Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κτηνώδη κρατική βία σε Ελληνοκύπριους-Τουρκοκύπριους αγωνιστές της Επανένωσης


Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων. 

Για το ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο το μόνο που υπάρχει είναι η αποκλειστική χρήση της Κυπριακής οντότητας, η αποκλειστική εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Γδέρνει λοιπόν τον λαό με φόρους και περικοπές, συμμαχεί με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ, προχωρά σε νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, εμπλέκεται σε όλους τους τρομοκρατικούς-πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη. Την καταστολή του διεθνούς κινήματος «Ένα Πλοίο για τη Γάζα», διαδέχτηκε η μαζική δολοφονία με την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί, για να έρθει η κτηνώδη επίθεση σε ειρηνικούς αγωνιστές, προκειμένου να εκκενωθεί ένα αχρησιμοποίητο κτίριο που ανήκει στην Εκκλησία, τη μεγάλη αντιδραστική δύναμη της Κυπριακής κοινωνίας.

Διαβάζουμε λοιπόν στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Έφοδο στο σπίτι που χρησιμοποιούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι που υποστηρίζουν την επανένωση, στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας από τη κυπριακή αστυνομία. Μέλη της ΜΜΑΔ, που ήταν εφοδιασμένα με όπλα, μέλη της ΥΚΑΝ, αλλά και αστυνομικοί από άλλες υπηρεσίες εισέβαλαν στο σπίτι κλοτσώντας πόρτες, σπάζοντας τζάμια και αναποδογυρίζοντας τα πάντα και άρχισαν να ακινητοποιούν και να ελέγχουν όσους βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή στο κτήριο.

Κραυγές πανικού ακούγονταν από τα δωμάτια, δύο τουλάχιστον νεαροί θεάθηκαν να είναι τραυματισμένοι και λουσμένοι στα αίματα, ενώ πρόσωπο που εισήλθε στο κτήριο χωρίς να γίνει αντιληπτό, ανέφερε ότι είχαν ανήλικη δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες. Τους υπόλοιπους τούς είχαν καθισμένους στο πάτωμα και δεν τους επέτρεπαν να εξέλθουν, καθώς προέβαιναν σε ελέγχους. 

Οι σκηνές ήταν πραγματικά απερίγραπτες και δεν θα ήταν πραγματικά υπερβολή να λεχθεί ότι θύμιζε αστυνομική έφοδο για να συλλάβει γκάγκστερς. Το σπίτι που χρησιμοποιούν οι νεαροί ανήκει στη Μητρόπολη Κύκκου, λόγω όμως του προχωρημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατόν να μάθουμε εάν υπήρχε ένταλμα έρευνας και εάν ενημερώθηκε η Μητρόπολη. Ακόμα και ο λόγος που στήθηκε όλη αυτή η επιχείρηση είναι άγνωστος, καθώς τη στιγμή που η εφημερίδα οδηγείτο στο πιεστήριο, το επεισόδιο βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη».

(Αναδημοσιεύουμε παρακάτω σαν ΑΝΤΑΡΤΕΣ σχόλιο ακτιβιστή πάνω στο άρθρο της εφημερίδας Πολίτης)

 Ευχαριστούμε πρώτα το κυπριακό κράτος και την αστυνομία του για την διαφήμιση.
Ευχαριστούμε που αναδείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο ενόψει της κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε. Ευχαριστούμε που αποδείξατε την υποδούλωσή σας προς το παγκόσμιο, καπιταλιστικό υπάρχον σύστημα, ένα σύστημα που όχι μόνο μας καταστρέφει οικονομικά και περιβαλλοντικά, αλλά και ανθρωπιστικά.

29 Συλλήψεις και 7 τραυματισμούς:

- Μέλος της ΥΚΑΝ χτύπησε με δύναμη με την κεφαλή του το πρόσωπο ενός ακτιβιστή χωρίς κανένα λόγο, με αποτέλεσμα να σπάσει την μύτη του και να πέσει κάτω από τις σκάλες!

- Αστυνομικοί χτύπησαν βάναυσα μια νεαρή κοπέλα με γκλόμπς (έχει σημάδια σε ολόκληρο της το σώμα)! Κατηγορείτε για επίθεση κατά αστυνομικού!

- Αστυνομικοί χτύπησαν βάναυσα νεαρό ακτιβιστή που απλός τους περίμενε για να τους μιλήσει πάνω στις σκάλες!

- Οι ίδιοι αστυνομικοί χτύπησαν βάναυσα άλλο ένα νεαρό ακτιβιστή και μουσικό όταν έμαθαν πως είναι τουρκοκύπριος! Στη συνέχεια του έκαναν κομμάτια μπροστά του το σαξόφωνό του, που του είχε στοιχίσει 1000ευρώ!

- Άλλος ένας ακτιβιστής τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από τον δεύτερο όροφο βλέποντας πως οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν βία!

- Ακτιβιστής τραυματίστηκε από αστυνομικό πάνω στην ταράτσα. Είχαν πάρει όσους βρήκαν στους πάνω ορόφους στην ταράτσα και τους κράτησαν εκεί για 45 περίπου λεπτά.

- Άλλοι ακτιβιστές κτυπήθηκαν έξω από το κτίριο σε βίαιη απόθηση που έκαναν σε όποιον βρισκόταν μέσα στην νεκρά ζώνη.

2 κοπέλες παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά κατα τη διάρκεια "ελέγχου" από ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ αστυνομικούς! Δήλωσαν ότι τους άγγιξαν παντου..

Οι αστυνομικοί εισήθαν βίαια, κρατώντας όλπα με "λέιζερ", ηλεκτροσόκ και γλόμπς, σπάζοντας πόρτες και τζάμια, όταν η κύρια είσοδος ήταν ορθάνοιχτη! Δεν ανάφεραν τον λόγο της επίθεσης, ούτε έδειξαν οποιονδήποτε ένταλμα, ούτε φορούσαν τα νούμερα πάνω στη στολή τους!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τις εφημερίδες που πρόβαλαν μόνο το αστυνομικό δελτίο με καμιά αναφορά στην πραγματικότητα.

Ν.Ε.

(Συνεχίζουμε παρακάτω με το κείμενο της αντιπολεμικής)

Εμείς μένουμε στο πλευρό των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων αγωνιστών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον τιτάνιο αγώνα που πραγματοποιούν έχοντας απέναντι τους την Κυβέρνηση ΑΚΕΛ, το κατοχικό καθεστώς και τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανίας-κατοχικά τουρκικά στρατεύματα, το αστικό κατεστημένο που μετατρέπει το νησί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε., αποτελώντας το σημαντικότερο στήριγμα του Ισραήλ στα βάρβαρα πολεμικά του σχέδια.

Για να πάνε τα πράγματα αλλιώς για τον Κυπριακό λαό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη ενός νέου εργατικού διεθνισμού που ενωμένοι οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο θα παλέψουν για τα δικαιώματα τους, θα γυρίσουν την πλάτη στην «εθνική ενότητα» και στον εθνικισμό, ανατρέποντας τις κυβερνήσεις του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής καταστολής-τρομοκρατίας και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού.

                                          ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ


20 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

“Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, ενός κόμματος πλέον που δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά και την απελευθερωτική προοπτική της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας συστηματικά συνθλίβει και δολοφονεί τον Κυπριακό λαό και τα κινήματα ανενόχλητη. Την καταστολή του διεθνούς κινήματος «Ένα Πλοίο για τη Γάζα», διαδέχτηκε η μαζική δολοφονία με την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί …” --- Έχετε ξεφύγει τελείως! Αναπαράγετε τα στερεότυπα και τους λαϊκισμούς της ακροδεξιάς προπαγάνδας!!! Μου άρεσε αυτό το
«μαζική δολοφονία με την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί». Λίαν συντόμως θα συναγωνίζεστε και τον Κουλία!!!
Όπως γράφει τζι’ ο Λινός στο Blog του [link: http://sirmastocomputer.blogspot.com/2012/04/occupy.html?showComment=1333887864161#c7364491739914000731] «… εν συμμετεχω σε τουτην την ιστορια που λαλει οτι αν ππεσει μια ροτσα καπου, τοτε φταιει που εν αριστερη κυβερνηση..»

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιός σας είπεν εσάς, κύριοι και κυρίες απο ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ, ότι φταίει τζιαι το Ακέλ? Α? Ποιός σας είπεν έτσι πράμα? Τς τς, εν αντρέπεστε, να λασπολογείτε την δια-κυβέρνηση μας? Φτού σας, αίσχος.

Δεν εμάθετε ακόμα, ότι σε τούτην την χώρα, επι δια-κυβέρνησης Ακέλ το Ακέλ δεν φταίει ποτέ σε τίποτα [ούτε καν για τα καράβια με την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Παλαιστίνη], τζιαι ότι όποιος/όποια διαφωνεί με τούτην την πρόταση είναι:

1) ανορθολογιστής/ρια

2) συναισθηματικός/η

3) φασίστας/ρια

4) ανίκανος/η να δεί την οργανωμένη επίθεση που δέχεται η "αριστερά" της Κύπρου μας

Ρε σοβαρά, έδωκα ένα γυρόν που τα 'ακελικά' blogs πριν, τζιαι αλλο λλίον να το σκεφτώ σοβαρά να αρχήσω να κουτουλλώ την κκελέ μου πάνω στον τοίχο. Εν υπάρχει, σοβαρά, εν υπάρχει. Το highlight που εθκιάβασα ως τωρά, εν ότι όσοι θεωρούν πως έσχει ευθύνες τζιαι το Ακελ, είναι, συναισθηματικοί.

Ναι α?

Να πώ ότι φταιν τα ζώδια μας ρε γαμώτο, δεν έχουμεν καν τα ίδια ζώδια. Φτού, πάει τζιαι η αστρολογική προσέγγιση επι του αναλυτικού του θέματος δηλαδή, μάταια έγραψεν ο Jung τόσα βιβλία. [ο Jung ηταν φασίστας, για τον Φρόυντ που ήταν βλάκας τζιαι σεξιστής εν εχουμεν πρόβλημα στα αναφερόμενα α?] αχ και βαχ. Γουατεμάλα.


Συναισθηματική ανορθολογίστρια ανίκανη να δεί την οργανωμένη επίθεση που δέχεται η "αριστερά" της Κύπρου απο τα pocemon τους νεο-φιλελεύθερους φασίστες τζιαι τα ρόζ pop corn

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Anef_Oriwn

Όσο και να προσπαθείς απεγνωσμένα να μας ταυτίσεις με τη ακροδεξιά προπαγάνδα και τον Κουλία, μάταιος κόπος, γιατί ξέρεις, εμείς παλεύουμε πάντα ενάντια σ αυτούς έμπρακτα και στον δρόμο και όπου αλλού χρειαστεί, σε αντίθεση με εσένα που τους βλέπεις μόνο από τη τηλεόραση και ασχολείσαι μαζί τους μόνο όταν υπάρχει άμεσα θέμα κυβέρνησης. Δεν μιλούμε βεβαίως μονο σαν ΑΝΤΑΡΤΕΣ αλλά σαν ευρύτερος αντικαπιταλιστικός χώρος.

Γιατί για παράδειγμα εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ο Κουλίας και ακροδεξιοί επιτίθονταν και μαχαίρωναν αντιρατσιστές,μετανάστες και τουρκοκύπριους στην λάρνακα,ούτε ήσουν σε όποιαδήποτε αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση έγινε τα τελευταία χρόνια και δεν συμετείχε ούτε στήριξε το ακελ.

Όσο αφορά το μαρί,τι θέλεις να πεις ότι ήταν απλά ένα ατύχημα ή τραγωδία και όχι δολοφονία? Εμείς θεωρούμε ότι ναι ήταν δολοφονία που τη διέπραξαν κρατικοί μηχανισμοί και πολιτικοί θεσμοί όπως η βουλή. Και συγκεκριμένα ο στρατός και όσοι εμπλέκονταν σ αυτόν στο ζήτημα με τα εκρηκτικά,το υπουργείο άμυνας,η βουλή λόγω της επιτροπής άμυνας και των κομμάτων,αλλά και βεβαίως η κυβέρνηση για τη τυχοδιώκτική και εγκληματική της πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Πως είναι δυνατόν δηλαδή να μη έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση που διαχειρίζεται αυτούς τους μηχανισμούς?

Τώρα για το κύριο θέμα της καταστολής στην νεκρή ζώνη, ναι φταίει(και)η κυβέρνηση. Δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι έγινε μια τεράστια επιχείρηση καταστολής με τη συμμέτοχη όλων των αστυνομικών σωμάτων και σε χώρο μάλιστα όπου δεν μπορεί να γίνει επιχείρηση χωρίς τη άδεια ή συνεννόηση με τον οηε,χωρίς να υπάρχουν εντολές η να μην ήταν ενήμερη η κυβέρνηση. Ακόμα όμως κι αν το δεχτούμε αυτό,ότι δηλαδή δεν είχε καμία ανάμειξη η κυβέρνηση,η σιωπή της δείχνει ακριβώς τη συγκάλυψη και νομιμοποίηση που έδωσε στη όλη επιχείρηση.Και είναι αδιανόητο,μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι προωθεί μια πολιτική επαναπροσέγγισης και συνεργασίας με τους τουρκοκύπριους που παλεύουν για επανένωση,να καταστέλλει με τον πιο βάρβαρο τρόπο μια δικοινοτική κινηματική διαδικασία.Αυτές είναι πρακτικές που ταυτίζονται με τη ακροδεξιά δράση,γι αυτό κάντε πρώτα τη αυτοκριτική σας και άσε τις συκοφαντίες

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Ευαγγελία

Πράγματι αδυνατούμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει, γι αυτό και ο Anef_Oriwn ανέλαβε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όπως βλέπεις¨)

Ίσως τελικά ισχύει το αντίστροφο.Για ότι γίνει στο νησί φταίνε όλοι εκτός η κυβέρνηση. Είναι όλα ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να πληγεί η καλή μας φιλολαική κυβέρνηση που μας χαρίζει τη ευημερία και ελευθερία που ζητούσαμε.

νεος είπε...

Είναι όντως σχέδιο για να πληγεί η αριστερά γενικά, χωρίς διακρίσεις.

Και δεν θα σταματήσει όταν φύγει η σημερινή κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα... "Η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ απέδειξε ότι ουσιαστικά δεν θέλει την επανένωση του λαού της Κύπρου. Υπάρχει και διεκδικεί την εξουσία μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Για να το κάνει αυτό θα συντρίψει κάθε αμφισβήτηση και ειλικρινή κινηματική έκφραση που υπερασπίζεται και παλεύει για την Ειρήνη και την Συμφιλίωση των Κυπρίων..."

Έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση, εξεπέρασεν προ πολλού τζιαι τα όρια της σχιζο-φρένειας, για παράδειγμα:

Φκαίννει ο Θεμιστοκλέους τζιαι εξισώννει δημόσια [σαν πολιτικό πρόσωπο που ανήκει σε συγκεκριμένο δεξιό κόμμα, το Δησύ] τους LGBTQ της Κύπρου με τους νεκρόφιλους τους κτηνοβάτες τζιαι τους παιδόφιλους. Φκαίννει ο Κυπριανού τζιαι κάμνει μια αναφορά των 2 δευτερολέπτων ΜΟΝΟ για το ζήτημα [σαν πολιτικό πρόσωπο που ανήκει σε συγκεκριμένο αριστερό κόμμα, το Ακέλ, με την ύψιστη βαθμίδα στην ιεραρχία ο ανθρωπος στο 'προοδευτικό' κομμα] τζιαι φκαίννει επι συνεχόμενης βάσης η Ξέννια Κωνσταντίνου για 1 με 2 εβδομάδες που την μέρα των δηλώσεων του Θεμιστοκλέους [η οποία ανήκει στο ΊΔΙΟ κομμα με τον κυριο Θεμιστοκλεους] τζιαι καμνει του ανοιχτα πόλεμο μέσα στες εφημερίδες ονομαστικά.

Έλεος δηλαδη, επερασαμεν προ πολλου τα ορια της σχιζο-φρενειας σε τουτη τη χωρα, ανθρωποι του Δησύ να κάμνουν έντυπο αγώνα πληροφόρησης για τα δικαιώματα των LGBTQ ενάντια σε δικό τους 'μέλος', τζιαι το Ακελ να σιωπά λες τζιαι οι ομοφυλόφιλοι είναι το μίασμα της κοινωνίας τζιαι καλά κάμνουν τζείνοι που τους εξισώννουν με τους κτηνοβάτες τους νεκρόφιλους τζιαι τους παιδεραστές.

Ε, κουτουλλάς την κκελέ σου πας τον τοίχο, η, εν την κουτουλλάς? Ποιά σχιζο-φρένεια ολάν, είμαστεν σε άλλα επίπεδα μες την Κύπρο, ζούμεν τον απόλυτο σουρεαλισμό πλέον.

Ανώνυμος είπε...

4) ανίκανος/η να δεί την οργανωμένη επίθεση που δέχεται η "αριστερά" της Κύπρου μας

Όσοι/ες το υποστηρίζουν τούτο, ανήκουν συνήθως σε 3 κατηγορίες-πρίσματα σκέψης:

1) τζείνοι/ες που το υποστηρίζουν απο αγνή τζιαι αθώα αφέλεια
2) τζείνοι/ες που το υποστηρίζουν λόγω χειραγωγημένης μεθοδολογίας, η οποία αποσκοπεί προς συγκεκριμένους λόγους και στόχους. Πχ, ένας απο τους λόγους και στόχους, είναι, το να φκάλλει το Ακέλ στο απυρόβλητο, για να μεν γίνεται ουσιαστική κριτική η οποία να δείχνει τες αδυναμίες τζιαι τες ανικανότητες του Ακέλ σε καποια ζητηματα. Τζιαι οταν γίνεται κριτική, μειώννεται η αξία της κριτικής κάτω, κάτω στο επίπεδο της «λασπο-λογείας» του «αντι-κομμουνισμού» ή, της «παράνοιας» [επειδή τους αριστερούς/ες δεν μπορούν να τους «φταίξουν» για αντι-κομμουνισμό οι Ακελικοί, μπορούν να τους «φταίξουν» για παράνοια, ότι δεν έχουν σώας τα φρένας = ότι υπερβάλλουν κ.οκ., δηλαδή, να τους στερήσουν τον Λόγο, όπως θα ελάλεν τζιαι ο Φουκώ στην έρευνα του για την Ιστορία της Τρέλλας] Απο το «φταιει τζιαι το Ακελ», κάποιοι πάσιν στο «Το Ακελ δεν φταιει ποτέ για τίποτα». Ενας μαθηματικός, γνωρίζοντας την θεωρία των πιθανοτήτων, θα απόκλειε a priori την δεύτερη περίπτωση ακόμα τζιαι απο [μόνο] τον κριτικό σκεπτικισμό ως συνηστώσα, της εξίσωσης.
3) άτομα με αριστερές πεποιθήσεις, ή απο τον αριστερό χώρο γεννικά, τα οποία μπορούν να αντιληφθούν μεν την επιθεση που δεχεται η αριστερα απο την δεξια, αλλα δεν μπορουν να δουν, ή, επιλεγουν να μην θελουν να βλεπουν [ταυτόχρονα] την επιθεση που κάνει η «αριστερά» στην «αριστερά». [Όπως επίσης επιλέγουν να μεν βλεπουν τζιαι τα ηθικά πολιτικά ζητήματα, πχ Παλαιστίνη]

Να ξεκαθαρίσουμεν λλίον σημείο 3. Είναι γνωστό το ότι αναρχικοί τζιαι άτομα της άκρας αριστεράς εχτυπηθήκαν ανελέητα απο την περιφρούρηση τζιαι απο κομματικά στελέχη του Ακελ στην πορεία για την Παλαιστίνη του 2009. Είχαν σύντροφο μας χαμέ τζιαι εκλωτσούσαν τον επαναλαμβαννόμενα μέσα στο στομάχι του, ανάμεσα σε άλλα. Καλά πές οι αναρχικοί/ες τζιαι οι ακροαριστεροι/ες εν «παλιάνθρωποι» τζιαι «αμόρφωτα αναρχόπουλλα» τζιαι «περιθωριακοί» [και λοιποι νοητικοί αυνανισμοι] τζιαι καλά να τους καμουν οι Ακελικοί, πέρκι βάλουν νούν, τζιαι περκι καταλάβουν. Πριν απο κάποιους μήνες, εσυμμετείχαμεν σαν αληλέγγυοι με κάποιες απο τις ομάδες μας σε ένα αντιφασιστικό φεστιβάλ που είχεν διοργανώσει η Νεολαια εναντια στον Εθνικισμό. Επιαν τα παιθκια της Ν.Ε.Σ.Ε στο φεστιβαλ της Εδον να δώκουν φυλλάδια για το φεστιβάλ. Το τι τους εκαμαν οι Ακελικοι τζιαμε, ειναι, επισης γνωστο. Εγραψεν κειμενο η Ν.Ε.Σ.Ε για τα γεγονότα, το οποίο υπάρχει ακόμα στο ιστολόγιο τους. Για την Ν.Ε.Σ.Ε ηντα δικαιολογία είσχεν το Ακελ, να τους κάμει έτσι? Τα παραδείγματα είναι πολλά, γιαυτό πάμεν πάρακάτω. Είναι σοφό, το να μήν μιλάνε καποιοι για οργανωμενη επιθεση εναντια στην «αριστερα», οταν το Ακελ, καμνει τες επιθεσεις μια χαρα τζιαι που μονον του, ειτε ειναι ψυχολογικες επιθεσεις ειτε ειναι σωματικες επιθεσεις. Ειναι ή αφελεια, ή, χειραγωγημενη μεθοδολογια, το να επιλεγει καποιος/καποια να μην ΒΛΕΠΕΙ τις επιθεσεις που έκαμεν ή που καμνει το Ακελ στην «αριστερα». Having said this, ναι, έχουμεν τζιαι φιλους/ες μας που εν Ακελικοί, έχουμεν τζιαι άτομα στην οικογένεια μας, έχουμεν τζιαι ερωτικούς συντροφους, κτλ, κτλ, κτλ, έν τζιαι ήρταμεν που τον Αρη, εν Κύπρο που ζούμεν. Οταν γινεται κριτική στο Ακελ, εν τζιαι σημαινει οτι 1) «έχουμεν παρανοικό κόλλημα ενάντια στο Ακελ πανω σε ανεμο» 2) «χέζουμεν πατόκορφα το Ακελ απο πάνω μέχρι κάτω, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της βάσης του Ακέλ» [αν τζιαι μπαίννει τζιαι το ζήτημα της συνενοχης σε σχεση με την σιωπη, τζιαι της ηθικής, όπου εμπιπτει ώς ζήτημα, είτε φιλοσοφικά είτε πολιτικά, για τζείνους που κάμνουν τον διαχωρισμό πχ]

Ανώνυμος είπε...

[συνέχεια]

Ναι, υπάρχει σοβαρή επίθεση ενάντια στο Ακελ απο τη δεξιά τζιαι απο την ακρο-δεξιά, είναι επόμενο να υπάρχει, είναι η πρώτη φορά που η «αριστερά» γίνεται κυβέρνηση. Τζιαι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη εν η πρωτη φορα που το Ακελ γίνεται κυβέρνηση, είναι, ο λόγος που επεριμέναμεν πολλοί/ες στην κοινωνία της Κύπρου, να δούμεν σημαντικές κοινωνικές τζιαι πολιτικές αλλαγές. Έστω τζιαι ας εξέραμεν, ότι είναι μόνο όνειρο, τούτο που επεριμέναμεν να δούμεν. Επειδή έχουμεν αίσθηση, της πραγματικότητας. Δεν επεριμέναμεν που το Ακελ να μην συμπεριφέρεται σαν εξουσιαστικό κόμμα, θα είμασταν ανόητοι τζιαι αφελείς να είχαμεν τέτοιας φυσιολογίας όνειρα τζιαι ελπιδες. Επεριμέναμεν όμως να δούμεν, έστω, σημαντικές διαφορές σε σχέση με τες προηγούμενες δια-κυβερνήσεις του τόπου [η δικαιολογία του Ακελ για την πολιτική ανεπάρκεια του είναι η παγγοσμια κριση. Λες τζιαι φταιει η κριση πχ που τα εκαμαν σκατα με το ζητημα των ΛΟΑΔ, λες τζιαι φταιει η κριση πχ που στο Rainbow ηταν σε γραμμή οι ειδικες δυναμεις και απο πισω τους προστατευμενα ερίχναν μας αναμμενες φωτοβολιδες τζιαι κροτιδες άτομα που είχαν τατουάζ με σβάστικες] Όχι μόνο δεν είδαμεν σημαντικές και σοβαρές αλλαγές, αλλά, είδαμεν και άλλα πολλά. Που ενεν της ώρας. Το Ακελ αν ηταν έξυπνο πολιτικά έπρεπε προ πολλου [που την μερα του περιβόητου «απατημένος σύζυγος»] να συστήσει στον κύριο πρόεδρο να παραιτηθεί απο μόνος του για λόγους «κοινωνικής συνείδησης», η προεδρία της Κύπρου να έμενεν στο Ακελ, πχ στον Κατσουρίδη, ο οποίος επικοινωνιακά εχειρίζετουν πολλά πιο γήινα το ζήτημα του Μαρί παρα ο «απατημενος σύζυγος», το οποίο Μαρί ηταν ενα [πολλά] σοβαρο ζητημα για την προεδρία, γιατι ήταν μια κρατική δολοφονία. Όπως ήταν τζιαι η κρατική δολοφονία του μετανάστη Khalid που επίεν «άκλαφτος απο την κοινωνία» γιατί «είσχεν λάθος χρώμα» το παιδί. Ενεν εύκολη απόφαση τούτη για ενα κομμα, το να αλλάξεις τον πρόεδρο, ούτε ανώδυνη αποφαση, αλλά, θα ήταν γενναία, απόφαση. Επεξεν τα ούλλα λάθος πανω στο πολιτικο παιχνίδι το Ακελ γιατί επέλεξεν τους μονοδρομικούς εγω-ισμούς, τζιαι ζητά τζιαι τα ρέστα πουπάνω.

«Συναισθηματική» «ανορθολογίστρια» «ανίκανη να καταλαβει την επιθεση που δεχεται η αριστερά». Ναι ρε, είμαι μαννή τζιαι ανίκανη, τι να κάμουμεν, δεν μπορούμεν να είμαστεν όλοι «αναίσθητοι» «ορθολογιστές» τζιαι «ικανοί» μέσα σε τούτην την κοινωνία που θα ελάλεν τζιαι ο Foucault o μακαρίτης.

Anef_Oriwn είπε...

Κυρίες και κύριοι ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ.,
Σας χαιρετώ!
[Και ΔΕΝ χρησιμοποιώ την προσφώνηση «σύντροφοι και συντρόφισσες» για βεβήλωση του περιεχομένου της. Εξ άλλου και η συντρόφισσα ΣΑΣ Evangelia το ίδιο λεκτικό χρησιμοποιεί: «κύριοι και κυρίες απο ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ»]…

Κατ’ αρχάς να ΣΑΣ ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε να φιλοξενήσετε τις ιερόσυλες [για τους ατόφιους επαναστάτες] απόψεις μου και τις αιρετικές [για τους πραγματικούς μαρξιστές] σκέψεις μου, στο επαναστατικό, ασυμβίβαστο και γνήσια αριστερό Blog ΣΑΣ! [Με απασχολούσε αν με την παρουσία μου μαγάρισα το Blog ΣΑΣ! Ίσως κάτι τέτοιο να ‘γινε με τον ZEP, γι’ αυτό και δεν δημοσιοποιήσατε, όπως έμαθα, σχόλιο του!]…

Επί της ουσίας ΔΕΝ θα πω και πολλά, βασικά λόγω έλλειψης χρόνου και εν όψει της πρόθεσης μου για την ετοιμασία και δημοσίευσης [μάλλον στο δικό μου Blog] μιας πιο ολοκληρωμένης και εφ’ όλης της ύλης που τέθηκε, απάντησης μου …
Για την ώρα θα διερωτηθώ από πού κι ως πού και στη βάση ποιων κριτήριων και πληροφοριών [εκτός κι αν ΜΑΣ έχετε φακελωμένους] προχωράτε και δίνετε κι ΕΣΕΙΣ πιστοποιητικά HACCP αριστερότητας κι αγωνιστικότητας, όπως κάποιοι άλλοι δίνουν παρόμοια πιστοποιητικά ελληνικότητας και φιλοπατρίας… Που ξέρετε αγαπητά Ανταρτόπουλα την δική δράση και δραστηριότητα κι αν «…δεν ήμουν εκεί όταν ο Κουλίας και ακροδεξιοί επιτίθονταν και μαχαίρωναν αντιρατσιστές, μετανάστες και τουρκοκύπριους στην λάρνακα, [ή αν] ήμουν σε όποιαδήποτε αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση έγινε τα τελευταία χρόνια και δεν συμετείχε ούτε στήριξε το ακελ»; Ετσιεκκάρετε φωτογραφίες τζιαι video τζι’ εν με είδετε μέσα; Τζιαι τι είδους προσέγγιση είν’ αυτή, που διαχωρίζει τις εκδηλώσεις στη βάση του ποιος τις διοργανώνει, ή απαιτεί απουσιολόγια; Ποιοι είστ’ εσείς ρε για να κρίνετε την πολιτική δράση του οποιουδήποτε, χωρίς να έχετε ιδέα ποιος είν’ αυτός; Απλώς και μόνο επειδή ΔΕΝ τάσσεται αναφανδόν εναντίον του ΑΚΕΛ όπως κάμνετε ΕΣΕΙΣ; Υποκλίνομαι στη διαλεκτική ΣΑΣ, πάντως!!!
Αλλά να ρωτήσω κι εγώ κάτι στη βάση αυτής της λογικής σας: Σε ποιες εκδηλώσεις που διοργάνωσε και στήριξε το ΑΚΕΛ, παρευρεθήκατε;
Πέραν τούτου διαβάσατε τι έχω γράψει στο Blog μου, ας πούμεν, για τις πολιτικές ευθύνες για την έκρηξη στο Μαρί [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2011/07/652011.html]; Παρεμπιπτόντως αν είχαμε «μαζική δολοφονία με την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί», ποιος/ποιοι είναι οι δολοφόνοι;
Α, και παίδες και κορασίδες [που όλα τα ξέρετε περί μαρξισμού] επειδή η «δια-κυβέρνηση Ακέλ» [που λαλεί τζι’ η Evangelia ] «διαχειρίζεται αυτούς τους μηχανισμούς» [σημ.: του αστικού κράτους], σημαίνει ότι αυτοί οι μηχανισμοί έχουν αλλάξει μορφή, φύση και περιεχόμενο; Μα αυτό είναι και το ουσιαστικό λάθος του ΑΚΕΛ για το οποίο έπρεπε ως ατόφιοι μαρξιστές να το (επι)κρίνετε: ότι αφελώς έχει εμπιστευτεί του μηχανισμούς του αστικού κράτους.
Και για να τελειώνω, καθότι είπα ότι θα είμαι και σύντομος: Τι είναι τελικά σχιζο-φρένεια; Δεν είναι σχιζο-φρένεια, κάποιος να συμμετέχει σ’ ένα κόμμα ομού με κάποιους άλλους που έχουν τελείως αντίθετες απόψεις και προσεγγίσεις από τον ίδιο. Α, και by the way, ξέρει κανένας να ΜΑΣ πει ποια ήταν η θέση του Αναστασιάδη πάνω στο ζήτημα των «LGBTQ της Κύπρου»;

Anef_Oriwn είπε...

Sorry, αγαπητοί ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ., που επανέρχομαι, αλλά ξέχασα να ΣΑΣ αρωτήσω [στη βάση της δικιάς σας λογικής], που ήσασταν όταν ο Υποφαινόμενος βριζόταν χυδαία και αισχρότατα [μαζί κι όλη η Οικογένεια του] και λοιδορούνταν στο πάλαι ποτέ φασιστικό Blog “Christofias Watch”;

Anef_Oriwn είπε...

Σύλλογος της «θεσμικής» Αριστεράς στην Ελεύθερη Αμμόχωστο δέχτηκε τις τελευταίες μέρες επιθέσεις με αυγά(!) [άγνωστοι(;) πέταξαν αυγά στις τζαμαρίες του], ενώ άγνωστοι(;) [προφανώς οι ίδιοι] ξέσκισαν τη σημαία της ΠΕΟ που ήταν αναρτημένη στο σύλλογο. Ρε gamoto, «σε τούτην την χώρα, επι δια-κυβέρνησης Ακέλ το Ακέλ δεν φταίει ποτέ σε τίποτα» [link: http://antartescy.blogspot.com/2012/04/blog-post_8231.html?showComment=1333929068306#c6855783589746013465], ούτε και για τις επιθέσεις στους συλλόγους της Αριστεράς;

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστασιάδης τότε είσχεν διαχωρίσει την θέση του που τες δηλώσεις του Θεμιστοκλέους, έσειρεν τζιαι 5-6 τσιτάτα για τα ανθρώπινα δικαιώματα [που δεν νομίζω να εκάμναν τζιαι πολλά χαρούμενους τους φίλους του τους χριστιανοδημοκράτες στην Ευρώπη αν τα ακούασιν] αλλά ήταν "πολιτισμένος", η Ξένια είσχεν πιο κριτική προσέγγιση στα κείμενα που είσχεν γράψει τότε για τον Θεμιστοκλέους [αν τα εννοά όντως τζείνα που ελάλεν, ή, αν εν ενα βήμα προς το να παρει ώθηση η πολιτική της καριέρα -πχ σε σχέση με τους νέους ανθρώπους κτλ-, θα το δείξει το μέλλον τούτο πιο αποσαφηνισμένα]

Για τες εκδηλώσεις του Ακέλ που είπες πάνω, έχω ένα κωμικό ανέκδοτο να μοιραστώ. Είμασταν σε πολιτιστική εκδήλωση του Ακέλ [συγκεκριμένα συναυλία] μια παρέα που είμασταν mixed πολιτικά, είσχεν 2 άτομα απο το ΑΚΕΛ, 2 απο τους ΑΝΤΑΡΤΕΣ τζιαι 1 της εξωκοινοβουλευτικής οικολογίας. Σε κάποια φάση το ένα άτομο απο εμας, έβγαλε πάνω σημαία με το antifa [εν το σύμβολο που έχει ο νέος ελληνοκύπριος στο blog του] τζιαι ήρθεν ένας φουσκωτός της περιφρούρησης του ΑΚΕΛ τζιαι εζήτησε επιτακτικά απο το άτομο να φυλάξει την σημαία πίσω στην τσάντα του, επειδή η σημαία ήταν μαυροκόκκινη!!!

Περιττόν να σου πώ ότι που τζείνη την μέρα, δεν θυμάμαι να εξαναπία σε εκδήλωση του Ακελ. Ηταν πολλά χυδαίο το γεγονός που εζήσαμε. Τζιαι ηταν τζιαι χυδαίο επίσης γιατι η μια η φίλη μου που ηταν τζιαμε μαζι μας, ο παππούς της ηταν πολλα σημαντικο ιστορικό πρόσωπο για το Ακελ. Αλλα κατσε εξηγα του φουσκωτου Ακελικού τωρα ινναμπου σημαινει η σημαία της antifa, αστα.

Για τα υπόλοιπα που λέεις, θα τα αφήκω για τους διαχειριστές να σου τα απαντήσουν ή όχι είναι πιο πρέπον νομίζω να μεν ανακατωθώ στες κουβέντες σας γιατι δεν ειμαι μαρξίστρια [είναι συνειδητό καθώς τζιαι συνειδητοποιημένο τούτο, είναι πολιτική επιλογή το να μήν είμαι] επειδή άφηκες κάποια γλωσσολογικά codes με αναφορά σε μαρξιστικές προσεγγίσεις, δεν θα επιθυμούσα να απαντήσω με τζείνα ως γλωσσολογικές βάσεις στην εν δυνάμει κουβέντα. Εν καλλύττερα να τα πείτε εσέις τούτα αν και εφόσον επιθυμείτε.

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!..Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αστυνομία που έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και κυρίως αναίμακτα, απομακρύνοντας από το κτίριο που κατέλαβαν, στο κέντρο της Λευκωσίας, εκείνους του νέους -ευτυχώς λίγους- και το οποίο μετέτρεψαν σε στέκι για χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Φυσικά, οι νέοι που συμμετείχαν σε αυτή την κατάληψη έδωσαν άλλη εκδοχή, τονίζοντας πως με τον τρόπο τους εξυπηρετούσαν την επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Η επαναπροσέγγιση όμως δεν μπορεί να γίνει με την κατάληψη και καταστροφή ξένων περιουσιών..ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΠΑΜΕ?

Anef_Oriwn είπε...

Evangelia,

Επειδή απ’ ότι αντιλήφτηκα το τελευταίο σου σχόλιο [με ημερ. 10 Απριλίου 2012 5:24 π.μ.] απευθύνεται σ’ εμένα, είπα να διερωτηθώ γραπτώς [γιατί δεν κατάλαβα το «κωμικό ανέκδοτο» ], γιατί έχουμε την εντύπωση ή την απαίτηση ότι ο ΑΚΕΛικός κόσμος είναι αγγελικά και τέλεια ιδεολογικά πλασμένος; Και γιατί θίγεσαι όταν σου λένε ότι κρίνεις κυρίως συναισθηματικά [κι όχι βασικά πολιτικά] αυτό-ανακηρύσσοντας τον εαυτό σου σε «μαννή τζιαι ανίκανη»; Σίγουρα και θα αντιδράσουμε και συναισθηματικά όταν παρατηρούμε ή όταν εξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας αναίτιες και άδικες επιθέσεις [και φασιστών και της Αστυνομίας], αλλά δεν πρέπει να ψάξουμε την πολιτική πτυχή αυτών των επιθέσεων ή τι πιθανόν να υπάρχει πίσω απ’ αυτές;

Πιο πολλά [θα πω] στου Λινού [http://sirmastocomputer.blogspot.com/2012/04/occupy.html] μια κι ασχολείσαι κι εκεί μαζί μου και με τα γραπτά μου …

osr είπε...

το ακελ είναι εδώ ενωμένο ΔΝΤ

η μεγαλύτερη επίθεση στους εργαζομένους έγινε επί διακυβέρνησης ακελ τζαι ακόμα κνίθουνται τζαι έχουν το θράσσος να αυτοαποκαλούνται σύντροφοι... έτσι ακριβώς σύν-τροφοι με τις τράπεζες που τις ταίζετε καλά
τζαι αρπάξατε 3 δις που τον κόσμο τζαι τα εταίσετε στις τράπεζες

ενω κόψατε μισθούς παγώσατε την ατα την στιγμή που όλες οι χιλιάδες χιλιάδων εταιρειών πλήρώνουν τους ίδους φόρους με τους μισθωτούς

δεν θέλω να ισοπεδώνω ούτε να μηδενίζω αλλά το ακελ δείχνει και τώρα με την στάση του και τις πλάτες που βάζει στους μηχανισμούς καταστολής που λειτούργησαν παντελώς παράνομα ακόμα και μέσα σε αστικοδημοκρατικούλικες λογικε΄ς όπως είχα επανειλημμένως εξαρχής τονίσει και στο μπλοκ μου αλλά και στον χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης την ώρα που η απαγωγή από τις αστυνομικές δνάμεις ανηλικών και άλλων πολιτών λάμβανε χώρα

επιβεβαιώνετε για μια ακόμα φορά ότι είστε η παγκόσμια ξεφτίλα της αριστεράς

Ανώνυμος είπε...

Εν τζιαι θίγομαι, επι της ουσίς πιο πολλά απορώ, με το πού εν δυνάμει φτάννει ο άνθρωπος για να απενοχοποιεί την συνείδηση του. Πχ φταννει στο σημείο να αποκαλεί τους άλλους συναισθηματικούς, δηλαδή: Γλωσσολογικά, το αντίθετο της λέξης συναισθηματικός είναι το αναίσθητος. Στην λαική κοινωνιογλωσσολογία όμως, είθιστε ως αντίθετο να ορίζεται η λέξη λογικός, τζιαι όχι η λέξη αναίσθητος. Γίνεται ενας ψυχογλωσσικος συμβολισμός σε νοερή αντιπαράθεση [juxtaposition] του συναισθήματος vs λογικής. Δηλαδή: Τα άτομα τα οποία αγαπούν το κόμμα τους τζιαι αγωνιστήκαν για το κόμμα τους, εν δύσκολο συνειδησιακά να δεχθούν το γεγονός ότι το κόμμα τους, στην πρώτη ευκαιρία που είσχεν να γίνει κυβέρνηση, έκαμεν τα θάλασσα/σκατά σε πολυεπίπεδους τομείς [τζιαι εξωτερική πολιτική –δες πχ Παλαιστίνη κτλ τζιαι εσωτερική πολιτική –δες πχ οικονομια κτλ] Επειδή το να δεχθούν το γεγονός ότι το κόμμα τους έκαμεν τα σκατά [μονοδρομικοί εγω-ισμοί, πχ επειδή έχασεν η Μαύρου στις εκλογές, εδώκαν της το υπουργείο Εσωτερικών για να δείξουν 1) στην κοινωνία και 2) στους πολιτκους τους αντιπαλους οτι εχουν της εμπιστοσύνη – ότι στηρίζουν την πολιτική ύπαρξη της ώς τέτοια - κτλ, χωρις να λαμβαννουν υποψην τους την δυσαρέσκεια του δικου τους/η/και κοντινου τους πολιτικου χωρου όσο θα αφορούσε πχ την κρατικη δολοφονια του Khalid πχ τες βίαιες επιχειρήσεις σκούπας επι δημαρχιας Μαυρου κ.ο.κ, τζιαι διούν της το υπουργείο εσωτερικών. Εν μονοδρομικός εγω-ισμός εκ μέρους του κόμματος τούτο] [Ο Χρήστου ουτε σε κρατικες δολοφονιες εν αναμεμιγμενος ουτε σε βιαιες επιχειρήσεις σκούπας, ήταν μαννός δηλαδή? Οξα ανεπαρκης που δεν τα έκαμεν κοινωνικά τζιαι εξουσιαστικά εκτρώματα? Όξα εν τυχαία που εξαναφκήκεν δήμαρχος ο Χρήστου? Ως τζιαι εγώ που δεν ψηφίζω ποτέ εψήφισα τον μόνο τζιαι μόνο γιατί ο Κυπριανού ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας κυνηγίου, αν είσχεν κάμει εξουσιαστικά εκτρώματα ήταν να τον είχα ψηφίσει έστω τζιαι με τον σπισηστή απέναντι του? Τούτο εν ένα παράδειγμα συσχετισμών] Λοιπόν, επειδή το να δεχθούν ότι το κόμμα τους έκαμεν τα σκατά, το κόμμα για το οποίο αγωνιστήκαν, το κόμμα που αγαπούν, θα έπρεπε να έρτουν αντιμέτωποι συνειδησιακά με μία πληθώρα νοητικών εσωτερικών διεργασιών, είναι πολύ πιο εύκολο το να αντικαθρεφτίσουν την πολιτική ανεπάρκεια του κόμματος τους όπου αυτή εφάνικεν, πάνω σε όλους τους αλλους, δηλαδή, εκεινους που υποδεικνυουν την πολιτική ανεπάρκεια του κόμματος τους. Παραδείγματος χάρην, κατηγορόντας τους για συναισθηματισμό [δηλαδή έλλειψη λογικής σκέψης, την οποία ντύννουν με τον γλωσσολογικό μανδύα της πολιτικής πτυχής και ούτω καθεξής] ή κατηγορόντας τους για υστερία [εν τα κατάλοιπα του σεξιστή του Φρόυντ τούτα, δυστηχώς ακόμα να ξεκολλήσουν εντελώς οι κοινωνίες που τα πατριαρχικά σεξιστικά κατάλοιπα, ούτε καν στις «επιστήμες», οι οποίες συνήθως φτιάχνονται απο τους άντρες για τους άντρες] Αλλα θεωρώ οτι υπάρχει ενα σημειο που πρεπει να σου το θεσω πολλα πολλα ξεκαθαρα, γιατι ειπα το τζιαι πανω, τζιαι απο οτι ειδα εν το εκαταλαβες, το τι εννοουσα.

Ανώνυμος είπε...

Οταν μου λεεις, «να ψαξουμε την πολιτική πτυχή αυτών των επιθέσεων ή τι πιθανόν να υπάρχει πίσω απο αυτές» ήταν ξεκάθαρο τζείνο που είπα πριν πανω, ειπα οτι πισω, μια απο τις συνηστώσες που υπάρχουν, ειναι, επίσης, η ανεπαρκεια του Ακελ. Τι εννοώ, εννοώ ότι πανω στο πολιτικο σκακι καμνουν το ενα λαθος πανω στο αλλο. Αν θελεις να κερδισεις τες επόμενες εκλογές πχ, οσο ηταν ώρα τζιαι εμπορουσες να σωσεις οτι μπορεις να σωσεις μετα την τραγωδια στο Μαρι, μεν εσχεις το αλλον να λαλει οτι εν απατημενος συζυγος τζιαι κοινωνιογλωσσολογικα να αφηννονται γλωσσικές σημειολογίες που αφορούν επίσης την σεξουαλικη πραξη τζιαι τον ερωτα την ωρα που εθαψαμεν 2 παιδια 18 χρονων ναυτες, επικοινωνιακά, έκαμνεν τα συνεχεια θαλασσα ο κυριος Χριστοφκιας. Πχ όταν είπεν «είμαι ο πιο άτυχος πρόεδρος της Κύπρου» ηταν σαν να επαραδεχετουν πως γινονται λαθη για τα οποια δεν εσχει ευθυνη, αν γινονται λαθη επι προεδριας σου, για τα οποια δεν εσχεις ευθύνη, δεν καμνεις για προεδρος ουτε καν επικοινωνιακά, να έσχεις την αντίληψη τζιαι την διορατικότητα να δείς ότι οπως παεις [μιλώ για την κοινωνική αποδοχή], δεν προκειται να κερδισετε τες επομενες εκλογες με το κόμμα σας, αρα, πρεπει να μαζεψεις οτι μπορεις να μαζεψεις, αφου ξερεις οτι τα αλλα κομματα ΔΕΝ θα δουλεψουν για την επανενωση, ΔΕΝ πρεπει να καμνεις μονοδρομικούς εγω-ισμούς, αλλά, να σώσεις όπως μπορείς τι είναι να σώσεις για να μπορείς να είσαι μέσα στον πολιτικό στίβο για τις εκλογές, να μεν εισαι outsider. Αλλα επειδη οι Ακελικοί δεν θελουν να δουν τα λαθη του κομματος τους [έγραψεν τζιαι ο οσρ πανω καποιες σημαντικες συνηστώσες της ολης οπτικης] θκιαλέουν τον εύκολο δρόμο που είναι να τα σύρνουν ούλλα πανω «στην επιθεση που δεχεται η αριστερα». Τούτο όμως, που άποψη πολιτικής στρατιγικής, δεν τους βοηθά ούτε να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους όπου χρειάζεται, ούτε τους βοηθά να μπορούν να αρθρώννουν αριστερό Λόγο [δαμέ αποτρέψαμεν ανθρωπιστική βοήθεια στην Παλαιστίνη, πως να μιλήσεις στο λαό με αριστερο λόγο πχ? Εν να σε περιπέζει, ή, εν να πεί τούτοι νομιζουν οτι τρωμεν κουτοχορτο, κ.οκ] ούτε τους βοηθά να είναι σοβαροί [σοβαροί εννοώ με «βαρύτητα»] παίχτες πάνω στο πολιτικό παιχνίδι των εκλογών που έρχονται. Τζιαι τωρά, σε σχέση με την επανένωση, εν πολλά κρίσιμες οι ώρες. Αρα οφείλαν αν μη τι άλλο, να διασφαλίζουν έστω τζιαι το να εμπορούσαν [στην κοινωνική συνείδηση] να θεωρούνται αξιόπιστοι παίχτες, ικανοί, τζιαι ούτω καθεξής. Το Μαρί ηταν καταλυτικός παράγοντας, οι δηλώσεις του προέδρου άκυρες η μια πας την άλλη επικοινωνιακά, έπρεπε όσο ήταν ώρα να εβάλλαν πχ τον Κατσουρίδη που στην νοητική διπλοματία εν πιο προικισμένος. Τωρά αντι να οδηγούν το πολιτικό παιχνίδι των εκλογών, βουρούν που πίσω του ασθμαίνοντας. Παίζεται η επανένωση όμως πάνω στο τραπέζι. Εν επέζετουν κάτι λιγότερο απλουστευμένο στη φυσιολογία του σαν ζήτημα του χωροχρόνου.

Anef_Oriwn είπε...

Κυρία Evangelia,
[το «κυρία» - για να ξηγιόμαστε – σε ανταπόδοση του δικού σας(!) «κύριε anef»]…

Συνοπτικά [γιατί θα μπορούσα να πω και πολύ περισσότερα ακόμα] τα εξής αναφορικά με τα όσα γράφεις στην παρέμβαση σου με ημερ. 9 Απριλίου 2012 11:51 μ.μ., απευθυνόμενος σ’ εμένα:

1. Θεωρώ ατυχέστατη από μέρους σου [για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά έκφραση] την αναφορά σου στην παρουσία μου σε συζήτηση στο “Πόρτα”. Δεν νομίζεις ότι αυτό δίνει κλειδιά για αποκάλυψη της ταυτότητας μου; Σίγουρα άμα «… κάμνεις ενα διάλογο με κάποιον εν καλύτερα να μεν ειναι απροσωπος/απροσωπη τζεινος που μιλα, δεν ειμαστεν ηλεκτρονικα γραμματα σε ηλεκτρονικες σελιδες, ειμαστεν ανθρωποι, υπαρκτοι, με μορφή, δεν είμαστεν μετέωρες ά-μορφες συνθέσεις λέξεων στον κυβερνοχώρο», αλλά αυτή η ενημέρωση/πληροφόρηση θα μπορούσε να γίνει ιδιωτικά μέσω emails, μια και δεν ξέρουμε αν ο άλλος το επιθυμεί.

Που ξέρετε κυρία Evangelia αν εγώ επιθυμώ την αποκάλυψη της ταυτότητας μου και δη σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς. Από την άλλη μπορεί να μην είμαι και τόσο μάγκας εγώ [όπως πιθανότητα εσύ και οι σύντροφοι σου]. Γι’ αυτό κι επειδή το blogging μου παρέχει τη δυνατότητα να γράφω ανώνυμα το αξιοποιώ [βασικά για λόγους αυτοπροστασίας]! Και σου υπενθυμίσω [αν το ξέχασες] ή να σου γνωστοποιήσω [αν δεν το γνωρίζεις] τη λυσσώδη, αισχρή, χυδαία και φασιστική [λεκτική] επίθεση που δεχόμασταν [τόσο Εγώ όσο και η Οικογένεια μου] για κάπου δύο χρόνια από το φασιστικό Blog “Christofias Watch”! Εφαντάστηκες να ξέρανε και ποιος είμαι;!

Δεν ξέρω πως συμπέρανες, ή ποιος σου ψιθύρισε ή από που άκουσες ποιος είμαι, αλλά ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα το δημοσιοποιούσες… Όμως ουδέν κακό αμιγές καλού! Με την αναφορά σου αυτή έχει αποκαλυφτεί και στους φίλους και συντρόφους σου ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ. ότι δεν παρευρίσκομαι μόνο σε εκδηλώσεις που διοργανώνει και στηρίζει το ΑΚΕΛ!

Παρεμπιπτόντως κι ΕΓΩ κατάλαβα τότε ποια είσαι καθώς στην παρέμβαση σου στη συζήτηση [μετά από μένα] είχες χρησιμοποιήσει σχεδόν το ίδιο λεκτικό και τα ίδια επιχειρήματα για να κατακεραυνώσεις το ΑΚΕΛ [για την “κατασταλτική πολιτική του”], τα οποία είχες χρησιμοποιήσει και σε σχόλιο σου κάπου σ’ ένα blog [δεν θυμάμαι ποιο]... Και δυστυχώς είχα διαπιστώσει ότι και ο προφορικός σου λόγος [όπως και ο γραπτός] διακρινόταν από το ίδιο μένος κατά του ΑΚΕΛ. Όμως μέσα σ’ όλα αυτά τα αρνητικά υπήρχε και κάτι που μου είχε προκαλέσει θετική εντύπωση: Η έντονη πολιτική σου ενεργοποίηση και εμπλοκή, καθώς [και sorry αν ακουστεί σεξιστικό] οι πλείστες κοπέλες της δικιάς σου αισθητικής παρουσίας [ομορφιάς] το παίζουν συνήθως [μόνο] γκόμενες!!!

2. Δεν κατάλαβα ακόμα [παρ’ όλο που προσπάθησες να το επεξήγησης] γιατί θεωρείς ως «πολλά ενδιαφέρον» το σχόλιο του τακτικού πλην ταραμένου θαμώνα του Blog μου που τούτη τη φορά υπόγραψε ως akel watch. «Τούτος» είναι ένας γραφικός τύπος που σχεδόν σε κάθε ανάρτηση αφήνει κι ένα σχόλιο που κινείται στο ίδιο φαιδρό ύφος και επίπεδο. Για το λόγου το αληθές δες κι αυτό: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/04/392012-2012.html?showComment=1333663966239#c7074797182576513513
Εσύ θεώρησες το συγκεκριμένο σχόλιο ενδιαφέρον προφανώς γιατί βολεύει τις αρνητικές σου απόψεις για το ΑΚΕΛ, όπως ας πούμεν(τε) το σημείο που λέει ότι «η χαραυγή τάχθηκε εναντια στους φονιάδες αναρχικούς»… Ποιο είναι το «ενδιαφέρον», το «φονιάδες»;

Αναφορικά με τα όσα [ΜΟΥ] γράφεις στους ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ., νομίζω ότι ο Λινός απάντησε σ’ όλα [και πολύ καλύτερα από ‘μένα] στο δικό ΤΟΥ Blog!!!

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Η Evangelia απάντησε το πάνω σχόλιο σου στο μπλόγκ του λινοπάμπακου οπου το είχες επίσης αναρτήσει.

Καταρχας δεν λογοκριναμε ποτε κανενα σχολιο εκτος απο υβριστικες και χυδαιες εκφρασεις ετσι και το σχολιο του ζεπ δεν δημοσιευτηκε γιατι μιλησε προβοκατορικα λεγοντας κατω η χουντα του χριστοφια, χαρακτηρισμος για τον οποιο δεν συμφωνουμε.

Αυτο που θελαμε να πουμε για τη παρουσια σου η μη, σε πολιτικες εκδηλωσεις και κινητοποιησεις ειναι οτι καθοριζονται με βαση το κομματικο κριτηριο, αν συμμετεχει και στηριζει το ακελ η οχι. Παντως θετικο το οτι ησουν στην εκδηλωση στην λεμεσο και αν οντως εχεις παρουσια και σε εκδηλωσεις περαν του ακελ, σε περιμενουμε και αυριο στην πορεια για τη καταστολη του κινηματος στην νεκρη ζωνη.

Για το ερωτημα σου αν εμεις εχουμε παρουσια σε εκδηλωσεις που διοργανωνει η στηριζει το ακελ, ημασταν στη δικοινοτικη πορεια και φεστιβαλ τον οκτωβρη, καθως και καποιοι στη εκδηλωση τιμης και μνημης καβαζογλου-μισιαουλη.

Για το μαρι δεν θα επεκταθουμε αλλο,απαντησαμε ξεκαθαρα στο πρωτο σχολιο,δες το ξανα.

Για την διαχειριση των μηχανισμων του αστικου κρατους απο το ακελ, το εχει αναλυσει ατομο της ομαδας μας στο ιστολογιο του Λινου(ψαχτηρι).

Για το Christofias Watch εννοειται οτι δεν διαβαζαμε-ουμε φασιστικα ιστολογια που δεν εχουν μαλιστα καμια υποσταση για να ασχοληθουμε με το τι λενε.

Anef_Oriwn είπε...

Κύριοι ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ.,

Ποντιοπιλατική εν μέρει και με υπεκφυγές η απάντηση σας, αλλά τέλος πάντων… Υγείαν!