό.
Θα έχουμε άποψη για όλα τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.
Κλείστε τα αυτιά σας σε χαρακτηρισμούς των φασιστών όπως είσαι τούρκος, είσαι ανθέλληνας είσαι προδότης.
Δεν είσαι ανθέλληνας,και αυτοί είναι οι προδότες.To έχει γράψει εξάλλου η ιστορία του νησιού.Ώρα να ακουστεί και η δικη μας άποψη και όλοι μαζί να πολεμήσουμε εναντια στο φασισμό και το σύστημα.

Γιατί πίσω από τον καπιταλισμό υπάρχει ο φασισμός.Πρώτα να γίνουμε δυνατοί να υπάρχουν κινητοποιήσεις και να υπάρξει οργάνωση.Μετά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας για ένα καλύτερο κόσμο όπως εμείς ονειρευόμαστε και όχι όπως ονειρεύονται κάποιοι άλλοι για μας....
                                                         Ένας μαθητής με ελεύθερο μυαλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: