Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Είμαστε ο ανθός της κυπριακής νεολαίας. Δεν θα μας ΜΜΑΔήσετε!

Δυναμική η πορεία στήριξης του κινήματος “Καταλάβετε τη νεκρή ζώνη” και καταδίκης της κτηνώδους αστυνομικής επίθεσης που δέκτηκαν οι ακτιβιστές την περασμενη Παρασκευή.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας με συμμετοχή 150 περίπου ατόμων αλλά καθοδόν ενισχύθηκε και από άλλους με τη συμμετοχή να φτάνει μέχρι τα 200 άτομα.

Η πορεία που διοργανώθηκε από τη μαθητική ομάδα Σκαπούλα διάνυσε μεγάλη απόσταση και διέσχισε τους κεντρικότερους δρόμους στο κέντρο της Λευκωσίας διατηρώντας την ενέργεια και τον παλμό της μέχρι το τέλος με την επιστροφή στο τέρμα της Λήδρας.

Η αστυνομία όχι μόνο δεν παρενόχλησε αλλά δεν πλησίασε καν τη διαδήλωση.
Το κεντρικό πανό ήταν

στέλλοντας ξεκάθαρα το μήνημα ότι

Σημαντική η παρουσία των τ/κ νέων που φώναζαν συνθήματα και στα τούρκικα ενώ το “Κιπριστα μπαρις εγκελενεμεζ” εμπεδώθηκε και σε σημαντική πλέον μερίδα της ε/κ νεολαίας. Η παρουσία του μαύρου χρώματος ήταν κεντρική αλλά όχι απόλυτη – υπήρχαν και οι κόκκινες σημαίες και η πολυχρωμία στα πανό, στους ρυθμούς και τη διάθεση.

Πέραν από την αναγκαία επανάκτηση αυτοπεποίηθησης, την πολιτική δέσμευση για τη συνέχεια, η πορεία της Πέμπης ήταν γενικότερα και από κινηματικής πλευράς ένα βήμα μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: