Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Επεισόδια και συλλήψεις στα κατεχόμενα κατά την άφιξη Ερντογάν



Οκτώ άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που προκλήθηκαν, όταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπάτσοι διαπληκτίστηκαν με τους διαδηλωτές, απαιτώντας να κατεβάσουν πανό με συνθήματα που θεωρήθηκαν υβριστικά.

Οι διαδηλωτές φώναζαν ''Να πεθάνει ο φασισμός'' και ανήρτησαν πανό που έγραφε ''Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του''.

Επίσης, τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων KTAMS, Αχμέτ Καπτάν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τις διαδηλώσεις οργάνωσαν αριστερά συνδικάτα και εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Δέχθηκαν τη επίθεση μπάτσων και εθνικιστών(μεταξύ των οποίων και οι γκρίζοι λύκοι). Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: «Τα σκυλιά του Ερντογάν δεν μας τρομάζουν», «Ayşe γύρνα στο σπίτι σου», «Στο διάβολο φασίστα».

Στα γραφεία της ΚΤΑΜΣ αναρτήθηκε πανό που έγραφε “Μας δίνετε 1, μας παίρνετε 5 και δεν ντρέπεστε να μας αποκαλείτε και παράσιτα”.Οι μπάτσοι είχαν εντολές να μη επιτρέψουν τη ανάρτηση πανό και προσπάθησαν να το κατεβάσουν με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τους διαδηλωτές. Όταν οι διαδηλωτές δεν παρέδωσαν το πανό, εκδόθηκε «δικαστικό διάταγμα έρευνας» και οι μπάτσοι εισήλθαν στο κτίριο και κατάσχεσαν το πανό.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο χώρο του αντίσκηνου της «συντεχνίας υπαλλήλων των τ/κών αερογραμμών» (HAVA SEN) που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο των αερογραμμών όταν μπάτσοι προσπάθησαν να κατάσχουν τα πανό που βρίσκονταν στο αντίσκηνο και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της «KTAMS», Αχμέτ Καπτάν και ο γ.γ. της «KTOEÖS», Μεχμέτ Τασκέρ, ενώ έξι συνελήφθηκαν. Η ΑΦΡΙΚΑ τονίζει ότι η άσκηση βίας της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στο αντίσκηνο, κατευθυνόταν από τον Ανώτερο Αστυνόμο, Ερντάλ Εμανέτ, δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: