Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αύριο συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα: Έξω οι νεοναζί της "Χρυσής Αυγής"

Κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2.00 μ.μ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ 4.00 μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την υποβάθμιση της ζωής μας. Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ποτέ ξανά φασισμός! 

Όλες και όλοι εμείς:που παλεύουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να διώξουμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, που βγαίνουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους και τις πλατείες, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας αψηφώντας την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ και των χημικών,  που παλεύουμε για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας από την επίθεση των εργοδοτών, των τραπεζιτών και των διορισμένων κυβερνήσεών τους,  που αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων…Είναι ώρα Να βρεθούμε όλοι μαζί:

-  Για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μαζί με το ΛΑΟΣ, την τρόικα και τους καναλάρχες του μνημονιακού και μιντιακού τρόμου θέλουν να μας στερήσουν! Γιατί, αφού η βία του κράτους δεν στάθηκε αρκετή να τσακίσει τους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού, τώρα θέλουν να «περιορίσουν τις διαδηλώσεις»(!), να αλλάξουν το Σύνταγμα για να υποτάξουν τα πάντα στα συμφέροντα των «δανειστών» και των τραπεζιτών, να αλλάξουν ακόμα και αυτόν τον αντιδραστικό εκλογικό νόμο για να μην υπάρχει καμιά φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας πουθενά. Απελευθερώνοντας τις απολύσεις θέλουν να επιβάλλουν την εργοδοτική δικτατορία στους χώρους δουλειάς. Διαλύοντας τις συλλογικές Συμβάσεις να διαλύσουν τα ίδια τα σωματεία!!

- Στον αγώνα ενάντια στην τρόικα, την κυβέρνηση, την ΕΕ, την κρατική καταστολή, τους δήμαρχους και όλο τον μηχανισμό που υπηρετεί την αντιδραστική στροφή του πολιτικού συστήματος. Είναι ο Καμίνης που ζητάει «απαγόρευση των πορειών» στο κέντρο για να «ζήσουν οι επιχειρήσεις», που –ο καλός αυτός δήμαρχος- δεν κατάλαβε ότι κλείνει  το Μνημόνιο και η πολιτική που υποστηρίζει. - Για να απαντήσουμε στην  αντιαριστερή και αντικομμουνιστική υστερία που εξαπέλυσαν το πολιτικό σύστημα με «μπροστάρη» τον πρώην «αντιμνημονιακό» και νυν «καβαλάρη» του Μνημονίου, μέλλοντα πρωθυπουργό με την άδεια της Μέρκελ, Α. Σαμαρά, μαζί με τον θλιβερό Βενιζέλο, το ΛΑΟΣ, τους κίτρινους  καναλάρχες. Θέλουν να πνίξουν την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, που μεγαλώνει μέσα στον λαό.  

- Ενάντια στις φασιστικές συμμορίες που μέσα σε περίοδο κρίσης προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι απειλώντας τις ελευθερίες όλων μας. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής όσο και να μεταμφιέζονται σε «αντιμνημονιακούς πατριώτες» δεν είναι παρά συνεργάτες του κράτους και της αστυνομίας, υπηρέτες του κεφαλαίου και των εργοδοτών κατά των αγώνων του εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Είναι οι ομογάλακτοι του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, οι απόγονοι των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών της Κατοχής, οι αμετανόητοι νοσταλγοί της Χούντας. Οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες. Πρέπει να τους σταματήσουμε!Οι φασίστες  αποθρασύνονται από την επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος, των κινημάτων αντίστασης ανυπακοής. 
Από την υπουργοποίηση ομοϊδεατών τους  (όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης), με την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του «τεχνοκράτη» πρωθυπουργού.    
Επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους  δρόμους και τις γειτονιές, του απεργοσπάστη, όπως απέδειξαν στη Χαλυβουργία αλλά και στις απεργιακές διαδηλώσεις του καλοκαιριού με τους ροπαλοφόρους ακροδεξιούς τραμπούκους που συνεργάζονταν με τα ΜΑΤ. 

Αποθρασύνονται από την πολιτική της ΕΕ για την «Ευρώπη-φρούριο» ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν διωγμένοι από τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους. Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που αναιρούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες, που μισθοί και συντάξεις φτάνουν στα όρια της πείνας, που διαλύονται η δημόσια παιδεία και υγεία, που ξεπουλιέται η δημόσια-κοινωνική περιουσία, που φουντώνει η ανεργία, που ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην εξαθλίωση για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, ντόπιων και ξένων, το σύστημα ενισχύει και χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες, για να σπέρνουν τον τρόμο και να αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου διδίδοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η δράση τους είναι η συνέχεια της κρατικής βίας και καταστολής που βίωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές των πανεργατικών συλλαλητηρίων.  

Φοβούνται την αγωνιστική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας που απειλεί να τους ανατρέψει και προσπαθούν να κάνουν το φόβο τους, δικό μας φόβο. Η πλειοψηφία του λαού, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές είναι ενάντια στους φασίστες, αγανακτεί με τις επιθέσεις τους, απαιτεί να κλείσουν τα «γραφεία»-ορμητήρια τους.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να τσακίσουμε τις φασιστικές συμμορίες. Θα μας βρουν απέναντί τους στους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: