Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αναστέλλει τη δράση της η Πατριωτική Πολιτοφυλακή και Αυτοδιαλύεται η Ελληνική Πολιτοφυλακή!

Για το τι είναι αυτή η κίνηση είχαμε αναδημοσιεύσει άρθρο εδώ

Τελικά, οι γραφικοί και εξίσου επικίνδυνοι ακροδεξιοί υπήρξαν τα ιδανικά θύματα.

Εν όψει 25ης Μαρτίου και ενώ ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα εξουσίας δε μπορεί να κρύψει το φόβο του μπροστά στο ενδεχόμενο λαϊκής εξέγερσης, στήθηκε ένα ολόκληρο τρομοκρατικό σόου, προβάλλοντας τον κίνδυνο δημοκρατικής εκτροπής από τους ακροδεξιούς πολιτοφύλακες, γνωστούς από καιρό και πλήρως εναρμονισμένους με στρατό-ΕΥΠ-Ασφάλεια. 

Μια εκστρατεία που καμουφλάρει την εξαφάνιση των λαϊκών ελευθεριών από τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό, ωραιοποιεί την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, των τραπεζών και τοκογλύφων, έχει συστατικό της στοιχείο την συκοφάντηση κατά του κινήματος των Αγανακτισμένων που λίγο πολύ ταυτίστηκε με τους μηδενιστές ναζιστές

Την επιχείρηση αυτή ανέλαβε εργολαβικά το ΚΚΕ για να καλύψει μεταξύ άλλων την απουσία του από τις λαϊκές κινητοποιήσεις της 25ης Μαρτίου, για να ακολουθήσει το ΕΘΝΟΣ του εθνικού μας εργολάβου.

Μετά από τη δημοσιογραφική-πολιτική-κοινωνική πίεση που ασκήθηκε η Πατριωτική Πολιτοφυλακή, της γνωστής «μπεκάτσας του Αιγαίου» αναστέλλει η λειτουργία της. Μάλιστα, η αναδίπλωση της συνδέεται με την 25η Μαρτίου: «αναστέλλεται η λειτουργία της οργάνωσης για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να μη γίνει αιτία πρόκλησης επεισοδίων την 25η Μαρτίου και να μη χυθεί αίμα μεταξύ Ελλήνων».

Επίσης, το  Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων αποφάσισε τη Διακοπή της οργάνωσης Hellenic Neighborhood Watch (Ελληνική Πολιτοφυλακή) εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ασφυκτικές πιέσεις. 

Θυμίζουμε ότι ο καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων Λιόλιος έγινε γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις υπεράσπισης των ακροδεξιών-φιλοχουντικών σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής, αλλά επίσης διατηρούσε θερμή σχέση με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, απολάμβανε της ενθάρρυνσης των πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα και Α/ΓΕΣ Βούλγαρη, επί υπουργίας Β.Μεϊμαράκη. Τέλος, ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το εθνικιστικό κόμμα του Στ.Παπαθεμελή.

Η Ελληνική Πολιτοφυλακή η οποία έχει ως πρότυπο την αμερικανική εμπειρία, αλλά χωρίς να το ομολογεί τις  Ronde Nere (Μαύρες Περιπολίες), την ιταλική ακροδεξιά πολιτοφυλακή με φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα, με εθελοντές, πρώην αστυνομικούς, που περιπολούν συνεργαζόμενες με την αστυνομία και τους καραμπινιέρους για την τήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας! Με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας καταγράφεται η πρότασητης ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την Ελληνική Πολιτοφυλακή πρόδρομο των φασιστικών ταγμάτων εφόδου, με σκοπό φυσικά το Κέρδος! Μια τεράστια Ιδιωτική Security,εκμεταλλευόμενη και τους σχεδιασμούς του νομοσχεδίου Παπουτσή για την είσοδο Μισθοφόρων στα πλοία, επιχειρεί να εντάξει τις σύγχρονες τάσεις ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίησης του πολέμου και της ασφάλειας. 

Η στρατολόγηση αρχίζει από τα σχολεία, περνά στα εφεδρικά και μισθοφορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, απευθύνεται σε απόστρατους και εν ενεργεία στελέχη, επιχειρεί να ενσωματώσει τις Λέσχες Εφέδρων και την Πολιτική Προστασία, έχει ξεκάθαρους κατασταλτικούς σκοπούς που δύσκολα καμουφλάρονται. 
Ουσιαστικά γενικεύει το παράδειγμα προσχηματικής «παροχής ασφάλειας επί χρήμασι» της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, μοιράζοντας κουπόνια συνδρομών, ελπίζοντας σε κρατική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της δράσης της, που επιδιώκει να επεκτείνει πανελλαδικά και διεθνώς.

Όμως δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες ορισμένες παράμετροι, που αποκαλύπτουν ότι το αστικό καθεστώς δεν επιδιώκει σε αυτή τη φάση να ιδιωτικοποιήσει τον σκληρό κρατικό πυρήνα. Ενδεικτικά τα όσα έγιναν στη Βουλή με τον πολλαπλώς βραβευμένο από τις ΗΠΑ-FBI υπουργό ΠΡΟΠΟ Μ.Χρυσοχοΐδη, να στέλνει αυστηρή προειδοποίηση πως θα πάνε στα σπίτια τους όσα ακραία στοιχεία εμφανίζονται ως αυτόκλητοι προστάτες στις γειτονιές σήμερα. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις», ο Χρυσοχοΐδης απέσυρε τη διάταξη που έδινε τη δυνατότητα στο Λιμενικό να παρέχει υπηρεσίες φύλαξης στα εμπορικά πλοία (στην απόσυρση αντιτάχθηκε ο πρώην υπουργός Χρήστος Παπουτσής), ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι αυτή η κίνηση ήταν επιβεβλημένη για να μην προκύψουν απρόβλεπτες συνέπειες που η ελληνική Πολιτεία δεν θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει (π.χ. θάνατος λιμενικού, διεκδίκηση αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο κ.λπ.). Όπως είπε ο ίδιος στη Βουλή, η χώρα δεν είναι ακόμα έτοιμη για τέτοιες ρυθμίσεις, με τις ειδικές της δυνάμεις να αριθμούν λίγα άτομα, τα οποία πρέπει να ασχοληθούν με το έργο της έρευνας και διάσωσης. 
Υπέρ της απόσυρσης της διάταξης που προέβλεπε τη συμμετοχή του Λιμενικού τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο εμπλοκής της χώρας μας σε περιπέτειες. Το νομοσχέδιο ψηφίζει η ΝΔ η οποία όμως ζητεί βελτιώσεις, κυρίως για την οργανική ένταξη των ενόπλων φρουρών στο πλήρωμα.

Να θυμίσουμε, την ιδιωτική εταιρεία Security-Ιδιωτικό Στρατό που έχει ιδρύσει πρώην ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που διοικούσε φρεγάτα σε αποστολή της Ε.Ε. στη Σομαλία, η οποία έβαζε τους ΟΥΚάδες του Λιμενικού να παίρνουν άδεια και τους χρησιμοποιούσε ως Ένοπλους Μπράβους στα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών.

Πιστεύουμε ότι η διάλυση των ακροδεξιών Πολιτοφυλακών είναι μια θετική εξέλιξη και θα πρέπει να ακολουθήσει η διάλυση των νέων Ταγμάτων Εθνοφυλακής και των Λεσχών Εφέδρων.

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ
Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕΡΑ ΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: